Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

Kval Lindås – CIBK 2014-03-15 X3M-arena

Publicerad 2014-03-18 16:00:00 i Allmänt

Så var det dags för första 60 minuterna av den 120 minuter långa matchen mot Lindås.

Dagen började med att vi hade en trasslig bussresa där bussbolaget trodde vi skulle åka till Lindås utanför Nybro (ca 90 km från Oskarshamn) och därför skickade en vanlig linjebuss utan toalett. Något som skapade en viss stress och i slutänden fick vi byta buss i Vetlanda (som tur är fanns den möjligheten då bussbolaget ligger i Virserum). Nästa problem vara att då resan var så lång så behövde föraren ha vilopaus och som tur var tog vi oss till Borås (där vi bokat mat) med 7 minuters marginal. Så istället för att komma till hallen 2 timmar före match blev det bara 1 timma och 20 minuter. Något som resulterade i att tjejerna fullt upp att hantera resan istället för att tänka på den kommande matchen. Fördelen med detta vara att vi spelade utan nervositet vilket Lindås inte gjorde. Det märktes tydligt att de var lite tagna av situationen och spelade ganska avvaktande vilket passade oss bra då vi är väldigt bekväma i vårt grundspel
Hallen i Lindås X3M-arena är varje förenings dröm – att ha en spelplan med bara innebandylinjer, att ha egna omklädningsrum, att ha en riktig cafeteria och en närhet mellan alla delarna måste vara fantastiskt. Dessutom så var alla otroligt vänliga och tillmötesgående och försökte inte dra nytta av hemmaplansfördelen utan månade om att vi som gäster skulle känna oss välkomna.
Tjejerna på väg tillbaka till hallen efter sin promenad i för dagen soligt men väldigt blåsigt väder
Som vanligt utnyttjar några den egna tiden till att känna på planen och skjuta lite skott
I en angränsande kommunal hall pågick innebandyskolverksamhet – det är fantastiskt att se alla dessa knattar springa runt
Snart dags för uppvärmning efter 1a genomgången av matchen och hur vi vill att tjejerna ska spela

Matchen har precis börjat

Vi börjar bra och känner att vi kommer in i matchen snabbt och även hittar vårt grundspel. Efter 13.03 så spelas bollen runt i anfallszon och sedan upp till Kajsa som tar ett par kliv in i banan och lägger ett lurigt skott mot mål som Linda Z kan styra in.
Sanna i en framstöt

Bara ca 1,5 minuter senare snappar Tolle upp en boll i egen försvarszon och ser att det uppstår en gata till höger varpå hon sätter full fart och viker in framför mål där det efter lite trassel blir så att bollen hamnar i mål via en Lindåsförsvarare

Tolle har just gjort 2-0 via en försvarare
Period 2

Lindås kommer nu ut med en helt annan energi och fokusering och efter 2.09 så kommer reducering till 1-2 där vi kommer lite fel i vårt försvarsarbete och har lite otur då första skottet går utanför men studsar ut på andra sidan där Sigrid Persson kunde slå in bollen i snäv vinkel. Givetvis får Lindås energi av målet samtidigt som vi är lite bekväma och inte går på så som vi behöver göra för att göra det svårt för motståndarna. Efter 8 minuter får vi en kontring där vi får en jättefin trippelchans men som vi tyvärr inte lyckas utnyttja. Kort därefter kommer 2-2 genom Lindås poängdrottning Jenny Albin där hon hittar en lucka mellan försvarare, målvakt och egen spelare.

No 21 Jenny Albin (Foto: Månsköld)

Efter 12.21 blir ST lite oturligt utvisad då hon efter domarens uppmaning inte hinner ta rätt avstånd i samband med att bollen spelas igång. Lindås har ett väldigt bra 5-4 och har under säsongen gjort väldigt mycket mål i dessa lägen men med tur och skicklighet lyckas vi hålla tätt de två minuterna. Resten av perioden försöker vi komma igång med vårt spel utan att lyckas och perioden slutar 2-0 till Lindås.

Period 3

Vi pratar mycket om i pausen att vi måste hitta tillbaka till vårt grundspel och göra jobbet över hela planen och får en drömstart då Jossan elegant i en tilltrasslad situation slår in 3-2 på halvvolley framspelad av Tolle.

Spelet blir nu mer hoptryckt och med få chanser där lagen kommer hela vägen fram till mål. Dock gör Emma Wessberg 3-3 efter 10.50 efter att hon gjort en fin soloprestation från mitten av egen planhalva. Man kunde nu se att energinivån snabbt gick upp hos Lindås men återigen lyckas vi ta tillbaka ledningen nästan direkt då Linda Karlsson fick en passning från Jossan som hon förvaltade på bästa sätt med ett precis skott i bortre burgaveln efter 12.38.

Lindås går sedan hårt för en kvittering (och också hade en boll inne men som oturligt blev bortdömt då domarna blåst av för frislag för Lindås precis innan) och då öppnade upp sig bakåt på ett sätt som kunde resulterat i ytterligare ett baklängesmål. Sista två-tre minuterna försöker vi bara stänga matchen och låta klockan göra jobbet för att vi ska vinna matchens första 60 minuter av matchen vilket vi lyckas med.

Vårat gäng tre poäng Craftstaden – fantastiskt skönt att få skrika ut glädjen över dagens vinst

GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE

4 glada målskyttar efter matchen: Calzone, Jossan, Tolle och Linda Z

Det tog lite tid innan vi fick till ett någorlunda serieöst kort :-)
Zane, Jossan, Amanda och Stella njuter efter matchen
Linda Z den enda spelaren som mitt i all glädje joggade ned på ett bra sätt
Två mycket glada och nöjda ledare. Tomas fortfarande med taktiktavlan som användes extremt mycket denna match för att hjälpa spelarna så mycket som möjligt.
60 minuter kvar – första ronden slutade med sköna 3-4 seger
Som vanligt är några klara före dom andra. Hemmalaget hade åkt hem för länge sedan när hälften av våra tjejer var klara....
Inte nog med att vi vann....Tomas mamma vann storvinsten på lotteriet :-)
Kajsa kollar hur det går för brorsan i herrarnas kval mot Landskrona
Så lämnar vi XRM-arena för hemfärd och laddning inför nästa 60 minuter av matchen

och självklart hoppas jag få se liknade scener efter nästa match - GLÄDJE GLÄDJE GLÄDJE