Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

D2 Läger i Sävsjö – Program

Publicerad 2013-08-26 17:02:03 i Allmänt

 

Så var det dags för vårt läger i Sävsjö och följande preliminära program finns (som alltid lär någon lite justering ske)

Mojje har ställt upp sin nya fina husvagn

 

Lördag 2013-08-31

 

10:30 Avresa (egen pasta med sig)

 

12:00 Framme i Sävsjö

 

12.15 Ordinarie matchförberedelse

 

13:30 Matchstart

 

15:30 Enklare mellanmål (Frukt mackor)

 

16:15 Promenad

 

17:00 Träning

 

20:00 Grillning + Aktiviteter

 

Söndag 2013-09-01

 

08:00 Frukost

 

09:00 Träning (tid ej klar)

 

12:00 Lunch (pasta)

 

12:30 Uppvärmning.

 

13:30 Match (frukt efter matchen)

 

16:00 Genomgång och packning.

 

Mat på vägen hem.

 

Campingen ligger i diagonal över fotbollsplanen nere vid sjön

 

Träningsmatch D3 mot Sandbäckshults D3-lag 2013-08-24

Publicerad 2013-08-25 21:36:00 i Allmänt

 

Så var det dags för årets första D3-träningsmatch. Motståndet för dagen bestod i Sandbäckshults motsvarande lag. Då fotbollssäsongen fortfarande är i full gång så har ett antal spelare bara hunnit med 2-3 träningar. Trots detta så kändes tjejerna bra med klubba/boll och hittade varandra på ett bra sätt. Med i laget fanns även 7 tjejer från den nyss uttagna division 2-truppen.
Att det finns ett sug efter innebandy vittnar publiksiffran om då det inför sista perioden var ca 70 personer i hallen för att se matchen varav ca 30 personer kom från Blomstermåla för att följa sina tjejer. Något som sannolikt vittnar om bra publiksiffror i våra möten under året mellan båda klubbarnas D2- och D3-lag, vilka ska bli väldigt kul matcher.
Matchhändelser:

Period 1

1.59 Mål Sanna Zetterling Karlsson Pass Lisa Rydhage 1-0

9.41 U2 Fanny Sundberg Tisell (H)

16.19 U2 Linn Bengtsson (B)

CIBK satte fart direkt i första perioden och 1-0 kom snabbt via Sanna på pass från Rydhage. Därefter skapade CIBK ett större antal chanser där bl.a. många fina lägen uppkom för Isabell Rundberg, men med tur och skicklighet så kunde Sandbäckshults målvakt hålla tätt resten av perioden. I slutet av perioden hade Sandbäckhult kommit in i tempot oh skapade ett antal bra chanser men Sara i målet jobbade på bra och perioden slutade 1-0.

Period 2

7.00 Mål Lisa Rydhage Pass Liza Rydhage 2-0

11.16 U2 Isabell Rundberg (H)

12.59 Mål Felicia Sperling Pass Lina Bengtsson  2-1

17.53 U2 Frida Nilzen (B)

Andra perioden hade en liknande matchbild som den första. CIBK förde spelet och Sandbäckshult kontrade när tillfälle gavs. 2-0 kom ganska naturligt efter 7 minuter genom Sanna på pass från Rydhage. Lite senare drog vi på oss en utvisning där Sandbäckshult kunde reducera. Detta efter att vi varit alldeles för anfallssugna när vi fick tag i bollen och tappade i och med detta våra positioner. Något som Sanbäckshult effektivt utnyttjade i en spelvändning av Bengtsson/Sperling. I slutet av perioden fick CIBK chansen att utöka ledningen då numerärt läge uppstod. Tjejerna skapade massor av lägen men bollen vile bara inte in då Johanna Ljunggren i Sandbäckshults mål med skicklighet och lite tur kunde hålla tätt.

Period 3

1.40 Mål Isabell Rundberg Pass Stephanie Eriksson 3-1

11.40 Mål Lina Bengtsson Pass Emma Sjöö 3-2

18.53 Mål Rebecka Karlsson Pass Hilda Petersson 3-3

Ännu en gång började CIBK med en stark start som resulterade i 3-1 via mycket snyggt kombinationsspel från backar hela vägen upp till Steffe som frispelade Isabell som äntligen fick göra mål. Trots ett ganska stor spelövertag så kunde inte CIBK utnyttja detta. Istället började Sandbäckshult i sitt kontringsspel skapa den ena vassa chansen efter den andra. Till slut kom nästa reducering efter det att Bengtsson elegant löpt in i slottet och styrt in frislag från hörnet.

I slutet av matchen pressade CIBK för fullt för att göra fler mål och även denna gång uppstod en spelvändning där Karlsson kunde skjuta ett bra skott som så småningom letade sig in i målet.

3-3 var i och med detta ett faktum.

Nedan 2 av målskyttarna i matchen för CIBK Lisa Rydhage och Isabell Rundberg

På det hela taget så märks det att vi är i början av säsongen och att vilja att visa vad man går för ibland hämmar taktiken. Sandbäckhults båda Målvakter gjorde det bra och framförallt Elins syster Johanna hade mycket att göra. En normal dag med lite stolpe in hade sannolikt CIBK vunnit med 3-4 mål…men det är inte det som är viktigt i denna typ av match.
Roy - Ny head coach för D3 tillsammans med tränarkollegan Micke. 

Vi är fortfarande inne i stadiet där vi söker lösningar för olika spelkonstellationer och ge tjejerna möjlighet att spela tävlingsmatcher för att hitta matchtempo och tajming för sig själva och laget :-)

Ibland önskar man att omgivningsmiljön vore likt nedan istället för Oscarsgymnasiets helt ventilationsbefriade och illaluktande sporthall...
 

 

D2-truppen spikad 2013-08-22

Publicerad 2013-08-23 00:55:30 i Allmänt

Så var vi dagen för första uttagningen av D2-truppen här. En aktivitet som kommer ske vid 2 tillfällen till under säsongen för att kunna flytta spelare som haft god utveckling till D2 under säsongen från D3.

Något som i förlängningen också medför att man som spelare i D2-truppen hela tiden måste bevisa att man hör hemma där…annars kommer spelare med god utveckling i D3-truppen ta ens plats i D2. Av konkurrensen utvecklas alla vilket på sikt medför en positiv spiral utvecklingsmässigt.

Spelare i Division 2-truppen är:

Nr Namn

2 Isabell Rundberg

3 Rebecca Petersén

4 Josefin Johnson

5 Linda Karlsson

6 Martina Johansson

7 Lisa Rydhage

8 Sanna Zetterling Karlsson

9 Fanny Sundberg Tisell

10 Lisa Sundberg Tisell

12 Zane Klabere

13 Liza Håkansson

14 Nathalie Magnusson

15 Elin Ljunggren

16 Maja Svensson

17 Antonia Jonsson

18 Kajsalisa Svensson

19 Thilda Similä

20 Linda Zetterling

21 Maja Dagnäs

22 Louise Bladström

23 Pernilla Ågren

43 Amanda Andersson

99 Zara Håkansson

Igår uttagna i Smålandslaget – Idag uttagna i division 2 truppen

Publicerad 2013-08-23 00:31:00 i Allmänt

Tills slut så blev det så att vi (CIBK) fick med 2 stycken spelare till den slutliga truppen till Distriktslags-SM i Umeå (spelas i början av januari), vilket dessutom är en historisk händelse då detta inte skett sedan slutet av 90-talet (att CIBK haft mer än en spelare med).
Rebecca Petersen – En back som inte viker undan för något.

Rebeccas styrkor i att läsa spelet, vara orädd, förmåga att anpassa sig till olika backkollegor och våga i alla lägen är mycket bra egenskaper

Att förutom ovan kunna lägga till målmedveten, lagspelare, stenhård i närkamperna och en vinnarskalle gör Rebecca till en mycket lovande back med stor utvecklingspotential

Fanny Sundberg Tisell – Lika bra som center som ytterforward.

Fannys styrkor i att läsa spelet, röra sig mycket och göra sina medspelare bra är fantastiska egenskaper.

Att förutom ovan lägga till hög konditionsnivå, lagspelare och vinnarskalle gör Fanny till en mycket kompetent spelare med stor utvecklingspotential.

Egentligen är vi i ledargruppen inte förvånade (och egentligen hade vi nog hoppats på 3 tjejer då även Liza Håkansson var med ända in till sista gallringen) att Rebecca och Fanny tog sig hela vägen till det slutgiltiga laget då de tydligt visat i sommar att de inte bara tänkt ta sig till D2-truppen utan också ta en plats bland de som spelar kontinuerligt i D2-matcherna.

Dessutom kommer tjejerna bara bli bättre och bättre då de nu kommer att få möta kvalificerat motstånd i träning 3 dagar i veckan :-), vilket kommer göra Smålandslaget ännu bättre.

Tummen mitt i handen

Publicerad 2013-08-22 23:44:30 i Allmänt

Det är ju så att vi alla har olika styrkor och det är ju därför som det är så viktigt att man kompletterar varandra både på planen och i ledargruppen. Själv tillhör jag sorten som gillar de administrativa delarna och dialogen med tjejerna. När det kom upp en idé om att vi borde fixa till vårt förråd så kände jag bara ångest. Man brukar säga att folk har ’tummen mitt i handen’….men jag har det värre…när det gäller att bygga/skruva/läsa bruksanvisningar…då har jag inga tummar alls. Jag är helt enkelt fullständigt värdelös på dessa delar.
Att då komma ned till vårt förråd och se vad Micke åstadkommit gör mig helt tårögd. Micke har många bra egenskaper…och här visade han kvalitéer som skulle få Martin Timell att bli avundsjuk.
Så ett STORT TACK Micke för att du fixade förrådet

Träningshelg 2013-08-17/18

Publicerad 2013-08-22 23:01:22 i Allmänt

Så var det så dags för den första träningshelgen för säsongen
Tomas laddad som få
ST i sargbyggartagen
Vi börjande med ett träningspass lördag 10.00–12.00 med 20-tal tjejer
Genomgång av program och övningar som vanligt
Fortsatte med en gemensam lunch på Domusrestaurangen
Klockan 16.00 så var det så dags för årets första träningsmatch mot nyblivna division 1 – laget (och suveräna seriesegrare i div 2 Småland föregående år) Huskvarna
Som vanligt så är matcherna mot Huskvarna väldigt roliga då vi dels har ett gott förhållande mellan ledarstaber och spelare, vilket bygger på respekt från båda sidor samt att matcherna alltid är intressanta och bra rent spelmässigt.
Dessutom är det alltid lärorikt för oss då Huskvarna har kvalitéer som vi behöver utveckla mer och där våra spelare lär sig massor varje gång vi möts.
Matchhändelser:
Period 1
0.34     Elin Ljunggren U2
1.47     Mål Malin Antonsson – Pass Viktoria Hornbrink 0-1
3.35     Mål Linda Zetterling - Pass Thilda Similä 1-1
6.28     Mål Li Backtén – Pass Viktoria Hornbrink 1-2
En period där spelet böljade ganska friskt. Man kunde tydligt se att lagen var sugna på att spela. Huskvarna tog ledningen med 1-0 efter det att det uppstått en lite tilltrasslad situation framför Zara när Huskvarna spelade 5-4 och där Malin Antonsson kunde peta in bollen då den låg fri för en kort sekund i målgården. 1-1 var ett klassiskt Linda Zetterling mål där Huskvarna under attack tappade bollen till Thilda som snabbt spelade upp bollen till Linda som kom fri snett in från höger och kliniskt satte bollen i mål. 1-2 målet var matchens vackraste och visar att Li Backtén besitter en spetskompetens då hon i hög fart sköt in bollen på halvvolley i snäv vinkel.
Period 2
22.26   Mål Malin Lundin - Pass Li Backtén 1-3
31.48   Mål Thilda Similä – Pass Linda Zetterling 2-3
En period där vi skapar mycket chanser och borde gjort något mer mål. Vid 1-3 målet är vi lite otajmade vilket resulterar i att vi inte får bort bollen och ett 2 mot 1 läge uppstår där Malin Lundin från nära håll kunde stöta in bollen. Efter myket slit och chanser så kom 2-3 genom firma Similä-Zetterling igen. Efter bra vändning kunde Thilda med ett distinkt skott sätta bollen i mål från slottet.
Period 3
44.42   Mål Emilia Karlsson – Pass Elin Fager 2-4
51.46   Mål Elin Fager – Pass Malin Antonsson 2-5
53.56   Rebecca Petersen U2
En period där det märktes att Huskvarna ville förändra sitt och vårt spel från det böljande spelet. Något som de lyckades mycket väl med. Man kan konstatera att Huskvarnas kompetens i att hålla boll i högt tempo och stor rörelse under långa sekvenser är väldigt svårt att möta. Något som resulterade i två mål till för Huskvarna under tredje perioden. Där de i sekvenser med stor rörelse skapar skottlägen i slottet där Emilia Karlsson och Elin Fager kunde göra 2-4 och 2-5 som blev slutresultatet.
Från Huskvarnas hemsida finns följande text att läsa
Söndag 10.00–12.00 körde vi lagmatcher mellan 5-orna för att fortsätta ledargruppens arbete med att se vilka som passar ihop eller inte.
På eftermiddagen 14.30–16.00 körde vi spinning och core för att tömma ut de sista krafterna innan välbehövlig söndagskvällsvila.
Som helhet så känner vi oss väldigt nöjda med helgen och vad tjejerna och ledargruppen presterat. Ni ger så mycket ENERGI till oss ledare = gör vårt jobb väldigt KUL – TACK
 

Träning 2013-08-15

Publicerad 2013-08-22 11:59:20 i Allmänt

Av någon anledning så gillar tjejerna att stretcha i ring
Jag vet inte om det berodde på att jag hade min första träning själv….men Tyvärr började träningen med att Jossan klev snett och ledargruppen kan bara konstatera att vi får vara glada att det hände nu och inte om 1,5 månader lagom till seriestart.
Dock börjar det bli väldigt fart på lagtävlingen i slutet av träningarna där tjejerna börjar bli smartare och smartare för att göra så många mål som möjligt :-)

Ny testdag 2013-08-13

Publicerad 2013-08-22 11:54:00 i Allmänt

Så var vi framme vid höstens första testkväll och som vanligt kör vi 4-kanten, 30 m, grodhopp innan Beep-testen.
Vi i ledarstaben kände oss väldigt förväntansfulla hur resultaten skulle stå sig mot de som togs innan sommaren. Särskilt som uppbyggnaden inför säsongen är väldigt viktig.
Att köra egen sommarträning (även om vi också hade gemensamma träningar hela sommaren) är inte alltid så lätt och risken att den inte blir lika effektiv som i grupp är överhängande.
….men att göra en summering av vad ni presterade är lätt…NI ÄR HELT ENKELT FANTASTISKA Några av er uppnådde väldigt höga resultat…flera klasser över det ni gjorde innan sommaren…och då låg ni redan då högt….fantastiskt roligt :-)
Ni vet ju att vi värdesätter GLÄDJEN i allt vi gör och att det är LAGET som alltid finns i första rummet….att vi gör varandra bra (vilket var väldigt tydligt då de som klev av beepen fortsatte att peppa de som var kvar)
Något som gör att vi normal sett inte framhåller enskilda individer…men denna gång gör jag ett undantag då 3 spelare gjorde prestationer/förbättringar utöver det vanliga.
Linda Zetterling som visade att hennes kapacitet är helt fantastisk och där hon gång på gång visar att man alltid kan ta ut lite till (Foto SIGvision)
Maja Svensson som under året haft den största utvecklingen av alla och då jag vet hur mycket hon tränat extra för att uppnå detta så kan jag bara konstatera att det inte är en ingen slump att Maja kunnat förbättra sig så mycket (Foto SIGvision)
Zara Håkansson som under sommaren bestämt sig för att vara bättre förberedd än någonsin och som förbättrat sig mest av alla mellan testet innan sommaren tills nu (Foto SIGvision)
…men totalt sett är vi mest glada för att vi har spelare som insett vikten av att vara väl förbered inför säsongen, vilket nu medför att vi kommer kunna bestämma taktik och spelsätt utifrån vad vi tror är bäst mot aktuellt motstånd dvs. vi behöver inte ta hänsyn till gruppens status gällande kondition.
Dock kommer vi säkerställa vår fysiska status på ett lite annorlunda sätt mot vad vi är vana vid under säsongen också….mer om det i en blogg senare.

Present till Stella

Publicerad 2013-08-16 15:32:16 i Allmänt

Som stolta föräldrar till lilla Stella så kan man inte annat än känna lycka över att tjejerna ville uppmärksamma detta med en gåva
TACK SÅ VÄLDIGT MYCKET FÖR DET FINA SMYCKET som dessutom har innebörden KÄRLEK och GEMENSKAP. NI ÄR FANTASTISKA!!!

Internmatch 2013-08-09

Publicerad 2013-08-16 15:03:00 i Allmänt

Så var det dags för den första mer allvarliga prövningen av spelatruppen. Då vi vill testa oss fram vilka spelare som ska spela ihop så spelades 2 testmatcher i 1 dvs. 2 lag i 2 x 20 minuter och 2 nya lag i 2 x 20 minuter efter vartannat
Amanda och Daggen förbereder sig
Jossan med nyFluxade tänder
Maja Håkansson (nr 100) fyllde år varför sedvanlig födelsedagssång genomfördes
Genomgång av kvällens program
Efter lång skada var Hanna (ej svart tröja) tillbaka för att känna lite hur hennes knä tål belastning (ingen hade talat om att det var svart tröja som gäller)
Mycket pengar blir det….
Ny övning på uppvärmningen
Flamingos
Laggenomgång
Pillan förklarar för Hanna hur passningsövningen går till då hon inte deltagit under föregående säsong
Tommy visar upp tredje olyckan för dagen (1. Skämt som inte blev så vältajmat, 2. Uppvärmning som tog 2,5 ggr så lång tid & satte sig där det inte fanns bänk = skrapade armar) - övriga ledare med ett leede på läpparna
Mojje går igenom tanken med matcherna och spelet för dagen. Mojje och Lasse ledde 1 lag och Tommy och Roy det andra….jag fick som vanligt göra det tråkiga…döma…
Uppvärmning med boll orange lag
Svarta laget med bra målchans….
….som slutade med snabb spelvändning för orange lag
Match 1 slutade 4-2 till svarta laget…
…och match 2 slutade 5-0 till svarta laget och man kunde se en viss frustration hos ena laget och väldigt mycket glädje i det andra laget. Dock är det viktiga att vi nu kommit igång med arbetet från ledarsidan med vem som ska spela med vem på riktigt allvar.
Fina skor...man kan undra vems fötter detta är?

Träning 2013-08-07

Publicerad 2013-08-09 09:25:00 i Allmänt

Då vi denna säsong kommer jobba på lite annorlunda sätt så kommer vi då och då träna på gummimatta då flertalet av våra motståndare har detta i sina hallar.
Även denna träning så var uppslutningen mycket god och då vi inte har satt trupperna än så var vi dessutom 6 ledare på plats (Roy och Micke är så glada att dom blev suddiga på kortet) där kommunikationen mellan ledargrupperna redan är så tight som vi vill ha det så vi är en grupp som ska göra varandra så bra som möjligt.
Två brunbrända tränare med allvarlig uppsyn (vilket inte var så lätt att fånga då både Tomas och Lasse normalt sett har ett leende på läpparna :-))
1 mot 1 rycket alltid lika roligt att se
Sedvanlig genomgång av dagens program
Dags för första långa matchsekvensövningen
Jättekul att se de yngre tjejerna komma och ta för sig på träningarna. INGENTING kommer att vara självklart – ALLA kommer få kriga för sin plats där TRÄNINGSNÄRVARO kommer vara en MYCKET VIKTIG PUSSELBIT för att kunna spela ihop sig med olika formationer och på så sätt via vad man går för. Att INTE träna medför att man SJÄLV gör det SVÅRT att BEHÅLLA/TA en plats i division 2 truppen.
En glad mamma som vi hoppas ska vara i fullt trim till mitten av november, men som kanske kommer att få en speciell roll i laget som kanske inte är så vanlig.

Borgholms IBK – tillbaka i division 3

Publicerad 2013-08-09 08:48:00 i Allmänt

Efter en tuff säsong i damer division 2 där man kom 11 så är Borgholm åter tillbaka i division 3, vilket känns tråkigt då vi i många år krigat med Borgholm om att vara bäst lagen emellan. Något som sporrat båda föreningarna och som till slut resulterad i att båda föreningarna spelade i division 2 förra året (även om CIBK kom dit på friplats och Borgholm via seger i division 3 östra säsongen 2011-12) - Foto SIGvison - från förra årets seriepremiär).
Men med en jobbig inledning på säsongen, få spelare och spelare som sedermera lämnat föreningen samtidigt som skador uppstod så kunde man i slutänden inte knipa den sista åtråvärda kvalplatsen för att kunna hålla sig kvar via kval (vilket de sannolikt gjort).
Matcherna i Damer division 2 föregående säsong mot CIBK slutade med seger för CIBK 8-6 hemma och 6-2 borta där första matchen var fantastisk skön att vinna som nykomling (och som kanske också blev det som i slutänden påverkade hela säsongen positivt för oss och negativt för Borgholm). Match 2 kontrollerade vi fullständigt och det märktes att vi haft en bra säsong och Borgholm var relativt slutkörda.
Säsongen 2013-14: Egentligen ganska svårt att sia om då man nu i princip gör en nystart med laget då relativt många lämnar och många nya kommer till. Något som troligtvis gör att man försöker bygga upp en bred verksamhet igen med fler spelare i truppen = en form av nystart där relativt tungt ansvar kommer att ligga på de kvarvarande före detta division 2 spelarna (Foto SIGvison - från förra årets seriepremiär).
Silly Season: Förlusten av 4-6 division 2 spelare är förstås väldigt kännbar och då kanske speciellt målvakten Sara Nilsson (även om de verkar ha nya målvakter att spela med). Samtidigt så verkar det som att detta medfört att nya tjejer nu tar chansen att visa vad de kan då det funnits en hel del positiva tongångar på Borgholms hemsida om intresset för att nu spela i laget. Så kanske det kan bli den injektion laget behöver för att kunna kriga om en placering på övre halvan i serien (Foto SIGvison - jublet efter premiärvinsten förra säsongen).
Och som vanligt önskar jag se många glädjescener av CIBK

Första träningen på stor plan säsongen 2013-14

Publicerad 2013-08-07 14:12:25 i Allmänt

Efter att ha avverkat 21 träningspass under juni och juli där fokus varit på uppbyggnad då vi under juni körde mycket löpträning (backe och intervall) samt spinning med följande core-övningar.
I juli njöt vi av att mestadels spela småmålsinnebandy för att hålla igång klubbteknik och rörelse (både i benen och i huvudet) så var det äntligen dags att gå in i Oscarsgymnasiets A-hall.
Trots att några av tjejerna fortfarande har semester, jobbade eller är lite krassliga så var vi 17 spelare. Riktigt roligt att se hur energin flödade och att GLÄDJE och VINNARINSTINKTEN var TYDLIG.
Uppvärmning med ST
Stella lär bli van vid att hennes mor och far släpar henne till sporthallen flera gånger i veckan – dock tog hon det med ro och somnade t.o.m. till trots allt ljud runt omkring henne.
Jag fick också in några lappar från tjejernas egenträning under juli och det ska bli mycket intressant att jämföra deras fysiska status med hur det såg ut för 1 månad sedan. Ser mycket lovande ut än så länge på de fullklottrade lappar som jag fått in.
…och jag gillar särskilt citatet som en av tjejerna skrivit överst på sin lapp ”Run when you can, walk when you have to, crawl if you must – just NEVER GIVE UP”

Sandbäckshults IBK B

Publicerad 2013-08-07 11:08:00 i Allmänt

Förra säsongen mötte vi Bezi 4 gånger tror jag (2 träningsmatcher och 2 seriematcher). På bortaplan vann vi en jämn tillställning med 3-2 där vi ska vara ärliga och konstatera att vi hade lite tur då vi i tredje periodens inledning först gjorde 2-1 efter 27 sekunder (Elin Ljunggren som då gjorde mål på sina gamla lagkamrater och på sin målvaktsspelande syster - bild x 2 nedan)
och sedan efter att ha blivit hårt pressade i egen zon under flera minuter kunde kontra in 3-1, vilket just då var allt annat än rättvist (Foto Tomas Jonsson).
På hemmaplan var situationen helt annorlunda. Bezi jagade kvalplats i toppen och vi hade haft en jobbig period som fortsatte även i denna match där Bezi till slut vann med 7-10 efter de underliga periodsiffrorna (1-1,0- 6, 6-3). Dock ska vi i CIBK ta med oss är det faktum att vi lyckades göra 6 mål på 12 minuter i sista perioden :-).
Säsongen 2013-14: Kommande säsong ser väldigt annorlunda ut för båda lagen. CIBK har gjort en del förändringar i sitt upplägg kring sina två damlag i damer division 2 och 3. Detta samtidigt som Bezi nu gör samma som CIBK gjorde förra året, i och med att man fått en friplats till damer division 2, dvs. startar verksamhet för 2 lag. Även om Bezi förstärkt sin trupp med flera spelare så kommer troligtvis division 3-laget bli svagare än föregående säsong (förutsatt att man inte kör toppspelare från Division 2-laget konsekvent i division 3-laget). Sluttabell D3 östra förra säsongen.
Lagen möts enligt följande: Sandbäckshult – CIBK 2013-10-26 (lör.) kl. 15.30 i Krungårdshallen i Blomstermåla samt CIBK – Sandbäckshult 2014-01-26 (sön) kl. 16.00 i Oscarsgumnasiets sporthall (Foto Tomas Jonsson)
Förutom detta kommer lagen mötas i träningsmatch/er som vanligt under säsongen och då första gången 2013-08-24 i Oskarshamn.
Silly Season: I och med division 2-platsen så har laget (truppen) värvat ett antal spelare. Dock kommer dessa sannolikt beröra division 3-laget i mindre omfattning. Förutom detta har någon mer spelare som varit i annan förening kommit ”hem” igen för att representera Bezi. Dock ska det som vanligt bli roligt att möta dem under säsongen :-)
Och som vanligt önskar jag se många glädjescener av CIBK

Äntligen dags för första träningspasset på fullstor plan

Publicerad 2013-08-06 10:59:07 i Allmänt

Tidsschema: 16.50 Ombytt och klar (samt läst igenom dagens pass på tavlan)
16.50–17.00 Bygga sarg 17.00–18.30 Genomgång av schemat och träning (uppvärmning, reaktion- teknik- och skottövningar, Tvåmål)
Övriga aktiviteter för dagen A. Lämna in träningsdagbok (vad ni gjort för aktiviteter under sommaren)
B. Testa klubbor för eventuellt köp
C. Lämna kakpengar
D. Träffa Stella

IBK Svala – nytt motstånd trots sin närhet

Publicerad 2013-08-06 10:34:00 i Allmänt

Svala från Mörlunda kom föregående år 7 i division 3 Norra varför CIBK och de inte hade något möte föregående år. Något som gör det svårt att veta hur laget står sig mot lagen i Östra serien.
Säsongen 2013-14 Roligt med ett helt “nytt” lag att möta då vi inte normalt sett mött Svala I träningsmatcher. Det man kan se om Svala är att de har en poängdrottning i Nathalie Johansson som föregående säsong gjorde 24 poäng (vilken hon kom 7a på i den totala skytteligan). Nathalie kom dessutom 2a i den totala utvisningsligan med 16 utvisningsminuter (så det verkar som att hon både ger och tar :-) ). Nedan bild på Nathalie.
Förutom detta har även Ellen Erlandsson gjort 19 poäng. Nu är det givetvis svårt att jämföra Östra och Norra serien men med ovan poängskörd hade Nathalie och Ellen varit topp 4 i Östra serien vilket ger en indikation att dessa båda tjejer bör man hålla ett extra öga på.
En annan detalj som är lite annorlunda mot vad vi är vana vid är att hallen är under minimimått (17,60 x 36,20 meter). Något som sannolikt Svala kan utnyttja till sin fördel (även om det inte statistiken visar detta från föregående säsong) Hemmapremiären mot Svala sker 2013-10-13 (sön) 16.00. Bortamötet är inte bokat ännu – sker i v2 2014
Silly Season Svårt att säga men det verkar som att flertalet tjejer finns kvar i truppen. Normalt sett så sker inga större förflyttningar till lagen runt omkring och vice versa
och som vanligt hoppas jag på glädjescener från CIBK i matcherna mot Svala :-) (Foto: SIGvision)

SSG IF – seriepremiär borta första helgen i oktober

Publicerad 2013-08-05 12:55:00 i Allmänt

SSG kom fyra I division 3 Östra föregående säsong en poäng före CIBK.
Föregående års möten slutade 6-4 till SSG på hemmaplan där vi efter 30 minuters spel låg under med hela 5-0 men sedan jobbade oss tillbaka in i matchen och nästan kom ifatt. Hemmamatchen slutade 4-3 i vår favör i en jämn match där vårt lag bestod av flertalet av de yngre tjejer som nu kommer att vara stommen i vårt ”nya” division 3 lag ((Foto: SIGvision)
Säsongen 2013-14 Då Örlogsstaden B och Borgholm är kraftigt försvagat samtidigt som Färjestaden och Sandbäckshult gått upp i division 2 så kommer sannolikt SSG hålla till i toppen av tabellen. Dock måste systrarna Bylund då fortsätta att producera poäng som de gjort detta år.
Där Matilda vann skytteligan på 24 poäng
och hade sin syster Lizette på fjärde plats med 19 poäng.
Premiären borta mot SSG är inte klar än. Däremot möts lagen i Oskarshamn 2013-12-15 (sön) kl. 16.00
Silly Season Då SSG.s hemsida inte är uppdaterad så är det relativt svårt att få information om det skett några större förändringar. Dock känns det som att förflyttningar till Färjestaden, Borgholm och Kalmarsund inte sker så ofta då man vill visa att östra Öland också är att räkna med – utan handlar normalt om att spelare flyttar pga. skola eller jobb.
Men som vanligt så hoppas jag att CIBK får njuta av många glädjescener

Damer division 3 Östra 2013-2014

Publicerad 2013-08-04 19:50:43 i Allmänt

Så var det dags att presentera lite tankar om Damer division 3 Östra 2013-2014 som jag tror kommer att kunna bli en mycket jämn och intressant serie med många antingen ”nya” lag eller kraftigt ”förändrade” lag – mer om detta i mina presentationer.
CIBK:s matcher under säsongen
Deltagande lag i serien

Träningstider från vecka 33 (som startar med 12 augusti)

Publicerad 2013-08-02 09:10:00 i Allmänt

Tyvärr har vi inte kunnat få de tider som vi hoppats på under säsongen och därför så får tyvärr både D2 och D3 varsin sen tid. Vi har en tid som sker på samma tid (tisdagar) där vi kommer att vara både i A- och B-hallen samtidigt och träna. Så räkna med att träningstiderna kommer att se ut som följer:
I början kommer det vara lite strul med tiderna...men tanken är att vi under augusti kommer att träna tillsammans till stor del. Sedan vet vi att många från gamla flicklaget har fotbollsaktiviteter under ett bra tag framåt men vill att så många som möjligt kommer så vi alla lär känna varandra då vi kommer att spendera många timmar tillsammans under säsongen :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela