Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

Sista gemensamma passet med Slimo innan ”sommaruppehållet”

Publicerad 2013-06-27 14:38:00 i Allmänt

Så körde delar av laget en sista gemensam genomkörare tillsammans med vår löparcoach Slimo.
Tommy hade dagen till äran klippt en förenklad variant av mohikanfrisyr.
Lagbild: Övre raden Tomas, Rebecka P, Fanny, Tolle, Calzone, Martina & Tommy - Främre raden Felicia, Maja S, Slimo, Jossan, Ryd & Sanna.

Några matchtider klara :-)

Publicerad 2013-06-27 14:17:09 i Allmänt

Våra spelscheman börjar forma sig inför säsongen...
...så ni kan börja planera in det som är klart i era kalendrar. De bortamatcher som inte är klara vet vi inte än vilken dag de kommer att spelas på (står nu på ordinarie dag för aktuell serie)

Omgång 3: Derby borta mot Westerviks IBK 2013-10-11

Publicerad 2013-06-26 14:37:00 i Allmänt

Westerviks IBK Första derbyt av 6 under årets säsong (då vi räknar matcherna mot Westerviks IBK, Sandbäckshults IBK och Färjestadens IBK som våra derbyn).
Då vi möte Westervik på försäsongen förra året så har vi stor respekt för deras kompetens som lag. Detta då vi förlorade en match med uddamålet och spelade en oavgjord. Westervik hade en fantastisk säsong i D3 norra förra året och lyckades med konsttrycket att vinna alla sina 16 matcher.
I det följande kvalet fick man sedan lite mer problem än man nog tänkt sig, men det förelåg aldrig någon risk att laget inte skulle klara kvalet, där man slutade på tredje plats i den avbrutna serien.
SÄSONGEN 2013-2014 Westervik har en bra mix av gammalt och ungt där man under föregående säsong skapat en vinnarmentalitet som är en viktig ingrediens. Dock påverkar sannolikt de två första omgångarna hur gott självförtroendet är när de väl möter oss i omgång 3 i sin hemmaborg Bökensved sporthall. Detta då de möter seriefavoriten IBK Vöikers i första omgången och tippade topplaget Färjestadens IBK i omgång 2. Dock får man aldrig glömma att derby alltid är derby. Matcherna mot Westerviks IBK är redan fastställda: Westerviks IBK – CIBK 2013-10-11 (fredag) 20.00 CIBK – Westerviks IBK 2014-01-07 (tisdag) 19.30
SILLY SEASON Finns egentligen inte så mycket information att tillgå om Westervik förutom att i dialog med vår huvudtränare så fanns det en oro för att några av de äldre spelarna aviserat att de eventuellt inte kommer fortsätta. Dock är detta något som vi har svaret på i slutet av september. Vis av erfarenheten så brukar ’de gamla hundarna’ gärna smita undan den tråkiga försäsongen för att plötsligt dyka upp när de roliga inomhuspassen börjar i augusti.
Vi får hoppas på denna syn många gånger i derbyt mot Westervik (foto SIGvision)

