VM-Guld 2013-12-15

Publicerad 2013-12-30 04:57:00 i Allmänt

Jag kan bara konstatera vilket fantastiskt landslag vi har – att kunna spela med en sådan fart och ha en bolltrygghet som dessa tjejer kan är fantastiskt att se.

Josefina Eiremo 29 år gammal och utvecklas fortfarande hela tiden – fantastiskt
Dessutom väldigt ödmjuk, tar liten plats och sätter alltid LAGET före JAGet – dessutom alltid glad och positiv. Här på Arlanda dagen efter finalen.
Min insats i finalen bar att dela ut All Star Team
Passade också på att sitta framför Världsmästarskylten

Julfest 2013-12-14

Publicerad 2013-12-29 14:32:05 i Allmänt

Efter segern mot Öjaby så samlades laget för att äta och njuta av segrarna de senaste veckorna och bara umgås utanför sporthallar och bussar.

Publicerad 2013-12-28 21:59:12 i Allmänt

Så var det dags för tredje toppmötet på tre veckor mot det enda lag som vi förlorat mot under ordinarie tid – Öjaby. I Öjaby finns också seriens poängdrottning Stina Bjershag som visat storform då hon gjorde hela 9 poäng i matchen mot Rottne (Foto SIGvision)
och hur matchen i matchen mot vår poängdrottning Linda Zetterling skulle gå (Foto SIGvision)
Som vanligt skulle matchen bli väldigt spännande och som vanligt skulle Öjaby vara i ledningen inför tredje perioden – frågan var nu om vi skulle orka vända denna gång….(Foto SIGvision)
Period 1

En period där Öjaby får oss precis där de vill och där Helena och Stina Bjershag tillsammans med Felicia Ericsson visade vilken spetskompetens dom har i att göra poäng/mål även om ett par av målen kom till på lite lustiga sätt. Vi lyckades inte sätta den press vi önskade och då är dom helt enkelt livsfarliga. Dock Gjorde Zane ett mål där hon efter frislag, pet från Elin, upp på mittplan hittade en lucka genom Öjabys försvarsmur till vänster om målvakten som såg bollen alldeles för sent. (Foto SIGvision)

Måljubel (Foto Kent K)
Resultat efter första perioden 1-3.
Period 2

Vi kommer in med mer energi i andra perioden och efter 5.15 gör Fanny 2-3 på pass från Daggen (Foto SIGvision).

Måljubel (Foto SIGvision)
Vi har nu en period med massor av målchanser men bollen vill inte in (Foton Kent K)
Efter 14.06 gör så Öjaby 4-2 i en av sina sporadiska attacker vilket i det läget kändes helt ologiskt men dom har en taktik som går ut på att ha ett tight försvar och följa upp det med vassa kontringar. Perioden slutar 1-1 trots ett markant övertag från vår sida.
Period 3

Vi kände nu att matchen var vår trots underläge 2-4 och i början av tredje perioden händer så för matchen två avgörande händelser. Det börjar med att Öjaby har en 2-5 boll i mål som döms bort för spark. Efter 5.28 åker vi på en 2-minutersutvisning där Öjaby i sin jakt att stänga matchen spelar lite för mycket på marginalerna varpå Linda Z snappar upp bollen och kan stänka in 3-4 efter 7.02 (Foto Kent K)

Foto SIGvision
Vi tar nu över matchen helt och efter 12.08 gör Linda Z 4-4 fint framspelad av ST (Foto SIGvision)
Efter 13.52 gör Linda Z sitt 3dje mål för dagen (fullbordar dessutom ett hattrick) framspelad av vapendragaren Sanna ZK.
I samband med målet tar Öjaby timeout för att nu gå in och försöka kvittera. Det uppstår ett antal chanser som alla avvärjs och som vanligt är vi svåra att möta i dessa lägen då vi är duktiga på att äga boll när vi väl får tag i den (Foto Kent K)
En lite rolig incident är att i slutet av matchen får Thilda tag i bollen och har öppet mål då Öjaby tagit ut sin målvakt men Thilda är så fokuserad på att äga boll att hon missar detta och springer ned i hörnet istället för att låta klockan vinna matchen. Dock upptäcker hon detta och lägger över bollen till Jossan som lägger in bollen i slottet till Tolle som rakar in bollen i mål efter 19.24 (Foto Kent K)
Slutresultat 6-4 - segerjubel (Foto SIGvision)
Att vara ledare för dessa tjejer är en ära. Vi jobbar med olika målbilder och tjejerna genomför dessa på ett fantastiskt sätt. Att vi lyckats med bedriften att slå alla övriga topplag tre helger på raken är otroligt starkt och visar dessutom att vi kan möta väldigt olika typ av spel och ändå hitta nycklar för att vinna (Foto Kent K)
Segrarna innebär också att vi skapat en lucka till lag 4 med 7 poäng (då vi räknar med att Färjestaden kommer att slå Rottne i sin hängmatch) vilket också känns skönt då vi i och med detta kan ha en dålig dag utan att det innebär att vi hamnar utanför topp 3.
Tidningarna hade samma artikel i och med sammangåendet...och även om målspruta Linda Z gör som avgörande målen så är det återigen LAGET som är vår vinnande factor.....alla kämpar stenhårt I 60 minuter och det ör det som gör oss så starka :-) GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

Dags för nästa toppmöte - Öjaby

Publicerad 2013-12-14 10:27:08 i Allmänt

Önskar jag var hemma och kunde vara med er i matchen mot Öjaby

Då Öjaby är det enda lag som slagit oss denna säsong så ska det bli intressant att se vad de kan göra i vår hemmaborg där vi inte förlorat sedan 25 januari 2013

Vi vet att vi är i bra slag efter att bara släppt in 1 mål mot de andra 2 toppkonkurrenterna Vöikers och Färjestaden och att om alla gör sitt jobb 100% så kommer vi få vår efterlängtade revansch mot Öjaby
Så givetvis hoppas jag på följande scener
Och även om jag inte finns med er på bänken så kommer jag var med er i era huvuden och peppa er fulla med självfortroende GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

Färjestaden

Publicerad 2013-12-07 09:29:00 i Allmänt

Nu framme i Brno där innebandy-VM börjar om några minuter (10.00 med match mellan Japan och Danmark). Matcherna håller sedan på till 22.00 ikväll….men självklart kommer jag följa er framfart klockan 17.00 och framåt
Kom ihåg GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE – peppa varnadra så kommer ni få skrika ’Vårat gäng – 3 poäng – Craftstaden’ :-)

VM-äventyr i Tjeckien

Publicerad 2013-12-06 00:21:13 i Allmänt

...så var sista träningen för mig slut för 10 dagar då jag ska åka till Tjeckien på Dam-VM och även om det ska bli jättekul att åka till Brno och Ostrava och förhoppningsvis se Sverige bärga sitt 4de raka VM-guld så känns det jobbigt att missa 2 seriematcher - desutom toppmötena med Färjestaden och Öjaby (och mina två tjejer hemma förstås)

Då VM inte har så mycket med Craftstaden att göra så kommer de som vill följa VMet från min vinkel kunna följa det på min privata blog som finns på följande address: http://martinklabers.blogg.se/

...men en liten rapport kommer ändå här
I lobbyn på hotellet (Arlanda - flygwer 06.40 till Wien I morgon som är närmsta flygplats till Brno där gruppspelet sker) så träffade jag några av våra landslagsspelare - ovan Iza Rydfjäll och Kaptenen Josefina Eiremo - båda från Iksu Iza debutant I VM och Eiremo med för 4de gången (dessutom blir hon bara bättre och bättre vilket visar att man med rätt inställning så kan man utvecklas hur bra man än är)

Chock – Felaktig information – Ursäkt

Publicerad 2013-12-05 23:54:53 i Allmänt

Jag vill be alla tjejer i Vöikers om ursäkt för de hårda ord som kom från min mun i lördags. Jag vet att det inte finns något bra försvar men vill ändå försöka förklara…

Jag har hållit på med innebandy i 25 år och smällen som vår back Lisa Sundberg Tisell fick i ansiktet och konsekvenserna av denna är det värsta jag sett i en dammatch.

Då jag spenderar 3 träningar och match tillsammans med tjejerna och har så gjort i 1.5 år så hamnade jag i en chocksituation när jag såg att blodet bara sprutade och ST (som vi kallar henne för) ramlade i golvet skrikande av smärta. I samband med att jag gick bort till domarna så vinkade några i publiken på mig och gav mig informationen att spelare nr 8 i Vöikers medvetet slagit sin armbåge i ansiktet på ST. Något som fick mig att bli väldigt arg och medförde att jag reagerade som jag gjorde.

I efterhand har jag fått ny korrekt information om att händelsen var en ren olyckshändelse och att det inte fanns något som helst uppsåt – det var helt enkelt maximal otur att det blev som det blev.

Jag räknar inte med att ni ska förlåta mina ord men hoppas att ni mottar min ärliga ursäkt för det inträffade.

LYCKA TILL UNDER RESTEN AV SÄSONGEN – NI ÄR ETT VÄLDIGT BRA LAG OCH DET SKA BLI SPÄNNANDE ATT MÖTA ER TILL VÅREN IGEN I ER HEMMABORG FORT NOX :-)

Martin Wolmhed

Toppmöte som slutade i dur

Publicerad 2013-12-02 23:00:00 i Allmänt

Glada miner innan match
Samling innan match för taktisk genomgång – flertalet i full färd att använda sina telefoner

Vi visste att Vöikers skulle ha en tajt defensiv. De flesta lag har bilden av att Vöikers målvakt är extremt bra då hon släppt in i snitt bara två bollar per match men det beror på den väldigt bra defensiv som Vöikers besitter där man stoppar extremt mycket bollar innan de kommer fram till mål och många skott därför kommer långt utifrån. Något som de gjorde även denna dag där laget är mycket spelskickligt i sin defensiv.

Vi kan konstatera att vår plan för matchen och hur vi skulle försöka stoppa deras anfallsvapen och samtidigt tränga igenom deras försvar. Dock vet ju alla att teori och praktik är två helt skilda saker men när vi summerar matchen så kan vi i ledargruppen konstatera att tjejerna följer direktiven rakt genom hela matchen och där vi dessutom spelar mycket bra. Inte ens i de två numerära överlägena som Vöikers hade så skapade de farliga chanser då vår disciplin och noggrannhet i arbetet var mycket bra. Mycket roligt också att vårt nötande på power play gav utdelning.
Lagkaptenerna hälsar på domarna och varandra

ALLA PROFFSFOTON TAGNA AV SIGvision (Tomas Gustavsson) - hela bildserien finns på www.sigvision.se

Period 1

ST försöker spräcka nollan

Självklar var det mycket viktigt att ta ledningen mot ett defensivt starkt Vöikers och det var ett typiskt Josefin Johnson mål där hon fick bollen i fart från Sanna Zetterling Karlsson i centerposition och där Josefin med sin snabbhet gick på vänster sida om sin back och sköt in 1-0 med ett mäktigt skott högt upp till vänster om målvakten.

I övrigt så hade vi känslan av att Vöikers skulle få det tufft då de startade på två femmor mot våra tre kedjor och två backpar och de fick slita ont mot vår höga press och samtidigt jobbade hårt med sin rörelse på forwards.
Daggen till synes helt opåverkad av sin trafikolycka bara några timmar innan match.
Period 2

Fortsatte ungefär som period 1 (med undantagen för att vi spelade numerärt underläge på ett utmärkt sätt samt gjorde mål när vi fick spela power play). Nedan précis innan vi gör 2-0

Vår 2a i power Play med seriens bästa målskytt Linda Z lyckades perfekt med upprullningen som slutade med att Linda kunde lägga bollen i mål (en väldigt glad coach)
Linda Z i en av sina attacker
I slutet av perioden blir vi lite för ivriga och förlorar ett 50/50 läge på mitten som resulterar i ett baklänges mål men på det hela taget en mycket jämn period.

Period 3

3-1 skottet på väg...
...in I mål - Antonia Jonsson som var väldigt bra matchen igenom jublar
I period tre får vi en kalasstart då en Vöikersback slår en alldeles för vågad boll i mitten som centern Antonia Jonsson snappade upp och iskallt drog in från slottet efter 38 sekunder.
Thilda en en av sina manga anfall under matchen...och snart målskytt
Endast 62 sekunder senare gör vi 4-1 återigen där Antonia Jonsson snappade upp en för snäv passning – drog sig ut mot vänsterkanten där hon sköt mot mål. När skottet avlossas störtar Thilda Similä mot mål och styr in bollen snyggt från nära håll helt otagbart för Vöikers målvakt.
Efter 5.39 tar Vöikers time out i ett försök att ändra matchbilden men trots att de jobbar frenetiskt så har det svårt att komma till avslut då vi gått ned på två femmor.
Sammanfattar man dagen så kan vi från ledargruppen konstatera att tjejerna är fantastiska och att dom genomför matchen helt enligt hur vi vill att dom ska spela. GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

Visserligen en haltande tabell men oavsett vad som händer i övriga matcher i omgången så leder vi serien och första tredjedelen av toppmötena är avklarade.

Nästa vecka möter vi Färjestaden på bortaplan som har en stor press på sig att vinna matchen då både Vöikers och Öjaby möter motstånd där de normalt sett tar 3 poäng och en förlust skulle innebära att de är 6 poäng från kvalplatsplacering

…och som vanligt hoppas vi på att se följande scener :-)