Värnamo

Westervik

Östra

Om Vöikers går upp = 2 lag från kvalserien….om inte bara 1 lag.

Skulle bara ett lag gå upp känns det som att denna plats kommer att stå mellan lag 1-3 i tabellen. Vid två platser så kan vinnaren mellan CL98 och IV08 lägga sig i diskussionen då de har varsin 6-poängsmatch mot topplag.

Så serien ser väldigt mycket tuffare ut än årets då två lag gick upp och hela fem lag från kvalet hamnade i division 2 (och där det t.o.m. blev så att ett av dessa lag inte ville deltaga – något som resulterade i att Rottne tog en friplats) = säsongen 2014-15 kommer att bli ett riktigt getingbo där lagens spelarförändringar kommer att ha en stor betydelse. Dock ser man till lagens kapacitet från denna säsong så kommer i princip de flesta lag kunna ha en målsättning att försöka nå kval vilket gör det väldigt intressant.

Det är några som undrar...

Publicerad 2014-03-28 14:00:00 i Allmänt

Varför jag inte gjort någon blogg om kvalmatch 2…..men bara lugn det kommer…handlar på inte sätt om att vi är besvikna….snarare att jag vill ha lite bra bilder att lägga in som Kent tagit för att få mer liv i berättelsen…och också få en möjlighet att landa in säsongen som helhet :-)

Laget Play Off 1 Match 2

Publicerad 2014-03-23 09:00:00 i Allmänt

ÄNTLIGEN SÖNDAG :-) GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE.

Tomas redovisar burskydd :-)
Sanna har just rättat Tomas åt vilket hall man ska springa efter skott ;-)

Övningen är igång

Denna dag körde vi på 4 mål för att få upp tempot så mycket som möjligt inför helgens match

Foto Månesköld

Det känns att det är lite mer nervöst än vanligt, men vi gör en bra uppvärmning och är på tå från start. Det är som att båda lagen är lite avvaktande i början och känner lite på varandra. Efter ungefär halva perioden är det Craftstaden som tar tag i matchen, medan vi fortfarande spelar lite nervöst. De spelar smart och disciplinerat och pressar på oss när vi är felvända. Vi snackar dåligt och slår onödiga chanspassningar utan adress. Craftstaden gör 0-1 13 minuter in i första perioden efter att vi inte hjälpt varandra tillräckligt. 0-2 kommer bara en och en halv minut senare när vi hamnar fel och de får kontra på oss. Det är Craftstaden som har mesta spelet och vi lyckas inte riktigt bita oss fast i deras anfallszon. De är mycket kompakta i sitt försvar vilket gör det svårt för oss att båga in eller lägga passningar i mitten. Vi går till pausvila med underläge 0-2.

Inför andra perioden känns det som att nervositeten har släppt och att vi går ut och har roligt istället. Det resulterar i att vi kan reducera efter bara två minuters spel efter att ett skott från Jossan tagit i sargen bakom mål och studsar till en framrusande Sigge som gör 1-2. Vi spelar mycket lugnare i andra perioden vilket gör att vi kommer rättvänt i försvaret. Och när vi står rättvända går inte Craftstaden upp och pressar på oss och vi får därmed mer tid att göra bra uppspel. Kvitteringen kommer efter att ett fint inspel från Ellen når Abbe som skjuter dit 2-2, 9.30 in i perioden. Vi trycker på bra och får även ett powerplay. Dock utnyttjar vi inte detta utan ännu en gång skjuter vi i täck istället för att skapa ett fint rull och därifrån hitta chanser. Resten av perioden spelar vi bra och även om Craftstaden också skapar en del chanser så känns det som att vi har kontroll på spelet.

2-2 inför sista perioden i första kvalmatchen alltså. Vi känner att vi har ryckt upp oss rejält och att vi har en bra chans bara vi fortsätter spela som vi gör. Vi får ingen bra start när Craftstaden gör 2-3 redan efter 2.20 i tredje perioden, efter att vi inte lyckats rensa bort bollen framför vårt eget mål. Men vi kämpar på, och när vi struntar i att försöka spela in i mitten och istället får ner bollen djupt i deras zon så kan vi hota på riktigt. Vi lyckas kvittera ännu en gång, 3-3 kommer efter en fin soloräd av Emma som sedan sätter den lågt på bortre stolpen, mål. Tyvärr får Craftstaden in 3-4 bara två minuter senare när ett skott utifrån rullar in bakom en täckt Malin. Vi tar över matchen mer och mer i slutet av perioden och skapar några riktigt farliga lägen. Bland annat ett, som kanske borde varit mål, men domaren blåser precis innan för frislag, istället för att bara ge fördel. Trots chanserna vi skapar lyckas vi inte få in bollen mot ett hårt jobbande Craftstaden försvar och matchen slutar 3-4.

En match där vi möter ett helt nytt motstånd, som dessutom spelar väldigt disciplinerat och klokt. De mål de gör beror ju främst på våra egna misstag, vilket kommer från dålig kommunikation och kanske en aning nervositet. Så visst har vi en bra chans att hämta igen i nästa kvalmatch, som spelas kl.15.00 den 23 mars. Vinner vi med två mål går vi vidare till play off 2, vinner vi med ett mål blir det förlängning.

2014-03-17 Löpning och Styrka

Publicerad 2014-03-22 09:00:00 i Allmänt

Samling för löpning

Slimo går igenom förutsättningarna inför dagen
Nu frågar Slimo vilka som vill ha hård löpning och vilka som vill ha en mjukare...och dom flesta ville ha mjukare :-)
Dags för styrkeövning efter löpningen
Rolig balansövning

Kval Lindås – CIBK 2014-03-15 X3M-arena

Publicerad 2014-03-18 16:00:00 i Allmänt

Så var det dags för första 60 minuterna av den 120 minuter långa matchen mot Lindås.

Dagen började med att vi hade en trasslig bussresa där bussbolaget trodde vi skulle åka till Lindås utanför Nybro (ca 90 km från Oskarshamn) och därför skickade en vanlig linjebuss utan toalett. Något som skapade en viss stress och i slutänden fick vi byta buss i Vetlanda (som tur är fanns den möjligheten då bussbolaget ligger i Virserum). Nästa problem vara att då resan var så lång så behövde föraren ha vilopaus och som tur var tog vi oss till Borås (där vi bokat mat) med 7 minuters marginal. Så istället för att komma till hallen 2 timmar före match blev det bara 1 timma och 20 minuter. Något som resulterade i att tjejerna fullt upp att hantera resan istället för att tänka på den kommande matchen. Fördelen med detta vara att vi spelade utan nervositet vilket Lindås inte gjorde. Det märktes tydligt att de var lite tagna av situationen och spelade ganska avvaktande vilket passade oss bra då vi är väldigt bekväma i vårt grundspel
Hallen i Lindås X3M-arena är varje förenings dröm – att ha en spelplan med bara innebandylinjer, att ha egna omklädningsrum, att ha en riktig cafeteria och en närhet mellan alla delarna måste vara fantastiskt. Dessutom så var alla otroligt vänliga och tillmötesgående och försökte inte dra nytta av hemmaplansfördelen utan månade om att vi som gäster skulle känna oss välkomna.
Tjejerna på väg tillbaka till hallen efter sin promenad i för dagen soligt men väldigt blåsigt väder
Som vanligt utnyttjar några den egna tiden till att känna på planen och skjuta lite skott
I en angränsande kommunal hall pågick innebandyskolverksamhet – det är fantastiskt att se alla dessa knattar springa runt
Snart dags för uppvärmning efter 1a genomgången av matchen och hur vi vill att tjejerna ska spela

Matchen har precis börjat

Vi börjar bra och känner att vi kommer in i matchen snabbt och även hittar vårt grundspel. Efter 13.03 så spelas bollen runt i anfallszon och sedan upp till Kajsa som tar ett par kliv in i banan och lägger ett lurigt skott mot mål som Linda Z kan styra in.
Sanna i en framstöt

Bara ca 1,5 minuter senare snappar Tolle upp en boll i egen försvarszon och ser att det uppstår en gata till höger varpå hon sätter full fart och viker in framför mål där det efter lite trassel blir så att bollen hamnar i mål via en Lindåsförsvarare

Tolle har just gjort 2-0 via en försvarare
Period 2

Lindås kommer nu ut med en helt annan energi och fokusering och efter 2.09 så kommer reducering till 1-2 där vi kommer lite fel i vårt försvarsarbete och har lite otur då första skottet går utanför men studsar ut på andra sidan där Sigrid Persson kunde slå in bollen i snäv vinkel. Givetvis får Lindås energi av målet samtidigt som vi är lite bekväma och inte går på så som vi behöver göra för att göra det svårt för motståndarna. Efter 8 minuter får vi en kontring där vi får en jättefin trippelchans men som vi tyvärr inte lyckas utnyttja. Kort därefter kommer 2-2 genom Lindås poängdrottning Jenny Albin där hon hittar en lucka mellan försvarare, målvakt och egen spelare.

No 21 Jenny Albin (Foto: Månsköld)

Efter 12.21 blir ST lite oturligt utvisad då hon efter domarens uppmaning inte hinner ta rätt avstånd i samband med att bollen spelas igång. Lindås har ett väldigt bra 5-4 och har under säsongen gjort väldigt mycket mål i dessa lägen men med tur och skicklighet lyckas vi hålla tätt de två minuterna. Resten av perioden försöker vi komma igång med vårt spel utan att lyckas och perioden slutar 2-0 till Lindås.

Period 3

Vi pratar mycket om i pausen att vi måste hitta tillbaka till vårt grundspel och göra jobbet över hela planen och får en drömstart då Jossan elegant i en tilltrasslad situation slår in 3-2 på halvvolley framspelad av Tolle.

Spelet blir nu mer hoptryckt och med få chanser där lagen kommer hela vägen fram till mål. Dock gör Emma Wessberg 3-3 efter 10.50 efter att hon gjort en fin soloprestation från mitten av egen planhalva. Man kunde nu se att energinivån snabbt gick upp hos Lindås men återigen lyckas vi ta tillbaka ledningen nästan direkt då Linda Karlsson fick en passning från Jossan som hon förvaltade på bästa sätt med ett precis skott i bortre burgaveln efter 12.38.

Lindås går sedan hårt för en kvittering (och också hade en boll inne men som oturligt blev bortdömt då domarna blåst av för frislag för Lindås precis innan) och då öppnade upp sig bakåt på ett sätt som kunde resulterat i ytterligare ett baklängesmål. Sista två-tre minuterna försöker vi bara stänga matchen och låta klockan göra jobbet för att vi ska vinna matchens första 60 minuter av matchen vilket vi lyckas med.

Vårat gäng tre poäng Craftstaden – fantastiskt skönt att få skrika ut glädjen över dagens vinst

GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

4 glada målskyttar efter matchen: Calzone, Jossan, Tolle och Linda Z

Det tog lite tid innan vi fick till ett någorlunda serieöst kort :-)
Zane, Jossan, Amanda och Stella njuter efter matchen
Linda Z den enda spelaren som mitt i all glädje joggade ned på ett bra sätt
Två mycket glada och nöjda ledare. Tomas fortfarande med taktiktavlan som användes extremt mycket denna match för att hjälpa spelarna så mycket som möjligt.
60 minuter kvar – första ronden slutade med sköna 3-4 seger
Som vanligt är några klara före dom andra. Hemmalaget hade åkt hem för länge sedan när hälften av våra tjejer var klara....
Inte nog med att vi vann....Tomas mamma vann storvinsten på lotteriet :-)
Kajsa kollar hur det går för brorsan i herrarnas kval mot Landskrona
Så lämnar vi XRM-arena för hemfärd och laddning inför nästa 60 minuter av matchen

och självklart hoppas jag få se liknade scener efter nästa match - GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

2014-03-14 Lite om Lindås och deras arena X3M

Publicerad 2014-03-14 21:00:00 i Allmänt

X3M-arena är ca 40 år nyare än vår sporthall
Arenan har ett grått golv (likt TV-golvet) som bara har innebandylinjer och är väldigt snabbt
Ovan: Albin lagets fixstjärna
Hur man hittar till Arenan:

X3M ARENA & Askims Sporthall ligger på Gärdesvägen 5 utmed väg 158 bredvid Hovåsskolan.

Koordinater

WGS84:N 57° 37' 18", E 11° 56' 6"

Kommer du från Göteborg så skall du svänga av vid Järnbrottsmotet och köra Säröleden väg 158 söderut. Kör förbi X3M ARENA & Askims Sporthall (man ser bara Askims sporthall på vänstersidan efter bulleplanket), ta av vid Askims Kyrka (Hovåsmotet) och sväng vänster över väg 158 och vänster igen i T korsningen. Kör förbi kyrkan och sedan direkt ner vänster på Gärdesvägen som går tillbaka parallellt med väg 158. X3M ARENA & Askims Sporthall finner ni snart på höger sida.

2014-03-13 KVAL-träning

Publicerad 2014-03-14 20:00:00 i Allmänt

Man kan inte annat att le när man ser ST i solglasögon redo att träna sista träningen innan första kvalmatchen

Genomgång inför kvalmatchen
Sång för födelsedagsbarnen Thilda (18 år), ST (18 år), Zara (18 år) och Mojje (okänd)
ÄNTLIGEN KVAAAAAAAAL

2014-03-11 KVAL-träning

Publicerad 2014-03-14 19:00:00 i Allmänt

Som vanligt lite uppvärmning….

Där gruppen som vanligt delas i små grupperingar
Två av veckans födelsedagsbarn Thilda (18 år) och ST (18 år) – Även Mojje (okänd) och Zara (18 år)
Tomas går igenom övningen
Calzone ser ut att ge Daggen lite direktiv
Tomas går igenom nästa övning samtidigt som Mojje skriver ned dagens formationer – ST övar teknik
Inte lätt att ha Fanny som syster….första skottet som råkade träffa ST var nog en olyckshändelse…men andra skottet placerades med precision och ett finurligt leende på läpparna – syskonkärlek i sin vackraste form….och tydligen kom även ett tredje skott lite senare…

2014-03-08 CIBK – Färjestaden

Publicerad 2014-03-14 18:00:00 i Allmänt

Matchen som skulle avgöra vem som skulle bli tvåa och trea. Givetvis har det varit många som haft synpunkter på vad som är bäst beroende på vilket motstånd som uppstår om man blir tvåa eller trea i de olika play off:en

Dock har vi inte sett någon anledning att frångå våra interna målsättningar där vi sagt att vi ska försöka vinna varje match och att försöka ta 50 poäng (som vi innan säsongen trodde skulle krävas för kval). Dessutom så kände lag och ledare en vilja att gå in i ett kval med en skön känsla av att vinna sista matchen och dessutom mot våra kombattanter sedan länge Färjestadens IBK.

Solen är äntligen här kan man se på Jossans huvud

Genomgång inför match…NooooT…Kent som visar kort på att killarna i sekretariatet tittar på konståkning samtidigt som de sköter resultatrapporteringen…vilket är en högoddsare.
Calzone och Maja S i samspråk inför matchen
Mojje i full färd med att skicka ut matchförutsättningarna till tjejerna via mail/sms
Dags för uppvärmning
Mojje – utrustad som en Somalisk fartygskapare
Amanda visar att hon kan stretcha och hjälpa Mojje samtidigt
Dags för match
Vissa mer avslappnade än andra…men Thilda kanske bara sög in lite luft ;-)
Period 1

Matchen börjar fantastiskt bra då Elin L gör 1-0 redan efter 2.58 fint frampassad av ST som lägger en genomskärare från eget slott som Elin felvänd kunde plocka upp och lägga in.

Vi känner att vi har god kontroll på matchen även om inga fler mål uppstår eller många skott sker åt något håll.
Genomgång i periodpaus
Period 2

Vi bestämmer oss för att stänga av yta för ett par spelare i FIBK vilket resulterar i att vi får ett väldigt tryck på FIBK. Efter 13.20 kommer äntligen 2-0 genom Linda Zetterling

och 18.49 kommer även 3-0 (även det genom Linda Z på pass från Fanny) och vi går till periodpaus med en 3-0 ledning.
Period 3

Vi fortsätter att ligga på och trots numerärt underläge så kommer inte FIBK igenom. Efter 12.54 så fullbordar Linda Z sitt hattrick när hon driver in frånhöger och vackert lägger bollen i bortre hörnet.

Då vi vann första mötet med 4-0 och nu har 4-0 igen så började FIBK anfalla kopiöst för att inte bli nollade två matcher på raken i dubbelderbyt.

Trots detta så får dom inte hål på oss och vi kan avsluta grundsäsongen på skönaste sätt. VINST – INGET INSLÄPPT MÅL – 50 POÄNG - KVAL.

Efter matchen kom en av våra trognaste supportrar och gav alla tjejer och ledare varsin ros för att vi gjort en sådan bra säsong – känns varmt i hjärtat att folk visar uppskattning för det vi presterat.

Två glada ledarkamrater efter fullbordat grundspel – nu väntar det roliga kvalet
Sluttabellen som jag kommer skriva om lite senare I någon blog då säsongen blev väldigt spännande för de flesta lagen och jag är väldigt glad över vår prestation och att Rottne till slut vi känna på att vinna en match efter en säsong med 21 raka förluster.
GLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄDJE

2014-03-10 KVAL-Löpträning med Slimo

För att fortsätta hålla en hög konditionsnivå så har vi beslutat att löpträningen med Slimo sker till säsongen är över

Lite frukt innan inomhusövningarna efter löpningen
Samtidigt som vi ledare tittade på filmen på våra kommande motståndare

2014-03-09 Road trip

Publicerad 2014-03-14 17:00:00 i Allmänt

På söndagen åkte jag och Tomas till Göteborg för att titta på vårt kommande motstånd i Göteborg. Antingen Kungälv eller Lindås skulle bli våra motståndare och efter 14 minuter i första perioden förstod vi att det sannolikt skulle bli Lindås som skulle bli vår motståndare då Kungälv tagit ledningen med 4-0 och Lindås var tvungna att vinna. Nedan kan ni se Lindås under sin uppvärmning i bortamötet mot Kungälv.

Slutresultat 7-1 till Kungälv = Lindås vår kvalmotståndare i Play Off 1

2014-02-30 Vöikers – CIBK

Publicerad 2014-03-14 16:00:00 i Allmänt

Länge sedan vi spelade en fredagsmatch vilket var väldigt vanligt under föregående säsong. Vi skulle nu möta ett Vöikers som bara fått stryk i en enda match och det var mot oss i slutet av november och viljan att vinna över oss skulle denna dag bli en avgörande faktor. Vi och andra sidan kom till matchen med 3 spelare borta vilket vi visste skulle skapa problematik då vi fick göra om relativt mycket i laget och dessutom spela på tre backar.

Dags för avfärd till Växjö

Period 1

Märktes direkt att Vöikers ville få en ledning på oss då de vet hur jobbiga vi är att möta när vi har ledningen. Första 10 minuterna tryckte dom på för fullt och skapade en hel del chanser. När dom inte fick utdelning så tog vi över matchen och andra halvan av perioden var i princip spegelvänd där vi tryckt på mot Vöikers mål. Dock föll inga mål i period 1.

Period 2

Börjar i princip som i period 1 där Vöikers tryckte på igen. Efter 8.27 så gör dom också mål via deras poängdrottning Hanna Sterner. Efter 11.33 kommer även 2-0 och Vöikers blir nu mer avvaktade då de vet att de är duktiga på att försvara sig. Vi tar över matchen igen och har ett par riktigt bra målchanser där vi tyvärr inte får in bollen och vi går till periodpaus med 0-2.

Period 3

Tyvärr får vi inte den start vi hoppas på i tredje perioden (som vi förövrigt startar med den udda uppställningen 3 backpar och 2 kedjor) då Vöikers utökar sin ledning till 3-0 efter 5.31. Det märks nu tydligt att Vöikers energi och vilja ökar med målskörden medans vi får det jobbigare och jobbigare. Efter 10.49 så gör Vöikers 4-0 och vi försöker nu bara spela av matchen men också göra mål. Något som resulterar i att Vöikers gör både 5-0 och 6-0 i slutet av matchen.

Sammanfattning

Med de förutsättningar som vi hade så gör vi en bra match i två perioder men orkar inte stå emot ett supertaggat Vöikers i sista perioden där dom ville säkra seriesegern. Vi får ta med oss att vi nu fick prova lite nya lösningar på formationer i skarp läge och mot bra motstånd vilket gav oss både svar och nya ideér.

Vöikers är i och med detta både värdiga och klara seriesegrare och vi önskar dom lycka till i kvalet :-)

Nu gäller det att ta nya tag och se till att vinna över Färjestaden i sista omgången
Glädje

2014-03-04 träning

Majas tankebubbla ’inte nog med att man ska tejpa själv – nu har kommunen stängt av värmen så man håller på och frysa ihjäl’

Uppvärmningsrunda
Dags för övning – alla verkar kolla av så det finns folk på alla stationer
Tomas visar hur övningen ska gå till
Kajsa och Martina väldigt fokuserade på genomgången (även om Kajsa verkar ha lite kliande problem)

Publicerad 2014-03-14 14:00:00 i Allmänt

Ibland är det inte hastigheten som avgör – här verkar alla vara väldigt stillastående :-)
Zane poserar
Mojje och Tomas håller på och styr upp hur de vill att vi ska jobba
Daggen har fyllt 20 år – sällan har vi sett någon nöjdare under sången. De flesta brukar bli lite röda och tycka det är lite pinsamt. Daggen hon njöt i fulla drag så t.o.m. bilderna blev suddiga.
Egen stretching ser lite olika ut. Calzone verkar mest nyfiken på tidningsurklippen som Kajsa har.
Thilda…tungan rätt i mun ;-)
Tolle har just kommit på att hon inte tillhör vita laget
Linda – Calzone – Sanna i väntan på nästa byte
Maja i dialog med Mojje och Tomas om hennes nya position och hur hon ska tänka i olika situationer

Publicerad 2014-03-14 10:00:00 i Allmänt

Som vanligt så är matcherna mot Ljungby väldigt intressanta och spännande. Med kvalplatsen säkrad genom Öjabys förlust mot Värnamo så försökte vi jobba hårt med tjejerna då det fortfarande finns en chans att vinna serien.
Genomgång
All vår tejp för dagen
Lugn...bara lugn...Calzones ben är okej....hon orkar helt enkelt inte bära sockan ;-)
Lugnet före stormen
Genomgång inför math från en udda vinkel
åhhhhhhhhhheeeej
Fria aktiviteter
Period 1 (proffsbilder tagna av SIGvision)
Vi börjar bra och följer vår plan på ett bra sätt hur vi ska spela
men så kommer ett slumpmål från ingenstans vilket ger Ljungby e hel del energi. Dock lyckas vi ta tillbaka kommandot och göra 1-1 efter 13.52 genom Linda Zetterling framspelad av Fanny
Period 2
Vi känner att vi egentligen spelar bra och att vi inte behöver ändra så mycket i andra periodpausen. 2-1 kommer också tidigt (4.44) även denna gång genom Linda Z på pass från Fanny.
Vi fortsätter att mala på
och vi gör 3-0 som tyvärr blir bortdömt
Tolle inte helt nöjd med det beslutet
efter 13.37 så fullbordar Linda Z sitt hattrick denna gång på pass från Sanna ZK.

Period 3
Vi förstår nu att Ljungby kommer att chansspela och försöka sätta press på oss särskilt som de börjar perioden i numerärt överläge. En utvisning som vi klarar och egentligen känner vi inte att Ljungby lyckas speciellt bra med sin press men trots det så uppstår en reducering efter 6.45.
Matchen rullar på och vi bestämmer oss för att försöka stänga densamma i samband med att 3-2 målet kommer.
Vi börjar nu skapa massor med chanser men tyvärr så uppstår det ett kontringsläge där Ljungby gör 3-3 efter 14.22. Vi bestämmer oss då för att trycka på ännu hårdare för att ta vår välförtjänta trepoängare men trots massor av bra lägen som vill det sig inte.
SD

Vi startar SD i ett rasande tempo och trycker på för fullt och där vi också har planen att ta ut målvakten om vi inte gjort mål de första minuterna. Detta då vi verkligen vill ta 2 poäng för att fortfarande ha chans att vinna serien.

Efter 4.14 gör Ljungby 4-3 efter det att bollen studsat som i ett flipperspel framför målet och så småningom gått i mål.

Vi gör på det hela taget en mycket bra och gedigen insats när det gäller att äga matchen och skapa målchanser men vi har inte det där lilla flytet för att kunna stänga matchen. Något som resulterar i att Ljungby med tur och skicklighet lyckas kämpa sig tillbaka i matchen och i slutänden ta 2 poäng.

Men nu tar vi med oss den sköna känslan att vi är KLARA FÖR KVAAAAAAAAL :-)