Paramore och Pia Sundhage

Publicerad 2013-06-26 01:39:00 i Allmänt

Efter att ha sett första delen av dokumentären “Pia Sundhage – i fotbollens tjänst” och Lyssnat på sångerskan Hayley Williams mellansnack under Paramores spelning på Vega (Köpenhamn) igår kväll. Så kan jag konstatera att båda är samma typ av coacher.
Hur tänker jag då? Både Pia och Hayley är enormt entusiastiska i sitt uppdrag – båda pratar om GLÄDJEN i att få göra det de gör (vilket också genomsyras och syns i deras agerande) - båda pratar till sina grupper (spelare/publik) om mod och att inte nedslås av motgångar/misslyckanden – båda talar om att sätta mål och fullfölja dessa – båda pratar om att förändring börjar hos en själv – båda pratar om vad man kan åstadkomma tillsammans som grupp – båda pratar om att ”gilla läget” och anpassa sig till den situation som uppstår och lära sig att njuta av den. Om två veckor börjar Damfotbolls-EM på hemmaplan och jag hoppas verkligen att Pia haft tillräckligt med tid för att det svenska laget ska kunna prestera på topp – trots de enorma krav om GULD som nu utmålas i medierna, vilket kan fullständigt förlama ett lag som inte kan hantera detta. Pia fick det amerikanska damfotbollslandslaget att oavsett läge tro att de alltid skulle vinna.
Hayley berättade om hur stressade Paramore blev när skivbolaget bestämde att det var dags för en världsturné för 8 år sedan. Detta då Hayley bara var 17 år och den äldsta i bandet 20 år – de gjorde allt för att slippa, men med en bra coach (manager) så fick de självförtroende att pröva och lyckades. Inför spelningen på Vega (som är en liten intim lokal i två våningar och maxantal personer på 1500) så hade de spelat på en festival för 80 000 personer och ca 1 miljon TV-tittare. Något som Hayley berättade var extremt jobbig/påfrestande och stressande….men det gäller att ”gilla läget” ”anta utmaningen” ”och lära sig njuta av stunden”. Dock älskar de fortfarande de små intima spelställena där de kan få kontakt med publiken på ett helt annat sätt och där gör dom sina bästa prestationer fortfarande.
Vad har då detta att göra med Craftstadens damlag att göra? Och vad kan vi lära av världens bästa fotbollstränare och ett av de hetaste pop/rockbanden som finns just nu?
PÅ många sätt har vi egentligen alla de delar som beskrivs ovan: Vi har GLÄDJEN, Vi har MODET, Vi jobbar alla mot samma MÅL, Vi jobbar alla med att UTVECKLAS för att stärka laget, Vi sätter “LAGet före JAGet”, Vi är STARKA TILLSAMMANS, Vi tror alltid att vi ska VINNA oavsett vad det står på resultattavlan….det vi kan bli bättre som grupp (ledare och spelare) är att gilla läget i större utsträckning och ha förmågan att anpassa oss till svåra situationer och njuta av dessa. Något som vi givetvis också kommer att bli med de aktiviteter som vi planerar att göra under säsongen som till största del grundar sig på spelarnas egna förslag till förändringar. Något som också Pia trycker på i sitt ledarskap dvs. för att skapa en kreativ miljö så måste spelarna lära sig att jobba fram lösningar på de problem som uppstår under match och träna på att lösa dessa under träningarna för att se vad som fungerar eller inte.
Det ska bli såååå intressant att se hur vi kommer utvecklas under året och vilka spelare som kommer ta de största kliven ställt mot föregående säsong.

Tröjstorlek...

Publicerad 2013-06-23 21:46:14 i Allmänt

Söndagen den 8 september så är det obligatorisk att deltaga på träff med övriga D2-lag….så långt kändes det okey...även om Tommy är i New York och vi har träningsmatch mot Hovshaga samma dag (dit Mojje och Tomas får följa med laget)…men sedan såg jag plötsligt följande text ”Det kommer att tas foto, där tränaren/ledaren står i sin matchtröja”
…men hur ska det gå till…laget har ju bara tröjor storlek small och medium….även en bra dag med sallad kräver jag ju minst en L….men jag har ju lite tid på mig att lösa detta :-)

Hemmapremiär mot IV08 IBF (omg 2) 2013-10-04

Publicerad 2013-06-22 16:31:00 i Allmänt

Ingelstad/Växjö 08 IBF (nedan kallad IV08) Vår första hemmamatch kommer att spelas mot IV08 i omgång 2. Förra året möttes vi då också i andra omgången men då i mäktiga Fort Nox arena i Växjö. IV08 började förra säsongen bra med en oavgjord och sedan vinst mot oss med 5-4. En match där vi inte alls var på tårna och där IV08:as vindsnabba spelare rundade oss som koner. När matchen spelades så var vi inte så missnöjda då dels IV08 förutspåtts vara ett lag på övre halvan och vi var nykomlingar, men så här efterhand så får vi ledare ta på oss att det gick som det gick då vi satsade på lite större och starkare spelare och inte med den press som sedemera blivit vårt signum. Andra matchen blev inte spelad då IV08 lämnade WO pga. att de saknade målvakt. Tyvärr blev det lite infekterat kring detta och det kanske inte var så konstigt då IV08 var hyperstressade i botten av tabellen med endast 5 poäng och vi hårt belastade av spelarflyttar (pga. skolgång), skadade och sjuka spelare.
Efter 16 omgångar hade IV08 fortfarande bara 5 poäng - 7 poäng från kvalstrecket, men spelet hade blivit mycket bättre. De hade helt enkelt blivit en grupp krigare som skulle kämpa in i döden för att ta sig till det negativa kvalet. Tydligaste tecknet på detta var att de var bara 2 minuter från att slå Huskvarna (som sedermera vann serien) i omgång 15 – dock förlust med 3-2. Men på de sista 6 matcherna lyckades man ta 13 poäng och klara sig över kvalstrecket, vilken är en makalös bedrift.
I det avbrutna kvalet kom man till slut 4a efter att man vunnit 2 matcher, 1 oavgjord och 1 förlust. Sannolikt hade man vunnit sista omgången mot VUGI. Då jag själv såg VUGI-Östra så är jag säker på att IV08 vunnit mot dom i sista omgången. Jag var också och såg matchen mellan IV08-Färjestaden och kan väl konstatera att IV08 normalt skulle vunnit den matchen men med några få misstag och ett väldigt effektivt Färjestaden så blev det förlust, men vad gör det då man även denna säsong spelar i division 2.
SÄSONGEN 2013-2014 Vi har en tuff inledning med Öjaby, IV08 och derbyt mot Westervik där vinst mot IV08 är av stor vikt. Även om några spelare försvunnit till seriekonkurrenten Vöikers så har man sannolikt tagit med sig krigarmentaliteten in i denna säsong då man i slutänden föregående säsong gjorde något knappast någon mer än de själva trodde på. Det som kanske inte rör mötena så mycket med oss är den komplicerade situationen att man av kvalitetsskäl startade IV08 som ett komplement till Vöikers och där flytta spelare mellan varandra via samarbetsavtal. Detta för att kunna erbjuda bra innebandy och hålla igång en stor trupp.
Nu har vi alltså situationen där IV08 tagit sig från D3 till D2 samtidigt som Vöikers ramlat ut D1 till D2. IV08 och Vöikers möts omgång 6 och 17 och det ska bli mycket intressant att se hur krigarna i IV08 kommer kämpa mot sina storasystrar till sista blodsdroppen för att vara bäst i ’föreningen’ (särskilt som man fortfarande benämner lagen enligt nedan).
SILLY SEASON Av den information som finns att tillgå på deras hemsida så är det mesta klart. Dock har de tappat några spelare till samarbetsföreningen IBK Vöikers (som dom nu inte kan ha samarbete med på det sätt som tidigare då de spelar i samma serie vilket inte är tillåtet enligt Svenska Innebandyförbundets Tävlingsbestämmelser). Dock lär föreningarna ha ett mycket tätt samarbete med spelare i alla fall då de ’i princip’ fungerar som en förening.
Vi får väl hoppas på många glada miner under matchen mot IV08 :-) (alla matchbilder fotade av SIGvison)

En Midsommarnattsbetraktelse

Publicerad 2013-06-21 22:49:00 i Allmänt

Curt Söderström (Förbundskapten damlandslaget i innebandy): ”Många tränare idag ser bara laget och tror att all framgång bygger på hur man ritar pilar och streck på taktiktavlan. Man måste jobba individbaserat där det gäller att se varje spelare och inte bara laget. När varje enskild individ utvecklas blir laget bättre"
Då jag känner Curt sedan gammalt och fick lära känna honom innebandymässigt när han tog över IKSU och då hamnade i många situationer där vi möttes för att diskutera innebandy i stort och smått i samband med framförallt Europacupslutspel så har han en tydlig filosofi ”innebandy ska spelas i hög fart med nära bollkontakt”
Att ta över svenska landslaget efter Janne Vaara som vunnit 3 raka VM-Guld kan tyckas vara ett självmordsuppdrag, men då Curt besökte oss i Svenska Innebandyförbundets styrelse i samband med distriktslags-SM för 15-åringar i Umeå så stod det ganska snart klart att den kravbild som många tyckt varit alldeles för tuff på Janne Vaaras tid nu kommer höjas ytterligare. Curt kommer att utveckla spelet till nästa nivå där vi sannolikt under VM-turneringen i Brno/Ostrava (Tjeckien) kommer se Sverige spela den mest sevärda och effektiva innebandy som ett svenskt damlandslag någonsin gjort. (nedan: Jane Vaara efter VM-guldet med herrlandslaget i Zurich dec 2012)
Allt bygger på att ha extremt vältränade spelare som i hög fart med nära bollkontakt jobbar som en enhet där alla vet precis vad som förväntas av spelaren. Något som kan innebära att fast du vinner skytteligan i ditt klubblag och totalt i SSL, så kommer du inte få dra på dig den gula landslagströjan om du inte klarar miniminivån på de fysiska krav som förbundskaptenen krävt. (nedan: Iksu är världens mest vältränade damlag)
Hur för vi då över detta på Craftstadens damlag? Självklart kan vi inte jämföra oss med ett svenskt landslag i direkta termer då man där har möjlighet att sätta ihop en grupp från Sveriges bästa lag, men tanken över att se till att vara rätt grundtränade, att jobba mer med dessa bitar aktivt under säsong, att lägga ned mer tid på teknik och taktik, att äta rätt, att låta alla tjejer få en individuell utveckling kommer att leda till framgång på den nivå vi nu befinner oss…..
....men det kommer också leda till att laget matchas utefter detta, vilket givetvis kommer ställa krav på alla i gruppen att tänka ”Laget Före JAGet”. Något som inte alltid kommer att bli så lätt då alla givetvis vill spela så mycket som möjligt. Det vi har som grupp kommer sannolikt aldrig ett landslag kunna få på samma sätt som oss och det är ”GLÄDJEN” där vi som grupp kommer att dela segrar och förluster tillsammans efter att ha tillbringat 100-tals timmar tillsammans och oavsett hur det går så hoppas jag att alla kommer att känna att de gjorde sitt bästa för att tillföra sin kompetens till LAGET.

Serieförutsättningar Dam Division 2

Publicerad 2013-06-20 22:55:00 i Allmänt

Jag tycker tabellen ser bra ut som den är - verkar onödigt att spela 22 matcher ;-)
Likt föregående år så åker 2 lag ut och 2 hamnar i negativt kval. Det som är nytt för i år är att 3 lag kvalar till division 1 (istället för 1 lag som går direkt upp och 1 som fick kvala – mer om det kvalet nedan) Föregående säsong räknade vi med att man var tvungen att ta 27 poäng för att komma sämst 8a och på så sätt säkra kontraktet. I slutänden så behövdes det 25 poäng, men Väckelsång (som dragit sig ur denna säsong och som kom 8a) hade just 27 poäng, så vår kalkylering stämde ganska bra. Därför finns det ingen större anledning att tro att inte 27 poäng skulle vara tillräckligt för att vara sämst 8a även detta år.
På många sätt kändes det fantastiskt att vi säsongen 2012-13 redan efter 13 omgångar lyckats ta dessa 27 poäng. Detta då vi hårt nederlagstippade och i förhandstipsen skulle bli ett stryklag som knappast ej skulle klara av att ta sig till ett negativt kval utan åka ut direkt. Dock visar bilden ovan vår styrka 'GLÄDJEN' och att vi fått jobba med en grupp som hela tiden vill utvecklas och bli bättre :-) (Foto: SIGvision)
Vi får hoppas att samma rubriker står i tidningen måndagen den 30 september efter vår premiärmatch borta mot Öjaby
Kval till Damer Div 1 säsongen 2013-14 Totalt går tre lag till kval från Smålands D2. Kvalsystemet har ändrats en del pga. att man på Tävlingskongressen förordat att färre lag ska åka ur division 1. Fram till idag har 4 lag åkt direkt ut – från nästa säsong 3 lag (något som gör att antalet uppflyttningsplatser minskat med 3 – från 12 till 9. Kvallagen kommer från 22 distrikt. Dock tack vare Smålands storlek och samarbete med Blekinge IBF så har vi fortfarande chansen att få upp 2 lag från vår D2-serie. Detta då vinnaren i vår D2-serie går direkt till Play Off 2 och där får möta 3an i vår D2-serie eller 2 an från Skåne (som möts i Play Off 1) om en division 1 plats.
Sannas 5-5 mål mot Sävsjö förra året. Sävsjö som senare blev 2a och fick kvala mot Linköping i ett kval som de vann ganska enkelt (foto SIGvision) Tvåan i vår D2-serie får först möta 3 an från Göteborg/Bohuslän dal i Play Off 1 och därefter, vid vinst, får möta 1 an i Göteborg/Bohuslän dal i Play Off 2 (som också gått direkt till Play Off 2)
Alla möten avgörs i två matcher med ’förenklade europacupsregler’ vilket innebär att mål på bortaplan inte är viktigare utan det är totala antalet mål som avgör om lagen har samma poäng (ex match 1 slutar 3-0 och match 2 slutar 3-6 medför att Sudden Death tas till direkt efter match 2 (och eventuella straffar om avgörande inte sker inom 10 minuter). Något som innebär att kvalet kommer vara fyllda med spännande och intressanta matcher.
Vad krävs det då för att ta en kvalplats? Förra året räckte det med 44 poäng och om det hade varit en kvalplats som stod på spel i sista matchen mot Väckelsång så hade vi sannolikt vunnit den på ordinarie tid (och inte som nu på övertid för att ta den sista platsen). Då Örlogsstaden tappade en hel del i fart på slutet, vilket de sannolikt inte gjort om de hade haft chans på kvalplatsen, så krävs det sannolikt 50 poäng för att nå 3dje kvalplatsen. Att vinna serien kräver sannolikt samma poängskörd som seriesegrarna Husqvarna tog dvs. 60 p av 66 möjliga.
Bild från förra säsongens roligaste seger - Husqvarna hemma (foto SIGvision) Så chans för dramatik finns både uppåt och nedåt i årets upplaga av Division 2 dam :-)

Tider för damlagens hemmamatcher bokade: 2013-06-19

Publicerad 2013-06-19 22:33:30 i Allmänt

Jag och Stella i full färd med att sammanställa de matchtider vi fått :-)
Så har vi nu fått återkoppling på de matchtider vi har under säsongen och då serieläggningen var sen pga. att det saknades ett lag i div 2 så ligger vi inte alltid inom de tidsramar som förbundets satt, vilket gör att det kan komma att bli några justeringar här och där.
D3s matcher ligger i ett jämnare flöde då alla matcher startar 16.00 förutom den dagen då D2 laget har match samma dag och vi lägger matcherna efter varandra.

Backträning med Slimo: 2013-06-17

Publicerad 2013-06-19 12:20:00 i Allmänt

Måndag igen och som vanligt kör Slimo hårt med tjejerna :-)
Att se Slimo köra med tjejerna och känna hans kärlek till löpning är en stark upplevelse - få människor brinner så mycket för något och är beredd att lägga hela sin fritid på detta. Helt enkelt fantastiskt :-)
Den här gången skedde löpningen i backarna upp mot Norrtorn. Tyvärr saknar vi några hela tiden....trots att vi klargjort vikten av att sköta försäsongen på ett bra sätt. Några har givetvis fått tillåtelse att inte komma då de spelar fotboll...trots detta är dom och tränar med oss så ofta det går :-), vilket är jättekul att se.

Storken har nu levererat :-)

Publicerad 2013-06-16 22:53:00 i Allmänt

Stella - 57 cm lång och vägde 4490 gram
Jag kan konstatera att de första 24 timmarna med vår lilla tjej varit omtumlande och att allt inte är solklart....vissa bodisar är omöjliga att få på...blöjor är lätt att sätta bakå-fram....fast man har 1000 saker så saknas alltid nått...bebisar följer inte arbetstidslagen då de kräver ständig uppmärksamhet :-)
Under täcket ligger hon....

Spelschema för D2 och D3 klart

Publicerad 2013-06-15 12:29:50 i Allmänt

Så var spelschemat klart för säsongen för D2 och D3. Nu tillkommer som vanligt en hel del matchläggningsaktiviteter för att få fram datum och matchtid då bara veckorna är fastställda då matcherna ska spelas.
D2 kommer sannolikt ha de flesta hemmamatcherna på fredagar och lördagar. Då dels det är trångt med tider i hallen, dels andra idrotter och CIBKs herrlag har krav på lördagsmatcher = krockar.
D3 kommer sannolikt ha de flesta hemmamatcherna på söndagar för att minimera krockar med D2.

Seriepremiär borta mot Öjaby: 2013-09-28 kl. 16.00

Publicerad 2013-06-14 11:50:00 i Allmänt

SS Öjaby Sport Intressant inledning på säsongen. Vi tog visserligen 6 poäng mot Öjaby förra året (3-2 Hemma och 6-3 Borta). Den senare minnesvärd ur flera anledningar dels att vi var bättre från början till slut och spelade stabilt rakt genom hela matchen, dels Thildas bländande spel, dels alla skador - Nattas hand, Tolles nacke och Elins fot, men kanske framförallt Öjabys spelare som förstörde korsbanden och fick lämna hallen med ambulans (man hoppas att rehabiliteringen kommit igång på ett bra sätt). Öjaby slutade på en 5te plats säsongen 2012-13.
Vi får hoppas att vi är lika glada efter seriepremiären som vi var efter 6-3 vinsten borta :-) och att vi har med oss mer än en supporter tilldenna match :-) (även om Annelie skötte sig bra och tog av sig skorna som hallreglerna sa innan hon gick upp på läktaren)
Säsongen 2013-2014 Dock är det nu helt nya förutsättningar som gäller. Öjaby är ett bra lag med bra ledarstab och ett bra grundspel. Man har dessutom har ett samarbete med division 1 föreningen Hovshaga AIS där man sannolikt kommer att låna in spelare mot oss då vi konkurrerar om platserna på övre halvan av tabellen.
Silly Season Om öjaby finns inte så mycket information att hämta, vilket normalt sett är ett tecken på att få förändringar sker och att de får behålla sin trupp någorlunda intakt, men det är ganska långt till seriestart så vi får nog tillfälle att återkomma till hur förutsättningarna ser ut.

Serierna fastställda för D2 och D3: 2013-06-13

Publicerad 2013-06-13 21:54:00 i Allmänt

Så var då serierna fastställda och spelprogramen lottade. Efter mycket om och men blev till slut D2-serien 12 lag då till slut Rottne IF tar en chansning att prova spel i D2 trots en 6te plats i D3 säsongen 2012-13. Troligtvis finns ett antal spelare som är tänkta att ansluta till truppen i och med att man tar D2-platsen.
Damer div 3 Östra blev inte riktigt som vi trodde. Snarare blev serien bättre både resavståndsmässigt och att några lag bestämt sig för att ha B-lag som vi inte räknat med samt att IBK Svala (Mörlunda) hamnade i serien. Något som gör att den ser väldigt jämn ut (med troligtvis CL98IS som seriefavorit)
Det ska bli roligt att följa våra båda lag under säsongen :-)

Jag har nu sett storken...dock ingen leverans till oss än :-( 2013-06-06

Publicerad 2013-06-08 22:39:00 i Allmänt

Som de flesta i laget vet så väntar jag och Zane på storken...och nu har vi i alla fall sett honom...dock saknas leveransen...
....storkarna är riktigt mäktiga att se när de flyter fram som Concorder i luften
Den breda stranden i byn Roja (12 mil nordväst om Riga) där vi nu väntar på vår lilla tjej (boendes hos Zanes föräldrar).
Här framför byns enda hotell där vi åt Nationaldagsmiddag :-)

Slimo x 2. 2013-06-03 & 05

Publicerad 2013-06-08 22:16:00 i Allmänt

Så var det dags för Slimo att hitta en bra nivå för våra tjejer....
Här på väg upp för cykelvägsbacken bredvid E22:an i lungt tempo,,,dvs samma backe som FCO tränat i under sin vinterträning. Vi får hoppas att vårt resultat blir ett annat än vad de råkat ut för då inledningn för alla deras lag varit mycket tung...inget man önskar sin värsta fiende och då vi har Denise, Linda Z, Isabell och Sanna ZK (och ibland Fanny ST och Maja H) med på seniornivå så får vi hoppas att det vänder snart :-)
Slimo ökade succesivt tempot för varje runda och på slutet gick det riktigt fort :-) - bådar gott inför säsongen då vi redan förra säsongen var starkast i slutet av matcherna mot nästan alla lag...

Säsongsstart 2013-06-02

Publicerad 2013-06-04 23:17:00 i Allmänt

Efter uppehållet på tre veckor från föregående säsongs avslut så är det nu dags att starta säsongen 2013-14.....och trots det korta uppehållet så är det flera tjejer som hört av sig och undrat om vi inte kan komma igång lite tidigare :-) Vi kommer denna säsong lägga upp försäsongen på ett lite annorlunda sätt som vi tror kommer att göra den väldigt mycket roligare (även om vi alltid har roligt vad vi än gör :-) ) . Vi kommer också satsa på en mer kvalitetsinriktad träning (istället för blindgalen träning där man pressas tills man spyr.. vilket inte leder till att vi blir bättre innebandyspelare). Därför kommer vi ha 3 intensiva pass i veckan med Spinning/Core i Simhallen på söndagar samt löpträning med Slimo för att jobba med styrka, intensitet och uthållighet på måndagar och onsdagar. Här lite bilder från första passet som tyvärr krockade lite med fotbollsmatch för de tjejer som kör med dubbla sporter därav inte fullt hus
Vår instruktör Anton i förklaringstagen då flertalet av tjejerna aldrig varit på spinning förut
Calzone, Thilda, Ryd (som snart inser att hennes cykel saknade 'clips' till pedalerna och tvingades göra om hela inställningsproceduren), ST, Fanny och Maja
Tommy är rutinerad då han kontinuerligt går på spinning - man kan särskilt se upplägget av den lilla rosa svetthandduken :-)
Däremot verkar Thilda missuppfattat lite var handduken ska vara,,,till allas stora förtjusning :-) Efter 30 minuters spinning så var det dags för Core
Ser inte så svårt ut men är betydligt tuffare än man kan tro. Skönt att säsongen är i gång :-). TO GET THERE = TOGETHER

Planeringsmöte med Slimo 2013-05-28

Publicerad 2013-06-04 22:39:45 i Allmänt

Ledargruppen hade planeringsmöte tillsammans med Slimo som kommer att hålla i löpträningen under juni månad. Slimo har en enorm erfarenhet av den träning som vi vet att tjejerna behöver. Sedan gör det ju ingenting att han avverkat ca 30 marathon och 50 halvmaror :-).
Vi i ledargruppen ser fram emot hur Slimo ska utveckla våra tjejer och oss ledare ytterliggare.

Studentbalsdags 2013-05-25

Publicerad 2013-06-04 22:24:00 i Allmänt

Soligt, varmt, folkfest, vackra klänningar, letande släktingar, tusentals kort, frackar och stolta föräldrar är en kort sammanfattning av uppvisningen innan avfärd till hemlig ort för party natten lång
Sanna & Maja var otroligt fina i sina klänningar.....
....och sina håruppsättningar :-) Men balens Drottning blev....
Hanna Lindqvist en före detta CIBK-spelare...och man förstår varför :-)

Daggen studentbalens organisatör: 2013-05-22

Publicerad 2013-06-04 21:52:00 i Allmänt

Slog upp tidningen...och där var hon - vår Daggen :-)
Man blir glad över att en av våra tjejer tagit på sig ett stort arbete för att göra balen till en superdag för alla de som ska deltaga....men det är ju sådana tjejer vi har i laget :-)

Ledarutveckling 2013-05-21

Publicerad 2013-06-02 23:30:05 i Allmänt

För att få ut maximalt från laget och oss som ledargrupp så kommer vi ta hjälp i vissa delar av Kenth Karlsson
Kent i förklaringstagen
Roy och Micke
Tomas, Mojje och Tommy

Pusslet nästan klart 2013-05-21 - flertalet spelare har nu skrivit på avtal för ett eller två år

Publicerad 2013-06-02 23:13:00 i Allmänt

Nu har även Amanda Andersson, Sanna Zetterling Karlsson, Lisa Sundberg Tisell och Linda Zetterling skrivit på avtal för kommande 2 åren samt att även Fanny Sundberg Tisell lämnat in påskrivet 'förutsättningsavtal'
Sanna
Lisa ST
Linda Z Foto: SIGvision
Amanda som är ett stort Leksands fan...men efter förlust mot IK Pucken så tvingade Tommy Amanda att träna i Fredrik Jaenssons tröja
Fanny

Cup i Göteborg 9-12 maj

Publicerad 2013-06-02 22:45:36 i Allmänt

Äntligen lite tävlingsmatcher igen :-) Cupen i Göteborg var på det hela taget en mycket lyckat turnering där vi vann 3 matcher, 1 oavgjord samt 1 förlust i gruppspelet. Tyvärr förlorade vi semifinalen mot Lillån (som vi tidigare slagit i gruppen) med 1-2 efter en jobbig start med 0-2 tidigt i matchen, men som alltid hade vi kul tillsammans :-)
Här har vi precis kommit fram till vårt Scandichotell
Arenan hade en lite annorlunda möjlighet till uppvärmning på en ramp högt uppe under taket
Dags för lite nyttigheter efter första matchen för att ladda batterierna
Alltid kul att göra High Five efter mål :-)
Frukost på hotellet...vi hade några riktigt tidiga mornar då vi spelade redan kl. 09.00 två dagar
På lördagseftermiddagen så passade några av tjejerna på att gå på Lisseberg
Emil och Calzone
Linda Z och Isa
Dags för lite berg- och dalbana :-)
Isa vet hur man gör sig snygg :-)
På kvällen spelades det rundpingis där Tommy var helt oslagbar
Taktikgeniet Mojje har överträffat sig själv :-)
Gruppen efter väl genomförd turnering - nu dags för lite välbehövlig vila i tre veckor innan säsongen 2013-14 startar :-)

Möte om laganmälan 2013-05-03

Publicerad 2013-06-01 14:58:16 i Allmänt

Den 3 maj träffades ledare från D2, D3 och Flicksidan tillsammans med Nina och Petra för att diskutera vilka lag som ska anmälas till seriespelet 2013-14 för att kunna bereda alla lag att spela i.
Bilden: Blomman och Roy njuter av solen och godsakerna på Nilssons konditori (och jag får väl erkänna att jag åt både chokladboll, glass och en Coca cola = hela kostcirkeln)

Informationsträff säsongen 2013-14: 2013-04-27

Publicerad 2013-06-01 14:43:31 i Allmänt

Följande huvudpunkter gicks igenom på träffen:
De nya förutsättningarna med D2 och D3 (utfall av alla de samtal som vi haft med tjejerna). Något som tydligt märks i de förändringar som kommer att ske till kommande säsong
Vilka lag vi troligtvis möter kommande säsong
Träning- och aktivitetsschemat
Sommaruppehåll och egenträning
Testprogram före och efter sommaruppehållet
Spelaravtal och tanken med att ha sidoavtal
Gå igenom sidoavtalen - där stora delar av de krav som vi kommer ha på tjejerna finns med

Träningsmatch mot CL 2013-04-27

Publicerad 2013-06-01 14:42:15 i Allmänt

Sammanfattningsvis kan vi konstatera:
att det var härligt att se energin och glädjen över att göra mål
att det märktes tydligt att vi var sugna på att spela riktig match (efter att ha mötts internt i nästan två månader)
att vi aktivt använder det vi tränat in under match
att vi fortsatt är fysiskt starka och jobbar för varandra hela tiden
att vi inte slog av på takten utan verkligen ville fortsätta spela bra innebandy
att 14-2 är den största segern i CIBKs historia

Träningsmatch mot CL 2013-04-27

Publicerad 2013-06-01 14:40:43 i Allmänt

Period 3
03.20 9-2 Tolle - Thilda
04.41 10-2 Fanny - Emil
04.56 11-2 Linda Z - Sanna
05.21 12-2 Thilda - Tolle
06.16 13-2 Elin - Sanna
18.42 14-2 Linda Z – Sanna

Sista perioden fortsatte som andra perioden där nu trötta huvuden/ben i CL inte kunde stå emot (trots aktiv coachning av CL) och där vi i våra överlapp och snabba passningsspel fullständigt ägde matchen. Extra roligt var att se att även backarna användes flitigt i anfallsspelet. Perioden slutade hela 6-0.


Elin 4+1, Linda Z 3+2, Thilda 2+2, Tolle 2+2, Sanna 1+3, Jossan 1+0, Fanny 1+0, Liza H 0+1 & Emil 0+1

Träningsmatch mot CL 2013-04-27

Publicerad 2013-06-01 14:39:30 i Allmänt

Period 2
04.45 4-2 Elin - Thilda
08.09 5-2 Jossan
09.11 6-2 Sanna - Linda Z
09.28 7-2 Tolle
17.53 8-2 Elin - Liza H

Det märktes tydligt i andra perioden att vi pratat om att bli mer noggranna i samband med CLs frislag i vår zon samt att vi skulle kliva på med hög/hård press. Dessutom så utnyttjades att CLs backar spelade väldigt brett dvs. guldläge för snabba spelare att snappa upp pass och vända på spelet. Perioden slutade med hela 5-0 i vår favör efter en period på 1,5 minut där vi gjorde 3 av dessa.

Träningsmatch mot CL 2013-04-27

Publicerad 2013-06-01 14:38:06 i Allmänt

Period 1
05.48 1-0 Thilda - Tolle
07.55 2-0 Linda Z - Elin
2-1
2-2
19.29 3-2 Elin - Linda Z

Första perioden var ganska jämn med många målchanser åt båda hållen. Vi blev lite bekväma efter 2-0 och CL tog över matchen där de reducerade kvitterade samt hade ett antal bra målchanser där Amanda i målet tvingades till ett antal TV-räddningar. I slutet av perioden tog vi återigen kommandot och kunde avsluta densamma med ett 3-2 mål.

Träning 2013-05-02: Cooooolaste tjejen

Publicerad 2013-06-01 14:11:00 i Allmänt

Man kan tycka vad man vill om dagens mode...men att se Calzone i skinjacka, Unihoc träningsshort, uppdragna unihocstrupor till knäna samt vita Convers...ger en doft av catwalken i Paris :-)...helt enkelt supercoolt :-)

Träning 2013-05-02: Skäggiga damen

Publicerad 2013-06-01 14:08:20 i Allmänt

Då vi inte alltid är alla på träningen som ska åka på cupen så händer det att någon av oss ledare får hoppa in. Denna gång Tomas som visade vilket spelsinne han har och att man med smarthet kan klara sig väldigt bra och vikten av att bollen spelas i rätt ögonblick och på rätt ställe

Träning 2013-05-01: Nya 5:or inför cupen i Göteborg

Publicerad 2013-06-01 14:03:00 i Allmänt

Då 15 utespelare och 1 målvakt ska förlja med på cupen i Göteborg 9-12 maj så har vi plockat ut lite nya 5or. Något som resulterat i att vi fått helt nya grupperingar och där t.o.m. någon fått byta position för att vi ska hålla ihop tre 5:or. Här ST, Liza, Sanna, Elin och Linda Z i anfall

Träning 2013-05-01

Publicerad 2013-06-01 13:59:38 i Allmänt

Som vanligt sker en del förberedelser före träningarna. Tommy pekar ut riktningen :-), Tolle fixar med musiken & ST undrar när hon kan köra igång uppvärmningen

Träning 2013-04-25: Straffläggning - Jossan

Publicerad 2013-06-01 13:53:00 i Allmänt

Jag har sett kopiöst många straffar genom åren....men det som Jossan gjorde straxt innan bilden togs är topp 3 någonsin för mig.....den var så sjukt iskallt slagen att jag blev helt matt...helt enkelt fantastisk :-). Dock kan jag tyvärr inte beskriva vad hon gjorde då våra motståndare kanske läser detta ;-)

Träning 2013-04-25: Straffläggning

Publicerad 2013-06-01 13:50:47 i Allmänt

Då vi vill nöta in lite moment som görs väldigt sällan och vi skulle på cup i Göteborg 9-12 maj, där straffläggning kan uppstå, så passade vi på att nöta in lite straffar. Man kan se hur alla sitter och funderar på hur de ska lägga sin straff förutom en....som har fokus på korttagningen :-)

Träning 2013-04-25: Ensam sko...

Publicerad 2013-06-01 13:45:00 i Allmänt

Vissa av tjejerna har fortfarande 'curlande' föräldrar vilket ibland medför att spelare bara får med sig en sko till träningen....och det mest humoristiska med detta är att tjejrna på fullt allvar inte känner något som helst ansvar för att något saknas :-)
Den här träningen fick Kajsa låna Tomas skor stl 42...men det gick bra det med :-)

Träning 2013-04-23: 4-kanten

Publicerad 2013-06-01 13:38:22 i Allmänt

Ett nytt inslag i vår träning är 4-kanten som går ut på att man startar med en kullerbytta - springer in i mitten - girar 90 grader åt vänster - hoppar över hinder - kryper under hindret. Något som görs åt tre håll innan man når målet där man startade med kullerbyttan. Man startar relativt snabbt efter varandra så det gäller att ha koll på vad dom andra är....

Kostföreläsning på Corallen 2013-04-22

Publicerad 2013-06-01 13:31:30 i Allmänt

Ett och annat 'matnyttigt' blev tjejerna informarade om...som vanligt när det handlar om kost/dricka rätt....så attackerade föreläsaren Coca Cola....när ska alla förstå att 'alla näringsämnen finns i det svarta guldet' :-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela