Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

Hemmamatch mot Rottne 2014-01-17

Publicerad 2014-01-24 23:43:00 i Allmänt

Måstematcher är alltid måstematcher…..Vi var väl medvetna om att Rottne skulle spela någon form av igelkottförsvar. Något som de också gjorde fast ännu mer strikt mot vad vi hade förväntat oss.
Samling inför matchen
Kläderna i nummerordning denna gang
Uppvärmning – Zara tillbaka i målet

Tolle i glasögon efter ögonskadan hon fick i matchen mot IV08

Sista genomgång innan match – man har sett gladare tjejer….men fokus är lika bra det :-)
I väntan på att få springa in
Sista skriket innan match
Rottne passar på att värma lite extra då de kom sent
Line-Up: ny för dagen då tvillingarna Kajsa och Calzone gått in som backpar till första kedjan och Zara I mål

Period 1

Börjar bra och där Kajsa (första målet för säsongen) efter 3.12 kunde trycka in 1-0 efter att hon följt med upp i anfall (Foto Kent K).

Foto SIGvision
Matchen var sedan ganska avvaktande då Rottne om möjligt blev ännu mer strikta i sin box. Efter 12.00 så händer det som så ofta händer när ett lag har 90% av bollinnehavet – motståndarna kontrar in en boll efter att det studsat lite oturligt framför mål och där till slut Rottnespelaren kunde styra bollen upp i nättaket (foto Kent K).
Efter 18.50 får vi ett frislag som Zane snabbt slår ut till vänster där Linda Z i fart elegant drar upp bollen i målvaktens vänstra kryss.
Nära 3-1
Period 2

Börjar ännu bättre än period 1 och Jossan ökar på till 3-1 redan efter 19 sekunders spel efter diagonalpass från Tolle (Foto Kent K).

 
Vi äger perioden fullständigt och radar upp chans på chans. Efter 10.48 gör Thilda 4-1 lite turligt då hon i sin inbrytning från höger tappar bollen men densamma på nått sätt letar sig in mellan stolpen och målvaktens ben.
Bara 73 sekunder senare gör Jossan 5-1 fint framspelad av Thilda i slottet där Jossan nöp till direkt.
Efter 14.55 så gör Tolle 6-1 efter en grötig situation framför mål.
Vi har massor med avslut och vinner skotten med hela 21-1
Period 3 (Foto Kent K)

Blir inte riktigt som vi tänkt oss då vi bara gör ett mål på 20 skott. Vi lite ivriga och tar lite för raka avslut vilket resulterar i att vi inte gör mål bakom den storspelande Rottnemålvakten som byttes in efter halva matchen (tar 27 av 30 skott = 90 i räddningsprocent)

Efter 16.40 så kommer äntligen 7-1 där tredjeformationen som kämpar och sliter genom matcherna äntligen fick utdelning igen. Denna gång via Martina som i vänsterposition fick ett fint diagonalpass från Elin.
 
Jag beundrar Rottnetjejerna som trots det oerhört tunga säsongen fortsättar att kriga på. Jag beundrar även deras ledare som trots underläge 1-6 aldrig ger upp och hela tiden peppar sina spelare. Jag tror det är få ledare som skulle klara detta efter 14 förluster på raken. Dessutom hade de inte speciellt bra förutsättningar då halkan gjorde deras resa betydligt längre tidsmässigt vilket resulterade i att de började värma upp 20 minuter före matchstart.
För oss känns det givetvis skönt att ta ytterligare en trepoängare och hålla avståndet på minst 6 poäng till kvalstrecket. Detta som det verkligen är så att det är 6 lag som kämpar om tre platser vilket givetvis är bra ur en synvinkel – att det inte är givet på förhand hur matcherna ska sluta – ur andra synvinkeln så ska vi möta 4 stycken av dom innan grundserien är slutförd. Något som kräver att vi hela tiden måste vara på topp för att behålla den åtråvärda kvalplatsen.
Foto SIGvision
 
 

2014-01-14 Träning

Publicerad 2014-01-21 07:00:00 i Allmänt

Dags för ännu en träning. Denna gång direkt anpassad till lite av den feedback som kom under tisdagens samtal med tjejerna = teknikövningar har saknats….
…men först ordinarie uppvärmning
Denna dag egen stretching samtidigt som Mojje gick igenom dagens träning
Teknik ofta ganska roligt att köra + att vi ledare också får en bild av vilka som ’tränar teknik hemma i hallen’
Då vi utnyttjade för få numerära överlägen mot Västervik så fortsatte vi nöta 5-4 (och naturligt 4-5) vilket också passade utmärkt då vi har match mot Rottne dagen efter och vi vill ha fräscha ben på tjejerna
Vita 5an väntar på sin tur
 

2014-01-14 Träning

Publicerad 2014-01-20 07:00:00 i Allmänt

För att följa upp samtalet från gårdagen så fanns vi i ledargruppen tillgängliga för samtal – något som resulterade i att vi i princip hade spelare på besök genom hela träningen. Något som gör att vi självklart kommer att fortsätta med detta då feedbacken kommer att utveckla både de enskilda spelarna med också ge inspel på hur spelarna känner inför olika situationer och där vi kan göra förändringar som gör att spelarna både enskilt och som lag kommer att prestera ännu bättre och fortsätta sin utveckling på ett positivt sätt.
För att få lite mer energi i uppvärmningen har vi färändrat våra gemensamma stretchingövningar där klubban är ett naturligt inslag.
Tomas förbereder bollplacering som vanligt iförd keps

 

2014-01-13 Löpträning och styrka med Slimo samt dialogkväll

Publicerad 2014-01-19 18:00:00 i Allmänt

Det märks att vi har en både ökande konkurrens i laget samt nya unga spelare som vill utvecklas när i princip hela truppen kommer på löp- och styrkepasset med Slimo när det är minus 8.5 grader och isbelagda trottoarer. Något som i de flesta fall brukar innebära ett lägre deltagande.
Efter löpningen körde Slimo styrkeövningar med gruppen
DÅ det var ett tag sedan vi hade samtal med tjejerna och vi i ledargruppen börjat känna att videls ville förklara hur vi ser på feedback mellan oss och spelarnadels behövde förklara hur vi jobbar med laguttagningsproceduren dels förklara sammansättning av formationer på träning dels ville påminna tjejerna om våra ledord I stjärnan med tillhörande grundprinciper så hade vi en genomgång av detta efter Slimos pass med tillhörande frågestund
 

2014-01-14 Lottning SDF-SM tjejer 17 år

Publicerad 2014-01-19 18:00:00 i Allmänt

Text från Innebandymagazinet (som inte har koll på att Annie Nilsson är långtidsskadad och inte kommer att deltaga i årets turnering) men vi hoppas givetvis att deras tippning är rätt
Text från tidningarna denna vecka om alla våra duktiga talanger som ska representera Småland i distriktslags-SM i mitten av april – Man kan inte annat än känna sig stolt över att vår klubb fått med så mänga representanter
 

2014-01-12 Östra mot CIBK D2

Publicerad 2014-01-19 08:00:00 i Allmänt

Så roligt att tjejerna kunnat skaka av sig förlusten mot Westerviks IBK och prestera mycket bra innebandy där effektivitetet i motståndarnas zon var påtaglig då vi gjorde 7 mål på 23 skott. Dessutom spelade vi med tre hela femmor i sista perioden samt hade båda målvakterna i drift vilket kändes väldigt bra då vi vet att det är väldigt viktigt att hålla igång så många i truppen som möjligt.

Denna dag spelade vi i svart

Period 1

Vi startade oförskämt bra och gjorde 1-0 redan efter 28 sekunder genom Tolle (som var tillbaka igen efter den mycket otäcka ögonskadan hon fick i matchen mot IV08).

Bara 48 sekunder senare gjorde Sanna Zetterling Karlsson mål efter passning från Linda Z. Ett mål som såg ut att gå Sanna ur händerna då hon gick långt runt målvakten och fick snäv vinkel men iskallt lade bollen i mål.
I nästa byte var sedan 3djekedjan ytterst nära att öka på till 3-0. I slutet av perioden åkte vi på två utvisningar vilket gjorde att vi fick visa vilket bra boxplay vi har då vi effektivt stoppade Östra under dessa 4 minuter.
Period 2

Fortsatte i samma goda trend då Linda Z gjorde 3-0 på pass från Maja Svensson (som äntligen fick göra sin första poäng för säsongen) efter 3.54.

Efter 8.36 gör Jossan ett mycket vackert 4-0 mål.
När sedan Linda Z gjorde sitt andra mål för dagen efter 12.42 där hon snappade åt sig bollen på mittplan och drev sedan upp bollen längs vänsterkanten och helt sonika drog dit bollen till vänster om målvakten så kunde man se att Östraspelarna började känna en frustration över att inte få hål på Amanda samtidigt som de gång på gång blev straffade efter små misstag.
Period 3
Började lite oturligt då Östra utnyttjade att vi var mitt inne i en bytessekvens och där en fladdrande boll framför mål kunde skjutas in redan efter 48 sekunder. Dock skulle inte Östras glädje vara speciellt långvarig då Tolle snappade åt sig bollen några meter in på egen planhalva på högerkanten och helt sonika drog två Östra spelare och sedan bröt in framför mål och distinkt lyfte in bollen till höger om målvakten. Östra kunde sedan reducera vid två tillfällen innan Martina på pass av Elin kunde slå in en retur framför mål och fastställa slutresultatet 7-3.
 
 
Vi var väldigt effektiva när vi fick våra chanser och det märktes att Östraspelarna har ett stukat självförtroende då de inte vunnit sedan 16 november och tabelläget dessutom börjar se lite besvärande ut (dock har de två hängmatcher där de bör ta minimum 3 poäng).
Troligtvis har fokus på distriktlaget och många lägerdagar/matcher med detsamma inneburit ett väldigt tufft schema för tjejerna vilket sannolikt gjort att de tappat några poäng som inte skulle skett annars. Dock tror jag att motgångarna lär släppa snart och utdelning på deras spel lär resultera i att de slutar säsongen på övre halvan av tabellen.
 
 

2014-01-10 Svala mot CIBK D3

Publicerad 2014-01-18 08:00:00 i Allmänt

Tyvärr åkte vi här på en förlust med 4-3 efter det att vi vänt 1-3 till 3-3 i slutperioden och där vi dominerar matchen från period 2 och framåt
och det är mer tillfälligheter att det inte är vi som vinner matchen men det är bara att ta nya tag i nästa match mot Sandbäckshult
Här ST på botbänken
 

2014-01-09 Smålandslaget DJ 17

Publicerad 2014-01-17 13:22:32 i Allmänt

Så har Smålandslaget för tjejer upp till 17 år tagits ut och vi fick med hela 4 spelare i stenhård konkurrens – FANTASTISKT ROLIGT att se att tjejernas hårda arbete och positiva utveckling ligger på en kvalitet att man får spela SM i Helsingborg senare i vår.

Tjejerna som kom med (Foto SIGvision): 

Josefin ’Jossan’ Johnson
Antonia ’Tolle’ Jonsson
Thilda ’Långstrump’ Similä
Linda ’Calzone’  Karlsson
 
Hela truppen ser ut som följer:
 

2014-01-07 CIBK mot Westerviks IBK D2

Publicerad 2014-01-17 12:00:00 i Allmänt

Samling innan match
Calzone har en bra taktik på att hålla reda på strumpa nr 2
Uppvärmning
Supercoola tvillingarna Blomqvist tillsammans med mini-ST hade kiosken denna dag
Laddning innan match
Första matchen 2014 skulle tyvärr sluta på ett sätt som vi inte hoppades. Trots ett kraftfullt spelövertag och massor av lägen så fick vi inte in bollen bakom en storspelande Ida Looström
Period 1
Vi vinner skotten med 11-3 och gör allt rätt förutom att få in bollen i mål – trycket mot WIBKs bur var kompakt över hela perioden
Period 2
Blev en period där WIBK visade en enorm effektivitet. 0-1 kom efter 7.14 där Sara Gustavsson gjorde mål i numerärt underläge. 0-2 kom efter 11.35 denna gång bara kort stund efter det att vi återigen inte kunnat utnyttja ett numerärt överläge. Efter 14.25 så gör sedan WIBKs notoriska måltjuv Hedda Ivarsson 3-0. Vilket står sig till pausvilan.
Period 3

Trots att vi låg under med 3 mål så kändes det som att vi skulle vända på matchen. När sedan Linda Z på pass från Sanna ZK reducerade i numerärt överläge till 1-3 efter 9.09 så kändes det som att nu kommer ketchupeffekten.

Dock kom kallduschen omgående då WIBK kunde göra 4-1 7 sekunder senare – återigen genom Hedda Ivarsson. Efter 17.48 gör så Jossan med ett vackert skott från högerposition i steget 2-4 och vi tog då beslutet att gå all in och spela 6-5 (som också blev 6-4 i slutet av matchen) men tyvärr inga fler mål.
Givetvis kan man alltid fundera över varför det blev så här och hur ett lag som tagit 25 poäng mindre än oss innan matchen ändå kunde vinna över oss med 4-2….och vi har en ganska klar bild av varför… vilket vi i ledargruppen tar med oss när likande situation uppstår. Sedan är det självklart så att WIBK-tjejerna gjorde det väldigt bra och kan dom spela på det här sättet och ha en fortsatt storspelande målvakt så kommer WIBKs vår bli betydligt roligare än deras höst.
Nu gäller det att ta nya tag och glömma den 7/1 och se fem mot den 12/1 och matchen mot Östra
 
 

2014-01-04 till 06 Distriktslags-SM i Umeå för 15-åringar

Publicerad 2014-01-17 08:00:00 i Allmänt

Den här gången hade vi två spelare med i distriktlaget för Flickor 15: Rebecca Petersen och Fanny Sundberg Tisell

 
      Efter en hel del trassel och lite tur så tog sig tjejerna till kvartsfinal mot Stockholm där det tyvärr blev förlust med 4-2. Lagets akilleshäl var att det inte fanns någon utpräglad målskytt (vilket fanns förra året i Annie Nilsson från FBC Kalmarsund)
Becca till höger vänsterback I förstafemman med tröja nr 26
Fanny center i andrafemman med tröja nr 18
Det positiva är att våra tjejer fick stort förtroende och spelade hela tiden i de 6 matcher som laget spelade.
 

2014-01-02 till 03 Rysningar av olika anledningar

Publicerad 2014-01-16 12:00:00 i Allmänt

Förödelsen efter det rasade shoppingcentret Maxima i Riga som tog 54 människors liv där allt finns kvar inne i rasmassorna (pengar, datorer, telefoner osv) därav polisbevakning dygnet runt.

24 timmar senare – ett Scandinavium fyllt med 11 132 åskådare (nytt rekord för landskamp utanför mästerskap) som inleddes med en helt galet bra invigning där publiken var i extas när lagen kom in.
Något som resulterade i att några debutanter i det tjeckiska laget tittade mer på publiken än på vad som hände på planen varför matchen i princip var över efter 7 minuter när Sverige gjorde 4-0.
Lite autografskrivning av 3 världsstjärnor: Kim Nilsson, Patrik Åman och Alexander Galante Carlström
Så dygnet blev en känslomässig Berg- och Dalbana......

2014 En Berg- och Dalbana

Publicerad 2014-01-16 00:19:04 i Allmänt

Så mycket har redan hänt och då är månaden bara 15 dagar gammal….på grund av detta
så ligger jag lite efter med bloggen men ska försöka jobba ifatt igen :-)
 
 
 

Sista seriematchen 2013 mot IV borta

Publicerad 2014-01-01 14:01:00 i Allmänt

Promenaden avklarad och tjejerna börjar förbereda sig inför match

Tomas känner lite på arenan (då han inte varit här förut)
Fort Nox är verkligen ett imponerande bygge
Som vanligt tejpning och knådning inför match
Några av tjejerna älskar att skjuta på den egna tiden som tjejerna har innan match
Sista genomgången innan match
Förstakedjan i samspråk innan match….
…och samma sak med den nykomponerade tredjekedjan
Det gäller att känna in golvet
4 medresta supportrar – Familjen Zetterling tog en långsida själva
Som sig bör har Fort Nox en väldigt fin resultattavla som även visar ’TV-bilder’ när Växjö Vipers spelar
Samling inför matchstart
Bänken såg lite pirrig ut inför matchstart
Line Up:en klar – dags för årets sista seriematch
Period 1

1 - 0 efter 52 sekunder där Sanna kunde raka in bollen i öppen bur efter en fin frislagsvariant

Ett väl samlat försvar
1 – 1 kom lite oturligt då en boll flippades in från hörnet och fast vi var på plats och först på ytan

lyckades Endro sticka fram klubban och styra bollen i mål på halvvolley

Bara 6 sekunder senare kunde Linda Z göra 2-1 efter ett klassiskt Linda Z mål där hon helt enkelt bara drar till direkt. Denna gång på passning av Karlsson.

3 – 1 kom i slutet av perioden och äntligen fick Elin göra mål igen då hon snappade upp bollen och bågade in i mitten av banan och bara släppte iväg skottet (Foto Kent K).

Fast vi hade ett övertag spelmässigt så kändes det som att IV hela tiden var på gång och att små små marginaler gjorde att de inte kom till fler avslut.
Period 2

Tomas med några sista direktiv till tredjekedjan innan period 2 startade

Det märkt tydligt att IV nu bestämt sig för att våga spela ut och 2 – 3 kom efter att man återigen lagt bollen på spelare framför mål och där den i trafiken slank in till vänster om Amanda.

Efter 5.35 kommer 3 – 3 och även denna gång är det en studsboll som tar på ett ben och in. Just nu ingenting fungerar för oss och vi bestämmer oss för att börja göra förändringar.

Efter 10.58 gör vi så  4 – 3 och äntligen får Linda Karlsson göra mål igen. Dock är vi hårt pressade av ett energifyllt IV.
Efter 12.21 så gör så åter Endro mål igen. Denna gång efter en mycket vacker prestation då hon elegant styr en boll som kommer ca 20 cm över backen rakt upp i nättaket trots att hon har back hårt i ryggen och har densamma vänd mot målet. Vi jobbar frenetiskt med att försöka få ordning på spelet resten av perioden som slutar 3-1 till IV och med ställningen 4 – 4 inför sista perioden.
Period 3

Matchen innehöll tyvärr en hel del skador – här IV-spelare som fått en klubba i ansiktet

Här nästa IV-spelare som klivit på en klubba och vridit knät
Ett slutgiltigen den mycket otäcka bollträffen i Tolles öga som resulterade i att hon inte kunde se med transport till Växjö lasarett som följd.
Skadan resulterade i att vi ännu en gång tvingades göra förändringar i laget och där man kunde se att spelarna nu var uppstressade av det som hänt.

Efter 8.30 så gör så Linda Z matchens sista mål. Efter att ha fått en lång boll från Maja Dagnäs klev Linda in från vänster och helt sonika drog bollen över målvaktens vänstra axel upp i krysset i relativt snäv vinkel.

Ju längre matchen led desto mer kunde vi spela på klockan mot ett ivrigt attackerande IV som hade några riktigt farliga chanser där Amanda gjorde några riktiga TV-räddningar.

I slutet av matchen kommer vi dock in i en bra period där vi hela tiden är på rätt sida och har långa perioder där vi bara äger boll utan att ens några avblåsningar sker och håller ut till slutsignalen ljöd.
 
Sammanfattning:

Efter urladdningarna mot Vöikers, Färjestaden och Öjaby så hade vi svårt att ladda om mot IV. Något som är helt naturligt då vi dessutom slog IV med 12-2 hemma tidigare under säsongen. Något som gjorde att vi inte riktigt kom upp i den nivån som vi är vana vid. Dock ska det här sägas med ALL TYDLIGHET det IV vi mötte nu var et helt annat lag mot det vi möte i början av oktober och de spelade väldigt väldigt bra mot oss och var också värda att ta poäng mot oss. Nu är det givetvis en styrka att kunna vinna trots förutsättningarna som fanns vilket visar att vi är ett mycket bättre lag än förra året och där vi som enskilda individer gör laget bra. Dessutom tvingas vi ledare att utveckla oss och vårt ledarskap hela tiden för att kunna ligga steget före vilket känns väldigt inspirerande (Foto Kent K).

 
          Att dessutom sluta året som serieledare känns helt fantastiskt och mer än vad vi våga hoppas på. Dock handlar det hel tiden att vara ödmjuk inför uppgiften och se varje match som ett eget ’projekt’ som har sina speciella förutsättningar. Det gäller också att inte hamna i en form av prestationsångest bara för att det gått bra utan passa på att njuta av situationen
TACK FÖR EN FANTASTISK HÖST :-)
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela