Craftstaden IBK - dambloggen

En blogg om vad som händer i Craftstadens damlag

Att tänka annorlunda

Publicerad 2013-07-25 23:19:48 i Allmänt

Jag tillhör typen som snabbt har en bild klar för mig och ofta har en tydlig åsikt. Något som gjort att jag fått lära mig att saker inte alltid ser ut som de gör från allra första början
När jag såg denne mannens frisyr var min första tanke ”men vilken idiot – hur kan han se ut så där och varför har inte hans flickvän sagt till honom att skärpa sig”.
Senare har jag förstått att denna frisyr är hans ”varumärke” då han normalt sett utövar någon form av kraftsport. Alla inom hans idrott vet vem han är, han får alltid uppmärksamhet, hans utseende får motståndarna att fokusera på fel saker och han har bra sponsorer.
Vi Craftstadens damlag skulle också kunna fundera på vårt (och klubbens) “varumärke” – vad vill vi att våra motståndare ska tänka när de möter oss? Hur vill vi att sponsorerna ska uppfatta oss? Hur vill vi att media/tidningar ska se på oss? – vi kommer få anledning att återkomma till dessa frågor under augusti/september (Bild ovan – Jossan visar en typ av varumärke ”Nr 4”).

Träning 2013-07-22

Publicerad 2013-07-24 18:32:00 i Allmänt

Då jag just nu är i Lettland så kan man inte annat än bli glad när Tommy skickar bilder och lista på vilka som deltagit på den frivilliga träningen i måndags. Det bådar gott inför den kommande säsongen att vi som grupp förstår vikten av en bra försäsong - Bild nedan...lång väntan på nästa match.
En god vän till mig sa ”Folk säger alltid att jag har sådan tur jämt….och det konstiga är att ju mer jag tränar och förbereder mig desto mer TUR får jag”…och så är det ju faktiskt. Hur många gånger har man inte sett ett bra lag göra ett skitmål i slutet av en match mot ett sämre lag…och varje gång säger folk ”vilken jäkla otur att ni släppte in ett mål i slutet”…men egentligen ska man ju vända på det. Tack vare att man är bättre förberedd/tränad desto större chans är det ju att motståndarna till slut gör ett enkelt misstag som avgör matchen i slutet….ingen ifrågasätter normalt sett varför spelaren missat eller varför man gjorde ett tokigt byte…man skyller på otur…som man själv skapat genom att vara sämre förberedd - Bild nedan Amanda vet hur man gör sig extra söt på bild ;-)
Givetvis är det också så att man då och då möter ett lag som helt enkelt är bättre och då får man lära sig av det och kanske förstå att man inte var värd turen om man råkar vinna…men då handlar det om att lära sig av detta och förstå att det kan hända samma sak när man själv möter ett sämre lag - Bild nedan....Ryd gillar inte västar = smart nog att välja annan färg på tröjan än svart
Ett lysande exempel i dessa dagar är Danmark i fotbolls-EM som med disciplin, tålamod, uppoffrande spel, bra coachning och lite tur kunde slå Frankrike. Något som också innebär att om Danmark kan slå Frankrike - så kan alla lag hota vilket lag som helst i årets division 2 serie. Så det handlar om att vara ödmjuk och rätt förberedd inför varje match för att vi ska göra oss själva rättvisa - Bild Nedan....Triangelspel runt Micke som bestämt sig för att få skön träningsverk genom att spela med tjejerna :-)
Zane skickar en hälsning till er alla saknar er som 17 och längtar efter att få komma hem - nedan med familjens hund Melene (blåbär) för att känna på värmen i vattnet (ni behöver inte fråga om jag varit i vattnet...svaret är NEJ ;-) )

Statistik - Målskyttar

Publicerad 2013-07-21 17:36:00 i Allmänt

Poängligadrottning - vem blir det kommande säsong?
Tittar man på förra årets poängliga så ser det ut som att endast 5 spelare finns kvar till säsongen 2013-14 från gamla div 2: Plats 6 Inez Eklund 34 p (Örlogsstaden) Plats 7 Sofie Claesson 30 p (Värnamo) Plats 9 Josefin Johnson 28 p (Craftstaden) Plats 16 Sanna Zetterling Karlsson 23 p (Craftstaden) Plats 20 Moa Berntsson 21 p (Ljungby)
Ovan Inez Eklund
Spelare från division 1 (Vöikers) som gjorde många poäng förra säsongen och vet ska spela säsongen 2013-14 är: Hanna Sterner 21 poäng, Emma Jarl 19 Nedan Hanna Sterner
Bästa poängplockare från division 3 lagen var: Rottne –Sara Alexandersson 25 p Westervik – Hedda Ivarsson 24 p Färjestaden – Melinda Holmqvist 23 p Sandbäckshult – Sanna Augustsson 17 p Nedan Sara Alexandersson
Nu kan det givetvis vara så att det dyker upp spelare från andra lag, från lag som inte kvalificerat sig (exempelvis Emma Molander placering 11 eller Josefin Raun placering 19 på ovan lista från Borgholm som inte finns på deras förteckning över klara spelare för kommande års division 3 spel), dragit sig ur (Väckelsång alla spelare där ryktet säger att exempelvis Erika Nilsson placering 1 på listan ovan hamnat i Hovshaga AIF).
Dessutom finns en hel del osäkerhetsfaktorer då Vöikers poängspruta Stina Bjärshag (43 poäng i division 1 södra förra säsongen) och Maria Svensson (22 poäng i division 1 södra förra säsongen) just nu inte finns över klara spelare för Vöikers.
Ovan Stina Bjärshag i 2-8 förlusten mot FBC Kalmarsund. Dock får vi nog avvakta detta i första hand till 15 augusti (då det är sistadatum för fria övergångar om spelaravtal ej finns) för att få en första fingervisning om vad spelarna hamnat (flertalet föreningar har det nog som texten nedan om Vöikers beskriver)
Sedan är det nog så att det inte är förrän säsongen börjar som allt kommer att stå klart hur 95 % av spelartrupperna kommer se ut under större delen av säsongen. Tittar jag på Inez Eklund och Sofie Claesson så lär dom få det tufft att producera som tidigare då deras omgivning av kompetenta spelare förändrats drastiskt, vilket givetvis påverkar deras möjligheter att göra många poäng…men man vet aldrig
För att sticka ut hakan lite så tror jag att Craftstaden kommer att ha 4-5 spelare på topp 20-listan när vi summerar säsongen till våren 2014. Våra två notorisk poängplockare Josefin Johnson och Sanna Zetterling Karlsson kommer med största sannolikhet fortsätta producera poäng
Josefin Johnson in action efter att ha gjort sitt 4de mål mot Husqvarna förra året där vi hade säsongens skönaste seger med 6-4
Sanna Zetterling Karlsson:s underbara 5-5 mål mot Sävsjö förra året
Linda Zetterling lär sannolikt också producera en hel del poäng under säsongen då hon är en kompetent och på många sätt komplett spelare med en fantastisk näsa för att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle.
Samt att jag räknar med att 1-2 tjejer till kommer att ha en positiv utveckling där poängskörden kommer att räcka för en topp 20-placering.
Vem kommer då att vinna skytteligan detta år? Jag tror att det blir en spelare från någon av nedan klubbar. Dock får man aldrig glömma att det är lagets insats som är viktigt och vem som gör poängen är inte alltid så viktigt - bara någon gör dom :-)
-- Alla Craftstadenfoton tagna av SIGvision --

Statistik – Straffar säsongen 2012-13

Publicerad 2013-07-19 21:10:00 i Allmänt

När jag sammanställde straffstatistiken så blev jag ganska förvånad över att det faktiskt varit 32 utdömda straffar i division 2 förra året.Däremot känns utdelningen på 22% mål som en ganska normal siffra då målvakterna har en stor fördel normalt sett och straffar kräver mycket träning.
De enda två straffläggarna som lyckades till 100% var
Lisa Christensson, Hovslätt
och Josefin Johnsson (Craftstaden) som just har gjort lagets och sitt första mål på straff föregående säsong mot Borgholm.
Borgholms statistik känns väldigt anmärkningsvärd. Att vara inblandade i totalt 13 straffar på 22 matcher känns väldigt mycket. Att dessutom missa 8 av 8 möjliga måste känts väldigt tungt. Nu när vi inte har Borgholm kvar i serien (vilket vi i Craftstaden tycker är synd då vi genom alla år haft många spännande och roliga matcher) så kanske statistiken lugnar ned sig :-)
Under en match säsongen 2006-07 i H2ÖS skulle Jörgen Söderberg lägga straff med 30 sekunder kvar av matchen. Han lyckades med konststycket att tappa bollen, halka och dra på sig två minuter för liggande spel... Många i hallen har nog aldrig sett något roligare på en innebandymatch och även Jörgens medspelare stod dubbelvikta.:-)

Statistik – utvisningar 2012-13

Publicerad 2013-07-18 17:26:00 i Allmänt

Nu är det givetvis så att det är svårt att jämföra resultaten mellan de olika serierna men det ger ändå en fingervisning om vilket nivå respektive lag höll föregående säsong.
Division 1 och 2 hade 22 omgångar och division 3 hade 14 omgångar. Mest utvisningsminuter är den enskilda spelare i laget som haft mest utvisningar. Där egentligen det enda anmärkningsvärda är att Vöikers målvakt Amanda Ahlm vann deras utvisningsliga (Hårt spel, Fasthållning & Otillåten trängning = 3 relativt ovanliga utvisningar för en målvakt :-)).
Noterbart är att de 3 mest hårdföra spelarena kommer från 2012-13 års division 2. Där visserligen Elvira Lööf (som nästa år sannolikt representerar Vöikers) med sina 30 minuter står som 1:a rent statistiskt och Josefin Gustavsson med sina 22 minuter står som 3:a. Dock har båda dessa spelare fått varsin 2+10 minuter vilket ger en missvisande bild i statistiken.
Så som jag ser det är Ida Johansson (Ljungby)med sina 29 minuter den som har flest utvisningsminuter (här i tröja nr 20 för 3 år sedan i derbyt mot Värnamo – numera har Ida tröja 93)
.....samt att Lisa Sundberg Tisell (Craftstaden) är den som har näst mest med sina 22 minuter. Hur Ida spelar har jag svårt att avgöra då hon inte varken spelade fult eller hårt i mötena med oss. Samma sak med Lisa som aldrig spelar fult men däremot aldrig viker undan och att de båda i mötena mellan lagen bara drog på sig varsin 2:a (Lisa in action - foto SIGvision).
Tittar man däremot på snitt per spelad match blir resultatet lite annorlunda då Amalia Karlsson fått ihop 16 minuter på 13 matcher vilket ger ett snitt på 1,23 minuter vilket hon blir 2:a på snittmässigt. Ohotad segrare även här blir Ida Johansson som fått ihop ett snitt på 1.71 minuter på botbänken per match i snitt (Tolle utsatt för Hårt spel i matchen hemma mot Östra).
Det ska bli intressant att se hur lagen förhåller sig till utvisningar kommande säsong

Celebrity Look Alike....

Publicerad 2013-07-18 16:27:25 i Allmänt

Jocke Roth = Taylor Lautner (mer känd som Jacob Black) – Twilight
Detta kommer säkert inte som någon nyhet för de flesta men jag hade inte reflekterat över detta förrän Zane försökte förklara en av spelarna i herrlaget och hon benämnde honom som ”Twilightkillen”. Dom är ju faktiskt väldigt lika….vi får se om jag hittar någon mer filmstjärna i klubben :-)

Färjestadens IBK

Publicerad 2013-07-17 14:11:03 i Allmänt

Säsongens tredje derby (förutom Sandbäckshult från Blomstermåla och Westervik)
Färjestaden spelade förra säsongen division 3 östra och kom där 2a efter Örlogsstaden B som inte fick gå upp. Något som resulterade i att man fick delta i kvalserien till division 2. Man gjorde det efter stabilt spel genom hela säsongen och egentligen utan att låna ned några spelare från FBC Kalmarsund (som man har samarbetsavtal med).
I kvalserien visade man dessutom på styrka då man vann 3 av de 4 matcherna man spelade innan kvalet bröts. Dessutom hade man ledning mot Östra borta med 2-1 fram tills klockan stod på 18.21, vilket sedan följdes upp med ytterligare en insläppt boll och förlust 3-2.
CIBK och FIBK möttes i en träningsmatch och två seriematcher mot CIBK:s B-lag. Första matchen skedde tidig augusti och ”nya” CIBK hade inte hittat formerna för sammanslagningen mellan Ariel och Craftstaden, vilket FIBK effektivt utnyttjade med god taktik och offensivt spel med slutresultatet 8-2 till FIBK. Detta medan vi mest sökte positioner och taktik. Seriematcherna kommer jag beskriva lite tydligare när jag går igenom division 3 östra kommande säsong (nedan laddning inför matchen hemma mot FIBK).
SÄSONGEN 2013-2014 Färjestadens IBK har genom alla år lyckats att förvalta sina talanger på ett utmärkt sätt och då också på alla olika nivåer. Man har genom en tydlighet och struktur genom hela föreningen skapat en VI-känsla som är svår att förstå om man inte finns med i föreningen. Man har också skapat en klubbkänsla där föreningens alla lag alltid haft ett stort stöd där många gör lite istället för få som gör mycket (vilket är det normala i de flesta föreningar).
För ett par år sedan gjordes en kraftsamling i regionen och FBC Kalmarsund föddes, vilka tog över den division 1 plats som Färjestaden spelat sig till och där flertalet spelare av klass hamnade. Man startade i samband med detta upp ny damverksamhet i Färjestadens IBK för att kunna ta hand om nya talanger och för att täppa till glappet mellan flickinnebandy och Division 1.
Frågan är nu vad föreningen vill med sitt nyblivna division 2 lag? I kvalet förstärkte man upp med ett par äldre spelare som troligtvis bara stödtränat under säsongen, men som gav den nödvändiga stabiliteten för att lotsa de yngre spelarna till framgången i kvalet. Dock är troligtvis inte detta ett alternativ i division 2. Man har ett antal yngre spelare som sannolikt kommer plockas från flicklaget till damtruppen men om man verkligen vill utmana på allvar om en kvalplats till division 1 så lär man vara tvungna att konsekvent utnyttja samarbetsavtalet och då plocka ned klasspelare varje gång (inte de som varit bänkade i division 1).
Helt klart är att de har en mycket kompetent tränare i Håkan Lindqvist som oftast får ut max av sitt lag. Lagets stora poänggörare var Melinda Holmqvist med 23 poäng på 14 matcher samt Stina Lindqvist med 19 poäng på 12 matcher. Höstens match är inte klar än men till våren möts lagen i sista omgången 2014-03-08 (söndag) kl. 14.00 i Oskarshamn. Det ska bli mycket spännande att se vad lagen spelar om vid detta tillfälle
SILLY SEASON Jag har inte kunnat hitta så mycket information om detta då Färjestadens hemsida mestadels koncentrerat sig på den del som berör FBC Kalmarsund så jag får återkomma om detta när säsongen drar igång igen.
….och som vanligt önskar jag se denna typ av scener i matcherna mot FIBK :-)

Besök från Schweiz på vår träning

Publicerad 2013-07-15 21:18:45 i Allmänt

Idag hade vi besök från Schweiz och då närmare bestämt från innebandyklubben UHS Dietlikon (förort till Zürich)
Förutom att de haft stora framgångar både i Schweiz och i europacupen för klubblag så är de kända för att de alltid spelat i kjol (vilket de var först med i världen då det egentligen inte var tillåtet före 2010 och de haft det sedan de startat klubben).
För oss svenskar så är det också så att de är sponsrade av Ikea och spelar i Gul/blå tröja och Blå kjol = väldigt svensk outfit samt att de genom åren nästan alltid haft svenska spelare i laget (just nu Petra Weiss).
Lagets och Schweiz stora stjärna under många år Simone Berner har också klubben som sin moderförening och ständigt varit topp 3 i världen.
Sina Sturzenegger har trots sin unga ålder redan representerat Schweiz U19-landslag vilket inte är så vanligt då man normalt sett bara använder spelare från ”rätt” åldersklass.
Tyvärr har Sina opererat handleden vilket gjorde att hon inte kunde delta på dagens träning.
Sina med två andra spelare från Dietlikons U-lag Anna Tschudin (vänster) och Julia Tschudin som också besökte vår träning.
15 Spelare på träningen idag så härligt att höra -- Vår framgång kommer att bero på ert engagemang, er vilja att utvecklas, er förmåga att lyfta varandra och GLÄDJEN att göra detta tillsammans :-)
Stella i den fina body som klubben gett oss. Lite ovant att behöva coacha 24 timmar om dygnet – dock är hon väldigt tydlig i sin återkoppling på det man gör :-)

IBK Vöikers - seriefavoriter

Publicerad 2013-07-12 19:26:00 i Allmänt

IBK Vöikers spelade i division 1 förra året och kom där till slut 11
Man började säsongen väldigt bra med 9 poäng efter 4 matcher (och låg då trea efter Warberg och FBC Kalmarsund) – signifikativt för säsongen var att förlusten i första matchen kom mot seriejumbon Kungälv. Delar man upp Vöikers säsong i 4 delar så kan man konstatera att man hade två rejäla svackor där man hade det mycket tufft. Omgång 1 till 4 tog man 9 poäng, Omgång 5 till 11 tog man 2 poäng, Omgång 12 till 17 tog man 8 poäng och Omgång 18 till 22 tog man 0 poäng.
Detta trots att man hade Stina Bjärshag i laget som kom 3a i seriens skytteliga med hela 44 poäng och där hon gjorde mål i 15 av de 21 matcher som hon spelade, vilket är en fantastisk prestation.
Lagets andra stora målskytt är Hanna Sterner som gjorde 20 mål och 5 assist.
För att försöka jämföra Vöikers kvalitéer som bottenlag i division 1 med Husqvarna som vann division 2 så har vi faktiskt den jämförelsen då de möttes i DM-finalen första helgen i februari (under den perioden då de spelade jämnt med topplagen i division 1). Då med slutresultatet 4-2 där man i princip stängde matchen i period 1 då man hade ledningen med 3-0.
Ett annat intressant fakta med Vöikers är att de totalt inom laget endast hade 32 utvisningsminuter på hela säsongen och där Amanda Ahlm som målvakt ’vann’ den interna utvisningsligan med 6 minuter.
Här har CIBK ett något annorlunda facit ;-) (Fortnox nedan)
SÄSONGEN 2013-2014 IBK Vöikers är solklara SERIEFAVORITER. De har fördelen av att vara vana vid ett högre tempo, bollskickliga spelare, stor rutin i laget och en på många sätt intakt trupp. Bara att kliva in i Fortnox huvudarena kommer att ställa till det mentalt för deras motståndare då de flesta spelarna i division 2 inte varit i närheten av spel i en arena av den här storleken.
Mötena mellan CIBK och Vöikers kommer ske enligt följande: Match 1: 2013-11-30 (lördag) 14.00 Craftstaden – Vöikers (och chansen att det är serieledarna som kommer på besök är stor) Match 2: 2014-02-28 (fredag) 20.00 Vöikers – Craftstaden (näst sista matchen för division 2)
SILLY SEASON Vöikers har haft en någorlunda lugn silly season då man dels knutit till sig ett antal toppspelare som man redan hade, dels har fyllt på med spelare från IV08 plus från någon förening till vilket innebär att man trots konkurrensen på damsidan i Växjö fått behålla stommen i laget.
Cecilia Ahlström 18 poäng
och Jennie Fransson 15 poäng. Förutom detta har man fått behålla sina målvakter Amanda Ahlm och Kim Ahokas (och alla vet vad målvakten betyder i innebandy). Man har också kontrakterat en tränarduo i Johan Gustavsson och Martin Sandberg. Dock har jag inte kunnat hitta något om hur stjärnspelaren Stina Bjärshag kommer att göra, ej heller lagets kapten Maria Svensson som förra året producerade hela 25 poäng och då oftast som passningsläggare. Deras vara eller icke vara är förstås av betydelse, men även utan dessa spelare är IBK Vöikers solklara seriefavoriter.
...men som vanligt hoppas jag på glädjescener för CIBK:-)

EM i fotboll dag 1

Publicerad 2013-07-12 00:03:00 i Allmänt

Efter att ha sett Italien-Finland som var bedrövlig ur nästan alla aspekter och Sverige-Danmark som var betydligt mer fartfylld och rolig att se även om spelet kanske inte var det bästa (och som i slutänden bara fokuserar på två missade straffar) så kan jag konstatera att det inte behövs så mycket för att det ska låsa sig fullständigt.
Jag förstår däremot inte varför det är så upprörda känslor gällande straffarna…varken Lotta eller Kosovare missade med flit.
Jag tror få förstår vilken anspänning som de utsattes för. Även om de är stora stjärnor både i landslag och klubblag så är det inte så ofta de spelar premiärmatch på hemmaplan mot en bra motståndare inför så mycket folk, vilket givetvis ställer till en del spratt mentalt.
Sverige kommer sannolikt vinna gruppen i alla fall - så straffmissarna är bara att glömma - de kan ingen ändå inte påverka nu. Det handlar helt enkelt om att GILLA LÄGET och göra saker bättre nästa gång.
Något som vi måste tänka på under säsongen när det kommer en motgång dvs motgångar kommer alltid. Det är hur man hanterar dessa motgångar som avgör hur snabbt man kan vända till någonting bra :-)

Träning Havslätt 2013-07-10

Publicerad 2013-07-11 12:17:00 i Allmänt

Nu har vi visserligen frivillig träning även om vi som vanligt hade god närvaro igår – trots regn och rusk (nedan bild från gårdagen)
De modiga åkte dessutom bil med Maja :-) (Sanna och Martina)
Två av de flitigaste på att träna (och så Roy förstås ;-) ) som kommer från flicklaget Fanny och Rebecca som definitivt verkar ha bestämt sig för att ta en plats i D2-truppen
Tolle laddar med lite vatten
Då vi nu haft 18 gemensamma träningspass sedan vi startade säsongen 2013-14 den 2 juni så tänkte jag att den lite summering av träning TOPP 5 resultat kunde vara spännande att se :-)
Det ska bli intressant att läsa lapparna från egenträningen och se resultatet på testerna v33

Ljungby IB

Publicerad 2013-07-10 16:31:00 i Allmänt

Ljungby IB kom 6a förra året med 30 inspelade poäng.
Våra två möten hade helt olika skepnader där första matchen slutade med seger 7-4 efter att lagen spelat helt jämnt i två perioder (2-2).
Det var också en match med hela 9 utvisningar. Ljungby IB ’vann’ utvisningsligan med CIBK på andra plats – mer om detta i ett senare blogginlägg (nedan laget före match under Mojjes genomgång)
I matchen hade vi hela 7 olika målskyttar vilket också statistiskt sett är ett intressant fakta – mer om detta också i ett senare blogginlägg. Nedan de 7 målskyttarna – från vänster: Elin L, Thilda, Maja, Sara, Daggen, Calzone och Jossan.
Match två började också bra och vi hade ledningen med 1-0 fram till 34 minuter och 10 sekunder (nedan laddning inför match).
Sedan sker en olycklig sekvens där Ljungbyspelaren tog ned bollen med handen innan hon gjorde mål som i slutänden resulterade i att jag väldigt snabbt och överraskande blev uppskickad på läktaren för osportsligt uppträdande (av mannen till höger nedan).
Ljungby gjorde sedan 4 mål till innan vi snyggade till siffrorna i slutänden till 3-5. Dock var det nog så att vi egentligen var ur balans hela matchen där vi, förutom min läktarvistelse, hade gråtande och upprörda bänkade spelare. Så här får vi i ledargruppen ta på oss att vi inte fick laget att prestera så som vi önskat och att vi inte hittade lösningen på Ljungbys spel. Sedan ska det villigt erkännas att Ljungby för dagen var det bättre laget och var väl värda vinsten.
Ljungby var också inne i en väldigt god period då de förlorade med uddamålet mot senare seriesegraren Husqvarna, vann därefter mot oss, Sävsjö, Östra och Hovslätt (Foto SIGvision - Nedan Elin L som gjorde hela 4 mål i junior DM-finalen mot Ljungby).
En relativt förvånade sak var att de båda lagens mest utvisningsfrekventa spelare höll sig på banan båda två (Ida Johansson som om man räknar bort IV08as Elvira Lööf:s 2+10 minuter vann utvisningsligan med 29 utvisningsminuter på 17 matcher samt vår egen ST som samlade ihop till 22 minuter på botbänken på 21 matcher - Nedan ST i kamp med Ljunbys nr 77 i DM-finalen för Juniorer Foto SIGvision)
SÄSONGEN 2013-2014 Ljungby IB är ett väldigt intressant lag. De har visat att de kan spela en väldigt fin innebandy och med en mix av ungt och gammalt (där gammalt fortfarande är ungt) så kommer Ljungby IB bli hyperfarliga under kommande säsong. Om de bara kan hålla ned sin utvisningsstatistik så kommer sannolikt Ljungby IB kvala till division 1 våren 2014 (Foto Lisa Bengtsson)
Andra matchen CIBK-Ljungby IB spelas 2014-02-22 (lördag) kl. 14.00 och är då omgång 19 (nedan förra årets trupp hos Ljungby som verkar bli intakt - dock gammal bild från säsongen 09/10 så tjejerna är lite större nu :-))
SILLY SEASON Finns inte så mycket information att hämta på Ljungby IBs hemsida gällande detta men känslan är att de fått behålla sin trupp intakt. Något som givetvis har stora fördelar när man jobbar med en större grupp (även om man givetvis vill ha in spelare av klass om man kan) och kan lägga tid och kraft på utvecklande saker istället för att matcha in nya spelare alternativt hitta ersättningsspelare. Så just nu har sannolikt Ljungbys tränare en situation likt vår där man matchar in nya förmågor från de egna leden….men vi får väl se vad som händer.
…som vanligt hoppas jag på ovan glädjescener

Frivillig träning Åsaskolan 2013-07-08

Publicerad 2013-07-09 08:54:00 i Allmänt

Vi i ledargruppen kan bara konstatera hur lyckligt lottade vi är som har en grupp som er att jobba med. Frivillig träning, mitten av juli och ändå så kommer 18 stycken motiverade tjejer som tycker det är roligt att träna och förstår att detta är grunden för att vi ska få en rolig säsong med våra båda lag.
Jättekul också att se de yngre och äldre tjejerna umgås och att konkurrensen om division 2 platserna kommer bli hård. Särskilt som en del inte deltagit speciellt mycket på den obligatoriska försäsongen.
Idag satte ledargruppen en ny krydda på träningen genom att själva deltaga i dagens småmålsturnering. Nedan tabell efter alla fyra lagen mött varandra
Vän av ordning undrar säkerligen hur vi i ledarlaget som bara har en vältränad (Tommy), en tränad (Ann-Sofie) och tre soffpotatisar (Roy, Lasse och Martin) kunde vinna över ett gäng vältränade tjejer som spelar en på många sätt fantastisk innebandy. Egentligen är det ganska enkelt – vi skapade helt enkelt optimala förutsättningar för ledargruppen. Här kommer huvudskälen: 1. Spel på mindre plan (Åsaskolan är typ 30 x 16 m)
2. Spel 4 mot 4 (istället för 3 mot 3 – där 3 mot 3 är sjukt mycket jobbigare och med den rörelse tjejerna har så blir det omöjligt att dels skydda målet bra dels ha någon som fiskar på topp hela tiden) 3. Taktik i form av att hela tiden se till att ha någon framför båda målen 4. Spela Zonspel (för att slippa springa så mycket) 5. Vända spelet snabbt 6. Inte skjuta utan göra flippskott (då små mål handlar mycket mer om att sikta) 7. Slumplotta lag = nästan inga tjejer fick spela med de spelare som de är vana vid samt ojämnt antal spelare i varje lag = fick inte heller chansen att hitta spelare de passade med (Här ST och Jossan i full färd med att blanda klubborna)
8. Flertalet tjejer är helt ovana vid att spela på liten plan och små mål 9. Ledargruppen vana att spela med små mål då vi gjorde det under hela vår uppväxt och då lärde oss skydda det egna målet på ett väldigt effektivt sätt 10. Spela, om möjligt, mot målet med scenen då ett missat skott alltid studsar ut till ny målchans (vilket sällan händer på andra sidan pga nätet och handbollsmålet)
11. Back spela non-stop för att minimera tillfällen där målet kan bli obevakat 12. Spela på gränsen :-) 13. Korta matcher
Vad är då lärdomen av detta? Jo att det är många faktorer som spelar in ifall man ska lyckas och ju fler delar som man kan styra till sin egen fördel, ju större chans att man vinner. Exempel på saker som ingår i en helhet kring match: 1. Äta och dricka på rätt sätt innan match 2. Sömn på rätt sätt 3. Mentalt koncentrera sig på uppgiften 4. Vara uppmärksam på ledarnas genomgångar och diskutera igenom med back- och kedjekollegorna så man uppfattat allt lika för att man ska kunna jobba som en enhet 5. Göra sitt bästa i varje situation
6. Peppa sig själv och andra, alltid stötta laget oavsett vad ens egen roll blivit i just den matchsituationen och hjälpa varandra för att undvika misstag 7. Scouta motståndet för att veta mer om dessa och deras styrkor och svagheter 8. Anpassa spelet utefter vad som ger mest utdelning 9. Spelare som sätter LAGet före JAGet ifall det finns faktorer som påverkar den enskilda spelarens prestation på ett negativt sätt 10. Tålamod och tillit till oss ledare och till gruppen i stort 11. GLÄDJE 12. Att ha gjort sin försäsong träningsmässigt 13. Att delta på så många träningspass som möjligt och där hålla fokus och jobba stenhårt för att förbereda sig på bästa sätt för matchspel
Så idag så förlorade ni trots att ni är bättre på innebandy i alla delar (klubbteknik, kondition, skott, skicklighet, spelförståelse och vilja att vinna genom ett offensivt spel), så att vi tänker helhet i samband med våra matcher kommer att ha stor betydelse under säsong.

Förändringar i spelschemat D2 2013-07-08

Publicerad 2013-07-08 14:35:08 i Allmänt

Omg 1: Beror sannolikt på att samarbetsklubben Hovshaga AIF spelar match fredag kväll borta mot Olofström och man vi ha fräscha spelare inlånade mot oss (dock ligger fortfarande deras ursprungstid kvar om lördag på deras hemsida, men vi får väl utgå ifrån att det som lämnats till Smålands IBF är det som gäller). Förändringen innebär också att matchen går inne i Växjö - Hovshaga Sporthall (2013-09-29 Matchtid Söndag kl 14.00)
Omg 2: Nattfotbollsturnering som gör att fredag kväll och lördag inte var möjlig (2013-10-06 Matchtid Söndag kl 14.00).
Omg 10: Då Vöikers inte hade möjlighet att komma på den fredagstid som vi hade föreslagit, så har vi med lite omrangeringar fått ny tid på lördagen (2013-11-30 Matchtid Lördag kl 14.00)

Örlogsstadens IBK

Publicerad 2013-07-08 13:57:00 i Allmänt

Örlogsstaden knep 3djeplatsen i förra årets serie på målskillnad mot oss.
Tommy och Mojje inför första mötet
På bortaplan fick vi en försmädlig förlust med 4-3 efter att ha haft några olyckliga minuter i första perioden där också vi åkte på ett zorromål mot oss. Dock var vi extremt nära att kvittera i slutet med både stolpskott och frilägen…men det ville sig bara inte (bilden nedan på det Östtyskinspirerade omklädningsrummet – dock kompenserat med seriens bästa frukt- och kaffevagn som var väldigt generös)
På hemma plan såg matchen helt annorlunda ut. Vi var betydligt hungrigare trots att vi låg i ingenmansland i serien och Örlogsstaden fortfarande hade chans på att ta kvalplatsen för Sävsjö. Inför sista perioden hade vi 5-1, men efter en stark forcering av örlogsstaden så blev slutresultatet 5-3 återigen visade vi att vårt spel med hög press över hela banan är väldigt jobbigt att möta (Foto SIGvision - Maja Svensson i en av sina attacker).
Samtidigt som vi inte riktigt orkade på slutet som vi normalt sett gör. Dock fanns inte någon känsla av att vi skulle tappa ledningen då vi också är bra på att försvara oss över hela banan, men ger ändå signalen att vi måste jobba ännu hårdare med försäsongen för att orka (Foto SIGvision - Isa efter att ha gjort 5-1 4,26 in i tredje perioden - hela henne bara lyser av GLÄDJE)
SÄSONGEN 2013-2014 Örlogsstaden är nog den klubb i div 2 som har haft den mest omvälvande perioden under föregående säsong. I slutet av säsongen byttes den långvarige tränaren Christian Hasselberg då han och styrelsen inte hade samma syn på hur verksamheten skulle bedrivas. Efter säsongen har ”Hassel” engagerat sig i Carlscrona IF och där startat upp damverksamhet. Detta tillsammans med att Div 1 klubbarna i närområdet rycker i duktiga spelare så har man tappat ca 20 spelare sedan föregående säsong (förra årets trupp där nu stora delar lämnat klubben).
Dock ska inte Örlogsstaden underskattas då man vann div 3 med ett lag fullt av unga talanger.
Man kan nog också räkna med att de spelare som är kvar med nya tränarstaben kommer att jobba stenhårt på att få ihop den nya gruppen. Likt vi fick förra säsongen när vi hade spelare från två olika föreningar som skulle spela i samma lag (Foto SIGvision - Natta på språng).
SILLY SEASON I och med att Hassel lämnat föreningen så har han jobbat hårt på att få med sig så många spelare som möjligt till Carlscrona IF. Nu har jag inte full koll, men om jag räknat rätt så har han fått med sig 8 stycken div 2-spelare och 10 stycken div 3-spelare, vilket är en ansenlig mängd spelare (även om den totala truppen för div 2 och 3 var väldigt stor i Örlogsstaden). Förutom det har Tilda Ernberg lämnat för FBC Kalmarsund (vilket just nu troligtvis är den tyngsta förlusten - bild nedan från FBCs hemsida)
samt att Frida Lennartsson och Wilma Falk lämnar för Olofströms IBK. Frågan är vart underbarnet Inez Eklund tar vägen…troligtvis ingenstans då hon kontaktats av div 1 lagen i närområdet utan att nappa på deras förslag (Foto se bild).
Så på det hela taget så får laget göra en nystart inför kommande säsong. Något som är både inspirerande och utmanande, men som också kan bli fruktansvärt tufft.
Vi hoppas som vanligt få se många glada miner likt ovan i våra möten mot Örlogsstaden :-)

Sandbäckshults IBK – derby med speciell känsla

Publicerad 2013-07-07 11:35:00 i Allmänt

Bezi tog den första vakanta platsen till div 2 efter att blivit 3a i div 3 östra (där 1a Örlogsstaden B inte fick kvala och 2an Färjestaden IBK gick upp via kval)
och plötsligt har vi derbymatcher på riktigt nära avstånd. Något som ska bli extra kul då vi genom åren haft ett bra klimat mellan föreningarna (dock med lite retsam ton emellanåt beroende på vem som vunnit senaste matchen) och normalt sett mötts ett antal gånger förutom seriespelet i div 3 (Foto Tomas Jonsson - Becka i full förd med att försöka få in bollen i Bezis mål)
En extra krydda är dessutom att det finns en syster Ljunggren i båda lagen. Blir inte lätt för föräldrarna att vara neutrala.
Johanna Ljungren Målvakt i Bezi (just i färd med att skriva på spelaravtal)
Elin Ljunggren i mötet förra året i Krungårdshallen (Foto Tomas Jonsson)
SÄSONGEN 2013-2014 Sandbäckshult, likt oss förra säsongen, kom snabbt underfull med att det inte går att bedriva bara ett Div 2 lag utan det krävs ett komplement med div 3 lag för att dels bereda plats för alla spelare dels för att skapa en konkurrenssituation i truppen. Något som både är en smärtsam (för vissa spelare) men också fruktsam metod att höja prestationen hos de enskilda spelarna och i slutänden för helheten (Foto nedan från Bezis första träningspass inför sösongen 2013-14 med några av nyförvärven)
Man har också sett till att värva några spelare med div 2 erfarenhet och samtidigt fått behålla truppen intakt från föregående säsong inkl. Sanna Augustsson som var poängbäst i Bezi förra säsongen (Foto Tomas Jonsson)
Det ska bli mycket spännande hur Bezi kommer att klara omställningen från div 3 till div 2. Helt klart är att deras signum redan idag går ut på att kämpa för varandra och jag vet att denna inställning lär vara på topp när de möter oss.
Matcherna mellan lagen kommer ske enligt följande: 2013-11-08 (fredag) CIBK- Sandbäckshult kl. 19.00 2014-02-08 (lördag) sandbäckshult – CIBK kl. 15.00 Foto Tomas Jonsson - Martina i full färd med att försöka sno åt sig bollen
SILLY SEASON Sandbäckshult har varit väldigt aktiva i sin jakt på nya spelare och det även långt före man fick friplatsen i div 2. När väl friplatsen kom så har man värvat in 5 spelare med div 2 erfarenhet. 4 stycken från Borgholm (Lina Bobrovskij, Marie Larsson, Nadja Olofsson och Hanna Olsson – där de två sistnämnda gjorde 11 poäng var föregående säsong - Foto på Hanna).
Sedan Maria Karlsson från oss som hade en tung säsong på många sätt med både trafikincidenter, skador och en spelidé som passade hennes spelkvalitéer dåligt (Maria i förra årets match borta mot numera sina lagkamrater) En match där CIBK vann med 3-2 till slut.
Nu hoppas vi dock att kommande säsong blir det motsatta för Maria och att hon kommer tillbaka till Oscarsgymnasiets sporthall den 8 november laddad till tänderna fylld av GLÄDJE. Så det känns som att Bezi gjort sitt grundjobb med att få in några nya spelare med div 2 erfarenhet som dels kan öka kvaliteten på träningarna och på så sätt förbereda laget på skillnaden mellan div 2 och 3 och chansen att något mer nyförvärv kommer är inte alls otroligt.
…men vi hoppas givetvis få se många glädjescener som ovan i våra matcher mot Bezi :-)

Jossan har födelsedag idag

Publicerad 2013-07-06 17:03:43 i Allmänt

Normalt sett brukar vi sjunga för de som fyller år i närtid…men i torsdags så missade jag totalt att vi borde sjungit för:
Jossan 6 juli (här ca 2 timmar in på det nya året :-) ) och som vanligt med ett stort leende på läpparna,
Felicia 4 juni (Foto Kent Karlsson),
Rebecka P 13 juni
och Elin L 30 juni (Foto SIGvision) Förhoppningsvis var era födelsedagar kanon :-)

Testdag 2013-07-04

Publicerad 2013-07-05 14:57:00 i Allmänt

Många av tjejerna är inte så förtjusta i dessa testdagar och fast vi säger att vi gör detta för att man ska jämföra sin status med sig själv, så blir det lätt så att man jämför sig med varandra.
För oss som ledargrupp så handlar det mest om att se vilken status gruppen ligger i och hur respektive tjej utvecklas. Vi har ju en målsättning att så många som möjligt ska ligga minimum på en viss nivå. Detta för att kunna spela det spel som vi vill kunna göra – helt enkelt känna att gruppen inte på nått sätt är låst till olika spelsystem utan vi kan välja fritt beroende på hur motståndet ser ut (Foto SIGvison)
Det var extra roligt att se Pillan tillbaka i träningskläderna. De flesta av oss har fortfarande bilden när hon vred knät förra året på försäsongen där korsbanden gick av med en lång rehabilitering som följd. Även Natta var tillbaka efter ett tremånaders uppehåll vilket vi är glada för (Thilda, Pillan, Natta och Martina)
Testerna Normalt sett så kör vi bara Beep-test enskilt, men denna gång valde vi 3 andra tester först: 1. Grodhopp (dvs. jämfotahopp så långt det går) 2. Springa 30 m från stillastående 3. 4-kanten (som handlar om både snabbhet, koordination och teknik), så när vi drog igång Beep-testet så kändes det som att många skulle få det tufft….men ack vad vi bedrog oss. Många av tjejerna gjorde sina bästa resultat någonsin och gruppen som helhet gjorde mycket bra resultat.
Vi som ledargrupp kan bara säga att vi är extremt stolta över hur duktiga ni är och vilket slit ni lagt ned för att klara att ligga på så höga nivåer.
Uppvärmning: Lagkapten ST som vanligt först. Denna dag i självlysande tröja så de andra ska se henne :-)
Kul övning som Tommy snott från Pia Sundhage. Man ställer upp två spelare mot varandra där spelaren till höger bestämmer när de ska springa och åt vilket håll (Här Natta och Linda Z)
Sedan gäller det för tjejen som står till vänster att ha tyngdpunkten rätt när spelaren till höger börjar springa, så den kan jaga ifatt och förbi.
Dags för genomgång av de olika stationerna – förväntan, fokusering och GLÄDJE syns i gruppen.
4-kanten (x2): Rolig övning där man startar med en kullerbytta (som uppenbarligen inte ingår i gymnastikundervisningen längre då många ser detta som det svåraste momentet - nedan ST som inte har några större problem)...
.....för att sedan springa in i mitten, vika 90 grader och hoppa över hindret, krypa under detsamma, in i mitten igen och sedan samma procedur på de andra två hindren för att avsluta med att kasta sig över mållinjen (nedan calzone in action)
30-meter (x3) från stillastående är inte så lätt som man kan tro och här får man en bild av vilka som har svårt att få uppfarten. Sedan är det så roligt att se minen på tjejerna när de inte förbättrade sig mellan varje löpning – de blir så förbannade. Dock är det nog så att man ska ha en relativt jämn serie. Nästa gång ska jag ha med mig ett bättre tidtagarur då 10-delar inte är tillräckligt noggrant (nedan Tolle på gång).
Grodhopp x 3: Intressant att se spänsten hos tjejerna och vi har några tjejer som hoppar galet bra (nedan grodhoppsbanan långt nere i hörnet).
Dags för Beep:en (tjejerna var så heta så dom tjyvstartade :-) )
Tommy går igenom det personliga träningsprogrammets olika benämningar inkl. hur respektive övning ska genomföras.
Sanna just i färd med att lura Tommy att visa en jobbig övning igen genom att låtsas inte förstå…dom är luriga…man vet aldrig när man blir blåst :-)

Värnamo IK

Publicerad 2013-07-04 11:57:00 i Allmänt

Värnamo kom 7a med 29 inspelade poäng föregående säsong. Dock endast en poäng från 5te platsen.
Matcherna mot Värnamo hade två helt olika ansikten. Första matchen på bortaplan blev vi helt utspelade i två perioder. Endast Amandas målvaktsspel höll oss kvar i matchen (foto SIGvison)
Inför sista perioden gjorde vi några få justeringar som visade sig mycket lyckade tillsammans med att vi var fysiskt bättre i slutet av matchen (likt i så många andra matcher). Något som resulterade i en 5-4 seger trots att Värnamo vann skottstatistiken med hela 48-21.
Ett av de roliga minnena från den matchen var dels att laget överraskade mig med födelsedagspresent (då det var min födelsedag) dels de blåmärken som Rebecka fick efter att ha täckt ett par riktigt hårda skott…som kanske inte var så roligt för henne förstås (se bild nedan).
På hemmaplan ägde vi matchen fullständigt då vi dels var ett mycket bättre lag rent spelmässigt än på hösten dels att Värnamo led av frånvaro av deras två viktigaste spelare. Seger till slut med 7-2 (Foto SIGvision)
SÄSONGEN 2013-2014 Värnamo har likt oss och Östra valt att jobba under försäsongen med i princip alla spelare som är tänkta att spela i D2 och D3. Värnamo har också trupp med många unga utvecklingsbara spelare. Det ska bli intressant att se vad det nya samarbetet mellan tränarna Mikael Ohlsson och Tobias Rommeskog kan utveckla laget vidare och vilka spelare som kommer att ta klivet fram när flera tongivande spelare försvunnit (Foto SIGvision)
SILLY SEASON Om ryktena stämmer så försvinner 3 klasspelare till Ellen Åhman (som kom två i skytteligan förra säsongen med 39 poäng och besitter stor kompetens förutom mål/passningar), Johanna Lagerstrand som också hon gjorde många poäng och var lagets lagkapten samt Matilda Pettersson som även hon gjorde många poäng. Förluster som givetvis är mycket kännbara.
Ellen Åhman som svarat så här på frågan vad hon gör precis innan matchstart "Gå på toaletten Man känner sig lättare, och kan springa snabbast, samtidigt så fokuserar jag och tänker på vad jag ska göra under matchen" - så nu vet vi varför familjen Svensson gör samma sak :-) (foto SIGvison)

Rottne IF - En vågad nykomling

Publicerad 2013-07-03 12:59:12 i Allmänt

Nykomlingen som trots en 6 plats I div 3 nu tagit chansen att ta den vakanta platsen som uppstått i och med att Väckelsång dragit sig ur och VUGI tackat nej till avancemang (nedan enda informationen gällande detta på hemsidan)
SÄSONGEN 2013-2014 Väldigt svårt att säga hur Rottne kommer att klara omställningen från mittenlag i div 3 till att spela Div 2.
Dock utgår jag ifrån att man inte tackat Ja till platsen om man inte hade haft täckning med nya spelare. Föregående säsong var laget stora poängdrottning Sara Alexandersson (som även var lagets lagkapten)
SILLY SEASON Finns just nu väldigt lite information om vad som händer I Rottne, men helt klart är att de måste värva in ett antal duktiga tjejer för att kunna mäta sig med övriga lag i serien.

Ola Skinnarmo - galen eller bara någon som sätter mål och gör allt för att uppfylla dom

Publicerad 2013-07-03 12:50:00 i Allmänt

En galen kille som gjort det mesta tokigt man kan hitta på som exempelvis att åka skidor till nordpolen och som just nu håller på att leta efter skeppet Vega som förliste i slutet av 1800-talet på ca 500 meters djup utanför Grönland.
2008 var han och föreläste på Oskarshamns kommuns föreningsriksdag. Idag 5 år senare hittade jag några anteckningar från föreläsningen och kan konstatera att jag tecknat ned några kloka ord som Ola sagt 1. Om DU sätter begränsningar för vad DU tror att DU kan, så sätter DU BEGRÄNSNINGAR för vad DU verkligen kan. 2. Det mesta är möjligt om man bara tänker rätt 3. Sätt delmål för att det stora målet inte ska bli för stort 4. Använd din vilja att fokusera på uppgiften och det du kan påverka 5. Jobba med positiv feedback (till dig själv, till andra & ta emot av andra)

Åsaskolan måndagar 18-19 under juli månad

Publicerad 2013-07-03 12:06:00 i Allmänt

Man blir så glad när tjejerna själva kom med iden att vi skulle boka tid i hall för innebandyspel varje måndag under den period som är avsatt för egen träning. Det visar verkligen att tjejerna tycker om att träna och umgås.


Första tillfället blev lite hastigt på då vi fick byta från söndag till måndag sent på söndagen. Lär bli fler nästa måndag :-) och kanske t.o.m. ett ledarlag (som kommer att gå över lik för att vinna ;-) )

Östra SK Jönköping (omgång 5: 2013-10-20 kl. 14.00)

Publicerad 2013-07-02 11:42:00 i Allmänt

Östra kom till slut 9a i damer div 2 förra året där de tog totalt 24 poäng. (nedan ST på jakt efter mål i första matchen - foto SIGvision)
Våra möten med Östra förra året slutade 2-3 hemma och 6-3 borta (våra siffror först). Från första mötet minns jag särskilt vårt enorma övertaget i skottstatistiken (39-23) men att Östras duktiga målvakt med tur och skicklighet lyckades med konststycket att bara släppa in två mål.
Andra mötet kändes väldigt mycket mer stabilt där vi hade hittat mer rätt i vår spelstil och trots underläge aldrig kände någon oro över att vi inte skulle vinna matchen. Östra var dessutom inne i en svacka under denna period och hade det väldigt jobbigt med 4 raka förluster innan matchen mot oss (nedan Mojje i samspråk med Isa)
Två minnesvärda händelser i samband med matchen var dels när Sara gjorde vårt sjätte mål där hon efter vacker klapp-klapp spel kom fri med målvakten nästan från mittplan och helt sonika sköt ett slagskott upp i målvaktens vänstra kryss.
Då Sara kom in på skola till vårsäsongen så var detta hennes sista match som hon gjorde mål på för den här gången i CIBK-tröjan (Bilden nedan: Sara i mitten med sina systrar Sanna och Sofie)
dels att jag glömde min jacka i sporthallen i samband med samling och glatt gick till bussen i T-shirt i minus 16 grader utan att märka det förrän vi kom till Jönköping och skulle gå till hallen.
Då Östra kom 9 i serien som hamnade de i det negativa kvalet som de vann efter stabilt spel. Enda förlusten kom mot Färjestaden där de hade ledningen tills det var två minuter kvar då matchen vände.
I kvalet så använde man ett större antal unga spelare i matchen mot VUGI som man vann stort och där dessa imponerade mycket. Nu var visserligen inte motståndet det allra bästa men helt klart så har Östra ett stort antal talanger som det gäller att förvalta på bästa sätt (Sanna i ett försök att överlista Ramevik - Foto SIGvision)
SÄSONGEN 2013-2014 Östra är inne i en generationsväxling där man valt, på samma sätt som oss, att låta alla få chansen att ta plats i D2-truppen dvs. att låta alla träna tillsammans för att se vilka man ska satsa på initialt. Vi kunde föregående år se att Östra under vissa delar av de matcher vi mötte de vara mycket vassa och effektiva med bra målvaktsspel och det ska bli intressant hur man kommer matcha in den yngre generationen in i laget och hur mycket ansvar dessa får (Lollo kollar av läget för att kunna lägga pass - Foto SIGvision)
SILLY SEASON Två nyförvärv från Jönköpings IK (Sara Ljung och Elin Hultqvist – vilka dock inte spelat i SSL-laget) och en tjej från div 3 laget Gränna (Jonna Wadsten) samtidigt som några slutar bland annat Sandra Gundstedt som trots sina skador låg i topp i Östras interna skytteliga och enligt mig en spelare med mycket goda kvalitéer (Sandra i bakgrunden på en fokuserad Tolle - foto SIGvision)
Man förlorar också Josefin Ramevik till Husqvarna IK, vilket är en väldigt tung förlust då hon definitivt var en av seriens bästa målvakter. Martina Hillerström, Östras andra stora poängplockare finns inte med i den trupp som man presenterar på sin hemsida, men ej heller bland de som ska lämna/sluta, så där pågår troligtvis någon typ av diskussion om fortsättning. Dock är det lång tid kvar och då Östra befinner sig i ett område med många damföreningar så kan mycket hända än med deras trupp.
Som vanligt vill se så många av dessa scener som möjligt i årets möten med Östra :-)

Sista Spinning- och Corepasset innan sommaruppehållet: 2013-06-30

Publicerad 2013-07-01 11:35:00 i Allmänt

Det är lite att ställa in innan man kan ”ge sig iväg” – dock är några väldigt kvicka på att hamna rätt med sadel och styre.
Så var man åter hemma igen efter några veckor i Lettland och barnafödande och det var så roligt att träffa tjejerna igen. Ni ger så otroligt mycket energi och glädje vilket är underbart att få vara med om :-)
Dessutom blir det extra kul när instruktören blir helt uppstressad av att ni pratar, stimmar och skojar för fullt, men som ni kan se på bilden nedan så måste det vara underbart att se glada leende ansikten framför sig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela