Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

Målkalas i Rottne

Publicerad 2013-10-31 14:00:00 i Allmänt

 
Så har vi för andra gången under säsongen slagit målrekord efter seger över Rottne med 16-3.
 
Dessutom slog Linda Z målrekord för en spelare i en och samma match med hela 7 bollar i nätet samt att vi slog målrekord i enskild period med 11 gjorda mål.
Här står vi och väntar på bussen som är sen
Tommy ivrigt ringande för att få reda på hur sen bussen var
Tvillingarna står vid busshållsplatsen för att inte missa bussen :-)
Linda Z, Jossan och Mojje klev på vid Århult
Tvillingarna har somnat….
…och Martina har lite annorlunda sittstil
Tommy fixar håret med den fantastiska hårblåsen som fanns i omklädningsrummet
Tröjorna väntar på att få jubla
För tejpning använde vi Rottnes sekretariatsrum
Då vi inte kunde gå på planen förrän 19.20 så slutar det alltid med att tjejernas rastlöshet leder till en del roliga saker. Här ST i sina fina öronmuffar med Amanda bakom (vilket är livsfarligt)
Vi hade även en egen hejaklack med oss – Kajsas föräldrar hejade ivrigt på oss hela matchen
Uppvärmning
Bänkarna var fastskruvade I väggen...Tommy sitter I sin ensamhet och laddar 
Ibland undrar man....
Ibland undrar man 2....Mojje har en del med ryggen...äntligen lite nytta av en basketkorg :-)

Period 1

Vi hade innan matchen belyst vikten av att gå in i densamma med 100%. Självklart hade tjejerna kunnat se Rottnes tidigare resultat och vi kunde se i deras ansikten att nu skulle det jagas poäng. Efter 6.48 gör Rottne 1-0 och vi kan konstater att vi dels inte jobbar 100%, dels går in och petar med klubban istället för att gå in med kropp i situationerna samt inte jobbar som ett lag. I slutet av perioden börjar vi äntligen att jobba på bättre och får utdelning via 2 mål av Thilda och 1 av Linda Z och ledning 3-1.

Period 2

I pausen var vi mycket tydliga med tjejerna att det inte håller att spela på det sätt som vi gjort under första perioden och att vi vill se 100% period 2. Att vi skulle få se en mangling av sällan skådat slag var det nog ingen i ledargruppen som trodde…att vi skulle jobba efter direktiven var vi däremot övertygade om. Period 2 blir en enda lång målorgie där mängder av fina kombinationer och snygga mål uppstod. Vi kliver av med 14-2 i bagaget.

Sanna ZK och Linda Z (Foto Kent K)
 

Period 3

Självklart är det svårt att inte vara nöjd med tjejernas insats i period 2 varför vi fokuserade på att försöka få tjejerna att bibehålla koncentrationen i tredje perioden. Dock uppstod det som ofta händer när ett lag haft en urladdning och så även denna gång. Trots många chanser och bra spel så är vi inte riktigt 100% detta samtidigt som Rottne givetvis nu gjorde allt för att få stopp på målkalaset. Något som till sist resulterade i att perioden slutade 2-1 i vår favör.

Självklart så är vi ett bättre lag än Rottne men jag är ändå imponerad över att, de från en 6te plats förra säsongen i div 3 tagit klivet upp i div 2 på vakant plats, lyckas under långa stunder hålla oss stången i matchen. Dessutom att komma in inför 3dje perioden vid ställningen 2-14 och kriga hårt för att hålla ned siffrorna vittnar om en moral i laget och jag skulle inte bli förvånad om de börjar knipa poäng under november.
Givetvis är det roligt att tjejerna gör en massa poäng och både Thilda och Jossan kasserade in ett antal poäng som gör att de ligger 1a och 2a i skytteligan efter 5 matcher…
men Linda Z…man bara baxnar 7 mål i en match är ju helt makalöst. Självklart är det så att omgivningen i matchen var fantastisk…men att göra 7 mål i en match…det är helt enkelt fenomenalt (Foto kent K)
Poängkungen Thilda (Foto kent K)
Det enda jag kan bli lite orolig för nu när vi har 5 tjejer på topp 10-listan över poänggörare är att vi fokuserar på fel saker dvs. personliga poäng och inte lagpoäng vilket är väldigt lätt hänt att man hamnar i. Vi från ledargruppen vet att om vi spelar så som vi bestämt så kommer poängen automatiskt och FOKUS MÅSTE ALLTID LIGGA PÅ LAGETS POÄNG och ATT VI GLÄDS TILLSAMMANS ÖVER ALLA POÄNG.
Det kändes det fantastiskt skönt att åka hem genom höstnatten med 3 poäng i bagaget – tjejer NI ÄR FANTASTISKA :-)
 

Match CIBK – Östra D2 2013-10-20

Publicerad 2013-10-24 17:00:00 i Allmänt

Så var det dags att spela säsongens andra hemmamatch i omgång 4. Denna gång mot serieledande Östra som vunnit sina tre inledande matcher.
 
Östra likt oss har också en spelartrupp där i princip alla är mellan 15-20 år och som också vill spela en offensiv innebandy. Informationen vi hade innan matchen var att Östra är ett mycket bollskickligt lag som gärna spelar runt bollen med få skott. Något som såg helt annorlunda ut i matchens inledning då Östra gick rätt på mål och avlossade 3 skott redan första 30 sekunderna (dock blev det inte så många skott i slutänden för östra under matchen)
Period 1

En period där Östra får oss dit dom vill med en typ av Hawaii-innebandy som inte passar oss alls. Vi blev helt enkelt lite stressade och kom inte rätt i vår press. Trots att både vi och Östra har mängder med målchanser så slutar perioden 0-0.

Två av matchens förgrundsfigurer Sanna och Linda Z (Foto: Kent K) 

Period 2

Började med att vi slog nytt negativt rekord då vi släppte in en boll redan efter 4 sekunder. I samband med tekning så tekade Jonna Wadstein framåt mot Tolle till en framrusande Sandra Falk som gled mellan backarna och klappade in bollen med back-hand. Efter detta mål tar vi över perioden fullständigt och lyckas genomföra alla förändringar som vi gått igenom i paus samt gör en lite spelarförändring där spelets karaktär medförde ytterligare utväxling av ett redan bra spelande lag. Efter två minuter får vi en straff där Östras målvakt (som var mycket bra matchen igenom) effektivt tvingade Jossan att till slut dra bollen bakåt. Det bästa med detta var att vårt följande PP var det bästa vi presterat och där vi skapade ett antal farliga chanser (vilket tyder på att vår träning av detta börjar ge frukt).

Martina avslossar skott....som senare i matchen skulle bli till jubel (Foto: Kent K)

Efter halva perioden så kommer så det förlösande 1-1 målet där ett antal diagonalpass till slut hamnar hos Linda Z en bit ut till höger om målvakten där det nödvändiga direktskottet smet förbi Östras målvakt.

Linda har just gjort 1-1 (Foto: Kent K)
GLÄDJE :-) (Foto: Kent K)
Traditionsenlig High 5 med laget efter mål :-) (Foto: Kent K)

Efter 13.15 tar östras tränare time out och i samband med detta inser vi i ledargruppen att vi just nu har ett betydligt stadigare grepp om matchen än vad vi kanske förstått. 16.12 gör Linda Zetterling sitt andra mål för dagen och återigen är det fint kombinationsspel från back och uppåt som gör att Linda rakt framifrån målet kan dra dit bollen återigen med ett direktskott efter finns passning från Sanna i vänsterposition.

Linda sträcker klubban I luften efter 2-1 (Foto: Kent K)
Målmakarna jublar ihop med Thilda (Foto: Kent K)
Bara 48 sekunder senare göra Thilda 3-1 där hon som vanligt skapar sig en öppen yta och är klinisk när hon får bollen i slottet.
Thilda omklappad efter 3-1 mallet (Foto: Kent K)
Period 3

Då vi fått utdelning på vad vi ville att tjejerna skulle förändra från första perioden så pratade vi mest om GLÄDJE och 100% jobb då vi var väl medvetna om att Östra sannolikt skulle trycka på med allt dom hade i början av perioden för att åstadkomma en reducering. Efter 3.46 ser Maja D chansen att ta bollen före en framjagande back. Något som resulterar i motorväg längs hela vänsterkanten där Daggen i hög fart avslutar med att dra bollen rakt upp i högra krysset innan någon hinner täcka och 4-1 är ett faktum.

Daggens vackra skott i krysset (Foto: Kent K)
GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE (Foto: Kent K)
24 sekunder senare var det dags för den kopiöst hårt arbetande 3djekedjan att få göra mål. Denna gång var det Martina som kunde göra mål efter det att bollen rullat som på ett snöre genom hela 5an där hon med sitt originella back-handskott kunde lägga upp bollen i samma kryss som Daggen just mål i och 5-1 var ett faktum.
Man ser visserligen inte Martina...men det är hennes skott som resulterar i att bollen ramlar ned från krysset ovan (Foto: Kent K)
Martina visar upp sitt bredaste leende då hon mottar sina kedjekamraters GLÄDJE (Foto: Kent K)
 
Efter detta har vi bud på ett antal mål till trots att vi ger direktiven att hålla boll och stänga matchen. Känns skönt för Mojje och mig att bara stå och njuta over hur vi spelar och vara helt avslappnade (även om Mojjes rygg pajat ihop helt) - vi kanske kunde le lite mer ;-)
Vi vinner med 5-1 (som kunde varit betydligt mer om inte Östras målvakt Lisa Liljegren gjort en stormatch) och vinner skottstatistiken förskrossande med 37-17, trots att Östra spelade mycket bra.
och så har vi jobbat oss upp på andra plats i den sjukt jämna tabellen tack  vare vår målskillnad :-)
Vårat Gäng 3 Poäng - Craftstaden (Foto: Kent K) 

Vi gör en mycket bra match och när vi går 100% så är det makalöst roligt att se den utväxling som vi har och vilken fin innebandy vi spelar och sällan har vi fått så mycket spontana applåder och positiva tillrop under en match som denna – fantastiskt roligt. Förhoppningsvis sprider det sig till fler att vi inte bara vinner utan att vi spelar en väldigt rolig innebandy att se på.

Det gäller att ligga tätt :-), Kent K i bakgrunden som tagit manga fina bilder under matchen (Foto SIGvision som normalt är på våra matcher där vi är väldigt tacksamma för alla de fina bilder som tagits)
 

Ni är en FANTASTISK GRUPP ATT JOBBA MED – GLÄDJEN BARA SPRUDLAR - TACK

 

Träning och Korttagning 2013-10-17

Publicerad 2013-10-19 07:00:00 i Allmänt

Ny rolig övning…man kan misstänka att Steffe står år fel hall ;-)
Bananer i pyjamas?
 
 
Som vanligt uppstod ett visst kaos i samband med korttagningen och där alla ska fixa och trixas
Finn 3 fel
Snällt uppradade på led
 
Thilda Långstrump :-)...Kajsas tunga är som vanligt i rörelse :-) -- Thilda och Martina bläddrar i New Body katalogerna för hösten. Carina 'vår styrelseledamot' komemr att fixa ett pris till den som säljer mest :-)
Tjejerna är som vanligt lika tokiga och fyllda av GLÄDJE när dessa kort ska tas...finns några till som lär komma till pass senare under säsongen :-)

Träning 15-16 oktober

Publicerad 2013-10-18 19:00:00 i Allmänt

Tolle leder sången
Micke lite förlägen....Mojje med brett smile :-)
Alltid lika kul när man kan överraska någon. Vi brukar normalt sett sjunga för tjejerna när dom fyller år och även ledarna i de fall vi vet om….denna gång borde vi inte vetat at Micke fyllt år då han inte finns med på listan….dock viskade en fågel i mitt öra om att det var så i tisdags….så Micke blev lite förvånad när de 25 tjejerna plötsligt tog ton i ’Ja må han leva’
Slimo, tjejernas löptränare, som verkligen ser till att vi kan hålla tempot fullt ut genom matcherna :-)
Reportage i tidningen för några veckor sedan. Vi kan konstatera att det är en fantastisk förmån att ha Slimo i vår ledargrupp då vi tydligt ser att tjejerna vågar gå fullt  utan oro för at ta slut under matcherna.

Man kan inte annat än vara stolt när tjejerna själva kommit och begärt att vi behöver köra styrka.

Tommy och jag körde lite planering på Nilssons...och av en händelse dök Adam förbi :-)
Först tränade vi på att ligga raklånga
Sedan körde vi lite träning på att jubla...många gånger på raken ;-)

Tydligen kan man använda bänkarna till annat än att sitta på

Knäböj gör att det inte är lätt att spela TvåMål vilket märktes lite på tempot senare...

Då vi har några som ockuperar toaletten så tränade vi lite på att stampa med fötterna i hög takt för att hålla emot
Thilda har alltid varit Thilda….nu har vi äntligen fått ett bra smeknamn på henne Thilda ’Långstrump’
För en gångs skull hade vi jämna kedjor/backpar då vi hade 4 backar och 12 forwards
Kajsa försöker skapa en ny trend – shorts och högklackade boots..med matchande halsduk/jacka - sponsor blir I alla fall glad då vi har våra Unihoc shorts oavsett andra kläder och väder ute ;-)

Utvisningsligan efter 3 omgångar

Publicerad 2013-10-18 14:00:00 i Allmänt

Jag kan konstater att det totalt delats ut 103 utvisningsminuter de första 3 omgångarna och att vi har 3 spelare med på 10 i topplistan (dock finns det 34 spelare som fått 2 minuter = Thilda har bara otur som finns med på listan).

Vi får se hur vi kan jobba med att hålla nere antalet utvisningar denna säsong :-)
Calzone och ST in action ;-)
 

Oj vad åren går....

Publicerad 2013-10-17 12:00:00 i Allmänt

Det är alltid roligt att se gamla bilder på tjejerna och jag ska försöka få loss lite bilder från KK som ska ha ett arkiv på CIBK-tjejerna.

Ariel – årsmodell 2010 - 4 kvar i dagens lag...men ni känner nog igen flera

CIBK – bilden som Tommy lade ut på vår interna Facebooksida. Tyvärr ser man dom inte så bra men dock kan vi konstatera att Tolle trodde hon skulle bli basketstjärna :-)

 
Kunde inte låta bli att lägga in bilden på Pillan, Thilda och Natta också...då dom ser såååå oskyldiga ut ;-)
 
Kommer fler bilder senare då jag hittat en del kul :-)
 
 

Målskörden efter 3 omgångar

Publicerad 2013-10-17 07:00:00 i Allmänt

Foto SIGvision
 
Jag kan konstatera att vi redan gjort 26 mål på tre matcher vilket ger ett det fantastiska snittet på 8,67 mål per match - föregående år hade vi gjort 15 mål på tre matcher och hade ett snitt på 4.67 mål per match.
Foto: SIGvison

Dock är det givetvis poängen som räknas och där vi i år har 6 poäng mot föregående års 3 poäng efter omgång 3 men självklart är det såååå skönt att se tjejerna göra mål och DELA GLÄDJEN :-)

 

Poängligan efter 3 omgångar

Publicerad 2013-10-16 17:00:00 i Allmänt

Jag kan bara konstatera att säsongen startat på ett väldigt bra sätt och att vår förstakedja ligger på 10 i topplistan.
Något som givetvis är jättekul – särskilt som Jossan (som var vår bästa poängplockare föregående säsong med 28 p) fortsätter i ett ännu högre tempo denna säsong :-)
Thilda, som nu leder poängligan, och Tolle har gjort mer poäng på de första 3 matcherna än på hela föregående säsong gör att listan ser väldigt rolig ut att titta på :-)
Thilda tränar skott för att fortsätta poängplockandet mot Östra på söndag
 
Och passade på att öva lite målgester också ;-)
Foto SIGvision
 
Nu är det självklart så att hela 5ans arbete och vad övriga kedjor presterar påverkar ovan resultat där alla i laget/ledargruppen har del i detta = LAGET
 

Årets Spelarråd

Publicerad 2013-10-15 13:53:56 i Allmänt

Så var omröstningen klar – årets spelarråd ser ut som följer:

Lisa Sundberg Tisell (Foto - SIGvison)
Antonia Jonsson (Foto - se bild)
Sanna Zetterling Karlsson (Foto - se bild)

Suppleanter (ifall någon av ovanstående är borta när möte sker)

Nathalie Magnusson (Foto - SIGvision)
Martina Johansson (Foto - se bild)

Omgång 3 Westervik IBK – CIBK D2

Publicerad 2013-10-14 15:39:00 i Allmänt

I fredags 2013-10-11 var det så dags för första derbyt för säsongen mot Västervik borta. Ett Westerviks IBK som förlorat sina två första matcher med 2-3 och 2-4 efter att ha varit i ledningen i båda dessa matcher med 2-0. Vi kom med STOR GLÄDJE i ryggen efter 12-2 segern mot IV08 förra helgen.
Glada miner i omklädningsrummet då Tolle som vanligt hade någon historia från verkliga livet :-)
Trevligt välkomnande av W-vik med kaffe till ledarna
Uppvärmning idag ledd av Thilda då ST var sjuk och ny lagkapten behövdes
Missade precis att få ett kort där Tommy och Mojje stod i exakt samma ställning :-)
Nykomponerade backparet Kajsa och Calzone (då ST var sjuk och Daggen bortrest) mot den nykomponerade kedjan Linda Z, Sanna ZK och Liza H….som visade sig bli mycket lyckosam med hela 9 inspelade poäng.
Tomas på väg in i vårt omklädningsrum för dagen. Väldigt lyhört och vi kunde i varje periodpaus höra Västervikstjejerna räkna till 6 (av någon anledning)
Dags för sista genomgång – Kajsa har tungan rätt i mun och Thilda försöker få ordning på kaptensbindeln
Dags för laddning innan match
Line-up där Amanda för dagen blev valet av målvakt….och hon fick en mycket svettig inledning då Västervik hade 3 mycket bra chanser i början av matchen som hon räddade.

Period 1:

Efter det att Westervik startat med några riktigt fina målchanser så började vi trumma på med fint rörligt kombinationsspel där vi skapade en hel del målchanser. Efter 12.26 så gjorde vi 1-0 efter att WIBK tappat bort tolle i mitten. 2-0 kom på ett lite roligt sätt då vi hade frislag på övre högra krysset och där vi började byta men mitt i bytet bestämmer sig Linda Z och Sanna ZK att starta spelet. Liza H hade då redan börjat springa för att byta men när hon insåg att spelet startats så gjorde hon en helomvändning till bortre stolpen där Linda snabbt spelade bollen och Liza kunde raka in bollen i öppet mål. Två minuter senare så gör vi det lite svårt för oss i egen zon där vi i slutänden släppte Linn Svensson fri i slottet som enkelt kunde lyfta in reduceringen 2-1. Dock bibehöll vi vårt tryck för att dämpa WIBK-tjejernas energi pga målet och kunde göra 3-1 i slutet av perioden (och i och med detta hade Thilda gjort lika många poäng på 138 minuter och 25 sekunder som hon gjorde på hela förra säsongen) efter ett fantastiskt klapp-klapp-spel.

Tolle har just gjort 1-0
Period 2:

Vi startar fantastiskt bra och efter en lite tilltrasslag situation så stänker Sanna in 4-1. Efter 9.17 kommer så ett udda mål till då Sanna snor bollen i ett läge där ena västerviksbacken är på väg framåt samtidigt som hennes backkollega försöker dra Sanna. Något som resulterar i ett rent 3-0 läge från mittplanen där Sanna passar upp till en fri Linda som väljer att osjälviskt passa Liza tillvänster som återigen har öppet mål och 5-1 är ett faktum. Sedan går vi in i en bekvämlighetsfas som är livsfarligt i innebandy. Efter hård press hamnar bollen återigen till spelare i slottet som rakar in 5-2. Efter detta har WIBK mer energi och vi gör inte jobbet till 100%. I slutet av perioden så pler vi på en utvisning som WIBK lite turligt kan utnyttja redan efter 16 sekunder efter det att bollen studsat som en flipperkula efter skott och 5-3 var ett faktum

Period 3:

Inför sista perioden hör vi återigen WIBK-tjejerna räkna till 6 medan vi går igenom ett par detaljer i spelet som vi kan förbättra. Efter ca 5 minuter så känner vi att det är dags att göra några förändringar för att få upp energin och på så sätt effektivt stoppa WIBK-spelarna att kunna komma närmare.

Elin bakom WIBKs Linn Svensson som bade visade prov på fint spel och lite irritation (Foto: Västerviks Tidningen)
 
Efter 8.07 dundrar Jossan in ett skott i krysset 6-3. Vi skapar nu chans på chans och WIBK-tjejerna börjar se trötta ut. Efter 12.47 så bryter Thilda in från höger, får passa av sanna och lägger elegant in bollen i bortre hörnet 7-3. Minuten senare så passar vi oss igenom hela WIBK och Linda Z kunde avsluta med stor sidledsförflyttning för WIBKs målvakt (som trots 8 insläppta mål gjorde en stor mängd fantastiska räddningar) med 8-3 som följd. Vi håller sedan matchen i ett bastant grepp och där WIBK hela tiden straffas med farliga lägen bakåt när de försökte flytta upp laget.
Vår lag insats är mycket god och hårt arbete lönar sig. Dock gör WIBK en bra match och deras kommande motståndare ska nog inte stirra sig blinda på att de har startat med 3 förluster då de är betydligt bättre än vad resultaten skvallrar om.

Självklart är WIBK:s tränare inte nöjd med 3-8 (text från Västerviks Tidning)

Tjejerna tackar publiken för stödet
Thildas gåva för matchens lirare...kan misstolkas ;-)

Nu kan vi njuta hela helgen och sedan är det dags att börja förberda oss för matchen mot serieledande Östra som har tre raka vinster.

Vi från ledargruppen kan bara TACKA för jobbet och GLÄDJEN ni visar och det känns jätteskönt att ert HÅRDA ARBETE ger utdelning
 
Tidningsurklipp - på grund av den mindre gynsamma matchtiden så blev det inte mer än så här...
 
 
 

Islossning i seriepremiären hemma

Publicerad 2013-10-09 00:04:00 i Allmänt

Efter förra helgens förlust så har vi fokuserat på något som vi i ledargruppen glömt var vår vinnande nyckel föregående säsong GLÄDJEN. Vi vet att laget har en stor kompetens och när vi inte får ut denna så beror det på oss ledare.
Mojje har en del tejpning att göra fore match

Till matchen mot IV08 kunde man se redan på uppvärmningen att vi var i balans och njöt av att få möjlighet att visa vad vi kan.

Det vi inte då visste var att vi skulle slå både målrekord och poängrekord för enskild spelare.
Vi gör 12 mål…smaka på den….12 mål…nästan ofattbart…och då möter vi ett lag som vann första matchen med 8-3…..dessutom skapar vi mängder med mer målchanser.
Thilda gör 6 poäng i matchen….och det är så roligt att se utvecklingen från föregående säsong då vi flyttade runt henne på alla platser utom målvakt. Här ser man verkligen vikten av att kunna spela in sig på en plats.
Lite kul att se poängligan efter två matcher där vi har 3 tjejer på topp 10-listan (och som dessutom spelar ihop – de gör varandra helt enkelt bra)
Inte nog med det – alla formationer producerar och vi har ett bra försvars- och anfallsarbete över hela planen.
Första perioden började precis som förra matchen dvs. snabbt mål av CIBK som följs av en snabb reducering. När sedan IV08 fick en utvisning med sig så spelade vår box föredömligt och med snabba spelare som Thilda och Jossan så kunde vi vända spelet snabbt när vi fick tag i bollen där sedan tjejerna via vacker klapp-klapp kunde sätta 2-1. Resten av perioden börjar vi sakta men säkert mala ned IV08.
I pausen kom vi fram till att vi skulle ändra tre mindre saker då vi på det hela taget var mycket nöjda med vad vi presterat I första perioden. Vi får en sagolik start på period 2 med 4 mål på 4 minuter och det måste kännts väldigt tungt för IV08 att ta time-out vid ställningen 5-1 och 19 sekunder senare släppa in 6-1. Ett tag var vi inne i den berömda zonen och det kändes som att vi skulle göra mål i varje anfall (vilket också skottstatistiken visar då vi gör 6 mål på 12 skott).
Den enda som var lite stressad var Tolle som hela tiden var den som gjorde öppnande pass som sedan alltid passades vidare minst en gång till av Thilda eller Jossan = inga poäng….men det skulle lossna då Daggen vackert spelade fram Tolle till 7-2.
Detta var nästan det bästa att våra mål byggs upp av hela formationen som är inne där alla ta sitt jobb och skapar yta/läge för sin medspelare. VI GJORDE VERKLIGEN VARANDRA BRA!!!
Perioden slutar 6-1 och vi gick till pausvila med en 8-2 ledning
 

Inför sista perioden kunde vi i ledarstaben bara TACKA tjejerna för den uppvisning de gjort men samtidigt prata om GLÄDJE och FOKUSERING. Efter 21 sekunder i tredje perioden gör Jossan sin 5te poäng för dagen

....och man kunde se hur IV-spelarna fick kämpa med den mentala uppförsbacken och där viss irritation uppstod emellanåt. Dock trots resultatet med 4-0 i sista perioden så ska IV ha en eloge för att de aldrig gav upp utan kämpade vidare matchen igenom.
Från IVs hemsida

Vi tar med oss GLÄDJEN till nästa match på fredag borta mot Westervik

STORT TACK TJEJER FÖR DET NI PRESTERADE – VI ÄR VANSINNIGT STOLTA ÖVER ER
ALLA RIKTIGA BILDER TAGNA AV SIGvision
 

Förlust i premiären mot Öjaby

Publicerad 2013-10-04 11:52:01 i Allmänt

Thilda värmer upp ;-)
Uppvärmning - de 3s gang står och smider planer i bakgrunden :-)
Sällan har en förlust känts så bitter som gårdagens match mot Öjaby. Samtidigt så hade vi några fantastiska sekvenser i matchen som vi definitivt ska ta med oss – de båda gångerna då vi reste oss från 1-4 till 3-4 och hade ett enormt tryck och nr vi reste oss från 3-6 till 5-6 och hade et ännu hårdare tryck. Det visar att vi aldrig ger oss och ALDRIG tror att en match är förlorad.
Tommy tycker det doftar väl mycket tigerbalsam ;-)

Annars började dagen med att jag konstaterat att vi inte hade hela stället med oss. Jag var 100% säker på att jag lämnat ned väskan i förrådet…men nu så här i efterhand så vet jag bättre. Väskan låg kvar i FRU724, vilket innebar att hälften av tjejerna fick spela i fel nummer och att vi fick låna ett ställ av Öjaby samt att familjen Svenson fick köpa ett par nya strumpor….Något som vi kan skatta åt så här i efterhand men som när det hände gjorde mig väldigt stressad och ledsen över min klantighet….som tur är så är tjejerna tåliga och klarar denna typ av störande moment.

 
Matchstart
Säsongen började bra där vi redan efter 01.49 gjorde 1-0 genom förra årets skyttedrottning Josefin Johnson. Tyvärr kvitterade Öjaby till 1-1 ganska omgående efter fint klapp-klapp spel. Resten av perioden bytte lagen målchanser där Öjabys nyförvärv från Vöikers kommit bra in i laget och skapade en hel del oreda. Dock var det Felicia Eriksson som även gjorde Öjabys andra mål för dagen efter ett frislag nära mål.
 

Andra perioden startade vi med en fantastisk offensiv där vi borde gjort mål under första minuten men tyvärr skapade detta också luckor bakåt där vi straffades hårt för små misstag och där 3-1 kom helt ologiskt och där vi drar på oss en straff som Zara mycket säkert tog men där Öjaby på det följande numerära överläget lyckades slå en passning som gick rakt genom vårt försvar till en fristående Helena Bjärshag som gjorde 4-1

Sedan startar en bra period där vi äntligen fick utdelning på våra chanser 11.17 gjorde Linda mål och bara 18 sekunder senare gjorde Elin ytterligare ett och plötsligt var ställningen bara 4-3 till Öjaby.

Strax innan Linda gjorde sitt mål klev Linda Karlsson snett och vi fick rangera om lite.

Tyvärr gör Öjaby 5-3 bara 27 sekunder senare då Rebecka Jönsson tråcklade in bollen köksvägen och återigen får vi inte njuta av energin från våra mål.

I slutet av perioden får vi inte riktigt ut vårt spel och återigen får Öjaby ett ’enkelt mål’ vilket givetvis inte uppstår av en slump utan beroende på att Öjaby är ett bra lag som skapar sin ”tur”

I tredje perioden gick vi ned på två femmor vilket blev naturligt då Calzone inte kunde spela mer och Zane fortfarande inte klarar att spela en hel period i det matchtempo som spelades för dagen och vi ville flytta tillbaka Kajsa till backen igen då hon fick flytta upp till högerforwardsposition när Calzone skadades.

Vi startade i ett ursinnigt tempo och skapade chans på chans på chans och på 5 minuter lyckades vi göra 3 mål efter att ha pressat Öjaby till misstag i egen zon. Tyvärr släppte vi in en boll under denna tidsperiod också, vilket i slutänden skulle bli mycket viktig.

Sista 6 minuterna av matchen kantades av utvisningar, irritation och också en mycket obehaglig händelse då Öjabys Tränare Håkan Stenholm signade ned med hjärtproblem där han var borta för en stund. Som tur var fanns utbildad personal på plats (Kajsas mamma) som kunde börja jobba med honom omedelbart innan ambulansen kom. Det kändes OERHÖRT SKÖNT att se Håkan kliva in i hallen efter matchens slut då ambulanspersonalen kollat så allt var okej med honom.

I slutet av matchen försökte vi pressa in 7-7 bollen genom att spela 6-5 men lyckades inte med detta och 19.59 kunde Helena Bjärshag göra sitt tredje mål för dagen med slutresultatet 8-6 till Öjaby.

Dock har vi 21 matcher kvar att visa vilket bra lag vi är :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela