Hur Lindås såg på första matchen

Publicerad 2014-03-22 15:00:00 i Allmänt

Ett måls underläge efter första kvalmatchen – av No 6 Ida Börjesson

Foto Månesköld

Det känns att det är lite mer nervöst än vanligt, men vi gör en bra uppvärmning och är på tå från start. Det är som att båda lagen är lite avvaktande i början och känner lite på varandra. Efter ungefär halva perioden är det Craftstaden som tar tag i matchen, medan vi fortfarande spelar lite nervöst. De spelar smart och disciplinerat och pressar på oss när vi är felvända. Vi snackar dåligt och slår onödiga chanspassningar utan adress. Craftstaden gör 0-1 13 minuter in i första perioden efter att vi inte hjälpt varandra tillräckligt. 0-2 kommer bara en och en halv minut senare när vi hamnar fel och de får kontra på oss. Det är Craftstaden som har mesta spelet och vi lyckas inte riktigt bita oss fast i deras anfallszon. De är mycket kompakta i sitt försvar vilket gör det svårt för oss att båga in eller lägga passningar i mitten. Vi går till pausvila med underläge 0-2.

Inför andra perioden känns det som att nervositeten har släppt och att vi går ut och har roligt istället. Det resulterar i att vi kan reducera efter bara två minuters spel efter att ett skott från Jossan tagit i sargen bakom mål och studsar till en framrusande Sigge som gör 1-2. Vi spelar mycket lugnare i andra perioden vilket gör att vi kommer rättvänt i försvaret. Och när vi står rättvända går inte Craftstaden upp och pressar på oss och vi får därmed mer tid att göra bra uppspel. Kvitteringen kommer efter att ett fint inspel från Ellen når Abbe som skjuter dit 2-2, 9.30 in i perioden. Vi trycker på bra och får även ett powerplay. Dock utnyttjar vi inte detta utan ännu en gång skjuter vi i täck istället för att skapa ett fint rull och därifrån hitta chanser. Resten av perioden spelar vi bra och även om Craftstaden också skapar en del chanser så känns det som att vi har kontroll på spelet.

2-2 inför sista perioden i första kvalmatchen alltså. Vi känner att vi har ryckt upp oss rejält och att vi har en bra chans bara vi fortsätter spela som vi gör. Vi får ingen bra start när Craftstaden gör 2-3 redan efter 2.20 i tredje perioden, efter att vi inte lyckats rensa bort bollen framför vårt eget mål. Men vi kämpar på, och när vi struntar i att försöka spela in i mitten och istället får ner bollen djupt i deras zon så kan vi hota på riktigt. Vi lyckas kvittera ännu en gång, 3-3 kommer efter en fin soloräd av Emma som sedan sätter den lågt på bortre stolpen, mål. Tyvärr får Craftstaden in 3-4 bara två minuter senare när ett skott utifrån rullar in bakom en täckt Malin. Vi tar över matchen mer och mer i slutet av perioden och skapar några riktigt farliga lägen. Bland annat ett, som kanske borde varit mål, men domaren blåser precis innan för frislag, istället för att bara ge fördel. Trots chanserna vi skapar lyckas vi inte få in bollen mot ett hårt jobbande Craftstaden försvar och matchen slutar 3-4.

En match där vi möter ett helt nytt motstånd, som dessutom spelar väldigt disciplinerat och klokt. De mål de gör beror ju främst på våra egna misstag, vilket kommer från dålig kommunikation och kanske en aning nervositet. Så visst har vi en bra chans att hämta igen i nästa kvalmatch, som spelas kl.15.00 den 23 mars. Vinner vi med två mål går vi vidare till play off 2, vinner vi med ett mål blir det förlängning.